16 receptů na pokrmy s bylinkami, které rostou v přírodě, na zahradě i za oknem
Bylina je rostlina, ze které využíváme její nadzemní část - stonky, stébla, listy nebo lodyhy. Charakteristickým rysem bylin je jejich zelená barva a možnost pěstovat je na zahradě i v květináči za oknem. Inspirujete se výběrem?
Zelené bylinky a natě jsou nedílnou součástí převážně slané kuchyně. Nejpoužívanějšími bylinkami jsou petrželová a celerová nať, libeček, medvědí česnek, pažitka, kopr, tymián, mateřídouška, oregano, bazalka, šalvěj a mnoho jiných. Ve sladké kuchyni se uplatní máta a citrónová meduňka k dekoraci.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Bazalkové pesto s dýňovými semínky
- Bramborový krém s řeřichou, medvědím česnekem a petrželkou
- Česnekovo bylinkové máslo
- Bylinková omeletka
- Bylinkový tvaroh
- Bylinková marináda
- Bageta s česnekem a bylinkami
- Kopr a jiné natě v soli
- Těstoviny s brynzou a bylinkami
- Meduňka na dobré spaní
- Zeleninový krém s rozmarýnem
- Česnekové krevety
- Bochánky s medvědím česnekem
- Králík bylinkář
- Domácí bylinková sůl
- Hlavička se špenátem a kopřivami
1/16
1/16
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře