V omáčce zastudena si ovoce uchová vitamíny, barvy i chuť
Ovocná studená omáčka pozvedne chuť každého dezertu, ovoce si uchová chuť, vůni, barvu i vitamíny. Přitom je až primitivně jednoduchá.
Na rozdíl od žahouru, který se vaří a zahušťuje, se studená omáčka nevaří a díky tomu si ovoce uchová všechny blahodárné vlastnosti i živiny. Nejchutnější a nejoblíbenější je z bobulového ovoce jako jsou jahody, maliny, borůvky nebo rybíz, ale dá se připravit i z hodně zralých a měkkých meruněk, broskví nebo švestek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na studenou omáčku
Omáčku zvládne i ten, kdo má minimální zkušenosti v kuchyni.
- Omyté a okapané ovoce vložte do misky.
- Rozmačkejte na kašičku. Můžete projet tyčovým mixérem.
- Podle chuti přidejte cukr nebo med.
- Můžete ochutit vanilkou, mletou skořicí apod. Omáčku můžete také zjemnit trochou smetany. Pro dospělé můžete kápnout trochu likéru.
- Ihned použijte, protože na vzduchu ovoce rychle oxiduje a ztrácí vitamíny i barvu. Zbytek omáčky snadno zmrazíte.
- Omáčku využijete na poháry či k polití knedlíků, lívanců nebo kaší.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře