Tarhoňa se zelím a uzeným masem

mika59 Kuchařka: mika59

Těstoviny 9 názorů

Suroviny

1 hrnek tarhoni
1,5 hrnku uzeného vývaru
200-250 g uzené plece
400 g kysaného zelí
1 cibule
kousek sádla
sůl
pepř
cukr podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme 20 minut vařit maso. Na malinkém kousku sádla opečeme tarhoňu do zlatova. Neustále mícháme, aby se nespálila.

  2. Zalijeme vývarem z masa, osolíme a vaříme, až vsákne všechnu tekutinu. Přikryjeme poklicí a necháme odpočinout.

  3. Nakrájenou cibuli na sádle osmažíme a když začne zlátnout, přidáme maso nakrájené na kostičky a společně opečeme.

  4. K masu přidáme pokrájené zelí, přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké zelí dochutíme pepřem, případně solí a cukrem a vsypeme tarhoňu.

  5. Všechno společně promícháme a prohřejeme. Můžeme posypat strouhaný sýrem, ale vůbec to nemusí být, je to dobré i takhle.

Poznámka

Hrnek = 250 ml.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 004 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tarhoňa se zelím a uzeným masem

Tématické fráze: tarhona s uzeným masem uzené maso recepty tarhoňa recepty tarhoňa s masem recepty tarhoňa recept uzené maso se zelím tarhoňa recepty z tarhoňa recepty s tarhoňou tarhoňa jak vařit tarhoňa s masem vaříme tarhonu tarhoňa s kyselým zelím s uzeným masem recept se zelím recepty s uzeným masem tarhoňa halušky tarhona z uzeným masem pohanka se zelím a uzeným masem uzené maso

Zapomněl/a jsem heslo