Klouzky v lese vypadají krásně, ale jak si s nimi poradit v kuchyni? Určitě si na nich pochutnáte
Klouzky známe pod názvem, který se k nim opravdu hodí. Jejich kluzké hlavičky sice mohou někoho odradit od jejich sběru, ale byla by škoda si na nich nepochutnat. Méně zkušené houbaře jistě potěší i to, že jsou všechny jedlé. V lese rostou po celých rodinkách a musí se s nimi zacházet opatrně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Výtečné houbové omáčky
Klouzky jsou velmi chutnou houbou, nejlepší jsou ty mladé a pevné. Nejvíce si na nich pochutnáte ve směsi s dalšími houbami, jejich přítomnost jí totiž dá zase další chuťový rozměr. Máme pro vás recepty na zpracování klouzků, které napsali naši čtenáři. Věříme, že v nich najdete dobrou inspiraci. Určitě neuděláte chybu, když klouzky použijete do omáčky (samotné nebo ve směsi). Mají totiž velmi příjemnou, skoro máslovou chuť, a ta právě v omáčkách vynikne.
Houbové pohoštění, chuťovky a pomazánky
Klouzky se v kuchyni neztratí
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Čertovský guláš
Přidáno před 17 hodinami
Výborná domácí pizza
Přidáno před 17 hodinami
Uzený vepřový bok na cibuli a česneku
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami
Přidáno 7. 12. 2023 09:23
Pan de coco - kokosové vdolky
Přidáno 6. 12. 2023 22:34
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře