Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koho by nepotěšil výborný a lehký dezert plný ovoce. A když právě dozrávají jahody, je více než jasné, které ovoce do dezertu použijeme. Pokud nemáte rádi jahody, můžete použít kterékoli jiné ovoce, klidně i kompotované.

Dezerty připravené do skleničky bývají snadné, protože jsou nepečené, tudíž rychleji hotové. V tomto jahodovém dezertu do skla se setkává jen několik málo surovin, ale výsledek určitě roztančí vaše chuťové buňky, zvlášť, pokud jste na sladké.

Jak připravit jahodový dezert do skleničky

Nádoba nemusí být skleněná, vhodné jsou i plastové průhledné kelímky.

  1. V míse vyšleháme mascarpone, zakysanou smetanu a cukr moučka (dle chuti).
  2. Přilejeme smetanu ke šlehání a šleháme, dokud se nevytvoří hladký krém.
  3. Rozdrtíme vanilkové sušenky a odstopkované jahody nakrájíme na menší kousky.
  4. Ve skleničce vrstvíme v pořadí krém – jahody – sušenková drť – krém.
  5. Dezert dozdobíme jahodami a můžeme přidat i rozpuštěnou čokoládu.

Jahodový dezert je nejlepší odleželý do druhého dne v ledničce, ale kdo by tak dlouho vydržel...

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky