Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorové řezy už na první pohled zaujmou svou abstraktní strukturou těsta, která působí, jakoby se malíř snažil zachytit své emoce. Lahodně sladké řezy jsou pokaždé originální svými ornamenty, přitom je jejich příprava snadná a chuť dokonalá.

Hledáte řezy, které vám sice dovolí trochu tvořivosti, přitom ale při jejich pečení nebudete muset v kuchyni strávit zbytečně mnoho času? Právě jste je našli. Světlé těsto je doplněné kakaovým a dotvořené rumovými tóny cukrové polevy. Jedná se o ideální moučník, který oceníte tehdy, když máte chuť na něco dobrého nebo chcete potěšit své blízké.

Jak upéct mramorové řezy

Pečení pro vás může být příjemnou chvílí a spolu s naším popisem a videonávodem bude i výsledek lahodit vašim chuťovým pohárkům. Upečte si s námi mramorové řezy podle úvodního videa.

  1. Na těsto pro jeden plech si připravte 2 hrnky polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek teplého mléka, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka. Dále budete potřebovat pečicí papír nebo tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání plechuNa polevu si ještě připravte 300 g moučkového cukru, 1 lžíci rumu, 2 lžíce mléka.
  2. Nachystejte si plech, vymažte ho tukem a vysypte hrubou moukou.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Do připravené mísy na těsto nasypte odměřenou polohrubou mouku, cukr krupici, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vše smíchejte.
  5. Přilejte teplé mléko a olej, promíchejte.
  6. Vmíchejte do těsta vejce.
  7. Tip: Vajíčka předšlehejte ve vedlejší míse metličkou.
  8. Po pečlivém promíchání polovinu světlého těsta nalijte na plech.
  9. Do druhé poloviny těsta přidejte 2 lžíce kakaa a 2 lžíce mléka. Promíchejte.
  10. Nalijte pomocí stěrky kakaové těsto ozdobně na světlé.
  11. Na plechu připravený moučník vložte do předehřáté trouby a pečte cca 20–25 minut. Před vytažením z trouby ověřte špejlí, zda je těsto propečené.
  12. Zatímco se moučník peče, připravte si v čisté míse polevu. Utřete spolu moučkový cukr, rum a mléko.
  13. Po upečení moučník polijte rumovou polevou, rozetřete ji a nechte vychladnout.
  14. Hotový moučník nakrájejte na kostky nebo řezy, narovnejte je na podnos a můžete servírovat.

Přejeme dobrou chuť s vůní kakaa.

Komentáře

Další tipy a triky