Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beránek je jeden z hlavních symbolů Velikonoc. Obvykle se peče na velikonoční neděli a v mnoha domácnostech nemůže chybět na svátečním stole. Beránka můžeme různě dozdobit sněhem a čokoládou, nebo jen pocukrovat.

Velikonočního beránka pečeme z třeného, šlehačkového, piškotového nebo tvarohového těsta. Velmi často jej zdobíme sněhem, který vytvoří typické beraní kudrlinky, místo očí vkládáme rozinky či hřebíček a kolem krku vážeme červenou mašličku.

Jak poznat propečeného beránka? 

Jakmile máme beránka uloženého v troubě, kde se tiše peče, je třeba dodržet stanovenou teplotu pro pečení podle daného receptu. Stejně tak bychom měli dodržet přibližnou dobu pečení, která se pohybuje většinou kolem jedné hodiny. Správně propečeného beránka můžeme poznat jednoduše těmito způsoby:

  • Vezmeme si dřevěnou špejli, kterou zapíchneme do nejvyššího místa beránka. Pokud se nám na špejli nelepí žádné těsto, beránek je propečený.
  • Upečený beránek na povrchu zezlátne a začne se oddělovat po stranách od vymazané formy.
Nadýchaného velikonočního beránka si můžete upéct podle našeho videoreceptu jednoduše krok za krokem.
Máte nějakou vychytávku na to, jak poznat skvěle upečeného beránka? Napište nám ji do komentáře jako inspiraci.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více