Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocná studená omáčka pozvedne chuť každého dezertu, ovoce si uchová chuť, vůni, barvu i vitamíny. Přitom je až primitivně jednoduchá.

Na rozdíl od žahouru, který se vaří a zahušťuje, se studená omáčka nevaří a díky tomu si ovoce uchová všechny blahodárné vlastnosti i živiny. Nejchutnější a nejoblíbenější je z bobulového ovoce jako jsou jahody, maliny, borůvky nebo rybíz, ale dá se připravit i z hodně zralých a měkkých meruněk, broskví nebo švestek.

Jak na studenou omáčku

Omáčku zvládne i ten, kdo má minimální zkušenosti v kuchyni.

Z bobulového ovoce hravě upečete i jednoduchou bublaninu podle našeho videoreceptu.
Přejeme dobrou chuť a příjemné léto.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli