Panenka pečená v pepřové omáčce

Eliza Kuchařka:

Vepřové maso 11 názorů

523

Suroviny

400 g vepřové panenky
2 lžíce másla
2-3 lžíce hladké mouky
1 lžíce pepře (hrubě nadrceného, potlučené v hmoždíři nebo paličkou)
200 ml vývaru (i z kostky)
200 ml smetany ke šlehání
sůl
100 g anglické slaniny (tenkých plátků)
olej (na opečení masa)
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na cca 1,5 cm plátky, pomocí kloubů u ruky naklepeme, osolíme a zprudka dohněda opečeme na oleji v rozpálené pánvi.

  2. Vyjmeme a zabalíme do plátků anglické slaniny.

  3. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme lžíci směsi nadrcených pepřů, zasypeme moukou, prosmahneme, zalijeme studeným vývarem a posléze šlehačkou.

  4. Povaříme do zhoustnutí a přelijeme do zapékací misky. Do omáčky vložíme porce masa zabalené do slaniny a pečeme ve vyhřáté troubě (210°C) asi 30 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 812 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Panenka pečená v pepřové omáčce

  • hanka.ulrychova hanka.ulrychova

    Dnes jsem už poněkolikáté vařila a tentokrát s obměnou. Měla jsem zbytek tvrdého sýra, tak jsem s ním zahustila omáčku místo mouky. Také velmi dobré.

    Odpovědět

  • martina hor martina hor

    Vynikající.:yes::yes::yes::-)

    Odpovědět

  • paulhewson paulhewson(neregistrovaný)

    Úžasný recept. Jen jsem dal méně smetany, často přebíjí chutě použitých surovin. Ale povedlo se náramně, díky za recept.:)

    Odpovědět

  • azeret azeret

    Dnes jsme měli u mamky k obědu a moc jsme si pošmákli! Posílám bodík a ukládám do oblíbených :-K

    Odpovědět

  • bohdana bohdana

  • dumbau dumbau(neregistrovaný)

    mnammmmmmmmmmmmm:-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Jana Pat´hová Jana Pat´hová(neregistrovaný)

    Bylo to výborné dostala jsem pochvalu uděluji bodík:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Skvělé a přímo k sež....;-):-p:-D:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Holky, vepřovou panenku mám opravdu v oblibě. Jídlo je rychle hotové, dobře chutná i bez zvláštních fíglů a především je to jediný druh vepřového, který "polkne" moje dcera (ještě snad mleté). Tohle jídlo jsem si ale fakt užila, musela jsem jí z omáčky vybrat všechny pepřové úlomky a ještě ji povolit čistou šlehačkou... :-//:-*
    Mám v okolí dobré masny, takže na panenku u nás dojde skoro každý týden. A tak pořád vymýšlím něco nového :-).
    Díky za bodíček!

    Odpovědět

  • maris maris

    :-)) když čtu panenka - vím, že to je recept od Tebe. Vypadá to moc dobře.:yes: Jedna panenka mi mrzne v mrazáku, tak na ni asi dojde;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)pěkné moc pěkné a barevně sladěné.Ty jsi na tu panenku nějak zatížená,viď?A nebo máš známého řezníka a ten ti dává ty nej kousky:-D Protože u nás je to bída s nouzí-o pěknou a čerstvou panenku nezavadíš,samé vybledlé:-(( a malé cosi(včera jsem na ní shodou okolností koukala) anebo pěkná,ale za nekřesťanské peníze:-(Ale abych to nezakecala:-D dávám boďku

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřová panenka pečená v celku pečená vepřová panenka vepřová panenka pečená v troubě pečená panenka v troubě vepřová panenka pepřová omáčka peprova omacka k panence vepřová panenka s pepřovou omáčkou vepřová panenka na pepři vepřová panenka na zeleném pepři vepřová panenka pečená veprova panenka v troube pečená vepřová panenka recepty pečená panenka v troubě v alobalu vepřová panenka pečená vcelku panenka s pepřovou omáčkou veprova panenka v celku omáčka k vepřové panence vepřová panenka pečená v alobalu panenka v troubě omáčka na panenku

Zapomněl/a jsem heslo