Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krásný celek obvykle vytvářejí jednotlivé detaily. Takovým detailem, který dovede k dokonalosti dezert nebo dort, je ovocný přeliv. Výroba pyré, přelivu nebo také ovocné omáčky není složitá a trvá jen několik málo minut.

Na výrobu ovocného pyré je potřeba čerstvé sezónní nebo zmražené ovoce, může být domácí i tropické. Důležité je, aby chuťově ladilo k dezertu, který hodláte hotovým pyré polít. Např. ke sladšímu cheesecaku se hodí kyselý přeliv.

Jak na přípravu malinového pyré

Postačí vám jen dvě suroviny, a to zvolené ovoce (v našem případě jsou to maliny, ale může být i jiné nebo více druhů dohromady) a cukr.

  1. Mražené maliny nasypeme na pánev a přisypeme k nim cukr dle chuti. Pokud připravujete pyré z čerstvého ovoce, přilejte trochu vody.
  2. Vaříme, dokud směs nezíská konzistenci sirupu.
  3. Směs přelijeme do sítka a scedíme. Hotový sirup by neměl obsahovat zrníčka ani větší kousky dužniny.
Přejeme, ať si dezert s pyré vychutnáte v klidu a pohodě.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky