Odstranit stopku z jahod není nic složitého. Zahoďte nůž a připravte se na dvě snadné a elegantní možnosti
Sladké červené plody jahodníku jsou pro nás symbolem přicházejícího vytouženého léta. Jahody nesmí chybět v letní české kuchyni. Jak snadno jahody odstopkovat? Máme hned dvě varianty.
Oblíbené ovoce není problém vypěstovat na té nejmenší zahrádce i na obyčejném balkónu. Jahody správně sklízíme i s kališními zelenými lístky se stopkou, čímž zvýšíme jejich trvanlivost, ale v kuchyni pak přichází ta chvíle, kdy část jahody je nutné odkrojit a nebo ne?
- Způsob pomocí vidličky: Zapíchneme vidličku blízko kališním lístkům a tahem je oddělíme od jahody.
- Způsob pomocí brčka: Brčko zapíchneme do spodní části jahody a tlačíme jej skrz jahodu. Stopka zůstane v brčku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jídelníček plný jahod
První způsob se hodí, pokud chcete jahody neporušené a chcete jimi např. zdobit moučník. Druhá varianta zanechá v jahodě otvor, ale je velmi elegantní a snadná. Letní jídelníček by měl být plný jahod, neboť kromě minerálů a vlákniny, obsahuje tolik vitamínu C jako citrusy. Ať už se budete pouštět do složitých receptů či sladkých moučníků, nebo si vychutnáte jahody jen tak, využijte náš receptář plný skvělých tipů.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 16 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Komentáře
5. 2. 2024 22:29