Klouzky v lese vypadají krásně, ale jak si s nimi poradit v kuchyni? Určitě si na nich pochutnáte
Klouzky známe pod názvem, který se k nim opravdu hodí. Jejich kluzké hlavičky sice mohou někoho odradit od jejich sběru, ale byla by škoda si na nich nepochutnat. Méně zkušené houbaře jistě potěší i to, že jsou všechny jedlé. V lese rostou po celých rodinkách a musí se s nimi zacházet opatrně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Výtečné houbové omáčky
Klouzky jsou velmi chutnou houbou, nejlepší jsou ty mladé a pevné. Nejvíce si na nich pochutnáte ve směsi s dalšími houbami, jejich přítomnost jí totiž dá zase další chuťový rozměr. Máme pro vás recepty na zpracování klouzků, které napsali naši čtenáři. Věříme, že v nich najdete dobrou inspiraci. Určitě neuděláte chybu, když klouzky použijete do omáčky (samotné nebo ve směsi). Mají totiž velmi příjemnou, skoro máslovou chuť, a ta právě v omáčkách vynikne.
Houbové pohoštění, chuťovky a pomazánky
Klouzky se v kuchyni neztratí
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma houby: Víte, jak dlouho dary lesa dusit a chutně zpracovat i na zimu?
Houbová omáčka výborně chutná ke knedlíkům, bramborám i rýži. Uvařte ji podle některého z nejlepších receptů
Jak udělat drožďové knedlíčky do polévky a jak je zmrazit. Jejich příprava se vyplatí!
Komentáře