

Kuřecí kousky v hořčicovo- bylinkové omáčce
Suroviny 4 porce
- 2 kuřecí prsa
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžička italského koření (Lidl)
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 2 lžičky hladké mouky
- 100 ml smetany na vaření
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky, promícháme s hořčicí, kořením, solí, pepřem a lžící oleje a dáme odležet do lednice (já nechala přes noc).
Na pánvi rozpálíme druhou lžíci oleje, přidáme cibuli na měsíčky a osmahneme. Pak na pánev přihodíme masíčko a prudce opečeme. Zaprášíme moukou, zarestujeme, podlijeme vývarem (cca300ml) a provaříme asi 5 minut.
Nakonec vlijeme smetanu a necháme už jen krátce probublat. Podáváme s hranolky, vařenými brambory, rýží, vlastně k tomu jde v podstatě cokoliv, my jsme dnes měli se sýrovými floky - viz poznámka.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí kousky v hořčicovo- bylinkové omáčce
-
Koření jsem neměla, tak jsem použila suš.rajče , feferonky a česnek
-
Tereza Stepanova: Terezko, to mě moc těší, že chutnalo a za bodík i fotečku děkuji
-
Danco
, smetanové omáčky moc nevařím, protože mi ani moc nechutnají a ani je pořádně neumím
, ale Tvoje byla opravdu výborná
. Dávám Ti +12 a dovolila jsem si připojit i fotečku
.
-
+11
-
rychlé a skvělé
-
S hořčicí masínko milujem
-
Chutnalo by i mě
-
Tak to můžeme i my
-
No a mi taky!!
-
i mě by chutnalo
-
Hořčicové omáčky mám moc ráda, tahle by mi taky chutnala