Čokoládové croissanty

Katarinka Kuchařka: Katarinka

Moučníky , Kynuté, Ostatní 24 názorů

Suroviny

Testo :
500 g hladke mouky
2 dcl mleka
2 vejce
50 g cukru,
špetka soli
20 g droždi
250 g masla (nenahradzovať tukom)
náplň:
100 g čokolády (mlečna nebo hořká, muže byt i s oříškama)
70 ml šlehačky
3 vanilkové cukry
15 g vanilkového pudingu
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V mlieku roztopíme trocha cukru, pridáme droždie, necháme vykysnúť kvások. Z preosiatej múky, vajec,cukru, soli a kvásku spravíme cesto. Ideálne je ho spraviť v domácej pekárni na programe bez kysnutia,iba hnietenie 2 krát.(aby sa miesilo 1/2 hodinu).

  2. Vymiesené cesto dáme prikryté fóliou na 6 hodín do chladničky. Vyberieme maslo, aby malo izbovú teplotu.

  3. Po 6 hodinách cesto rozvaľkáme na obdĺžnik asi 25x40cm. Opticky si ho rozdelíme na tri časti. Ľavú, stred a pravú. Postupujeme zľava doprava. Posypeme celé trochou múky a maslom natrieme ľavú stranu a stred. Posypeme opäť. Pravú stranu zložíme smerom doľava k stredu. Posypeme trochou múky a preložíme ľavou stranou. Vznikne nám obdĺžik. Rozvaľkáme na pôvodnú veľkosť, posypeme múkou, zložíme späť na obdĺžnik a dáme na 20 minút do chladničky.

  4. Rozložíme a opäť natierame a prekladáme ako predtým. Znova dáme do chladničky na 20 minút. Takto opakujeme 3 krát. Hotové cesto rozrežieme napoly a každú polku na 6 trojuholníkov.

  5. Ako nám cesto chladne, spravíme plnku. Čokoládu so šľahačkou a vanilkovým cukrom roztopíme v hrnci a dáme do chladničky asi na hodinu .Čokoláda by mala byť stuhnutá, ale nie úplne. A nie je taká riedka, že tečie. Má konzistenciu ako marmeláda do buchiet. Takto do nej s metličkou vmiešame suchý vanilkový puding. Vykrajujeme lyžicou a kladieme na cesto. Cesto naplníme a zahneme rožteky,ako je na fotke.

  6. Zrolujeme a pečieme v predhriatej rúre pri 220°C 15 minút.

Poznámka

Cesto je zložité,ale iba tak dosiahneme croissanty ako z rozprávky.Z várky výjde 12 kusov.http://www.toprecepty.cz/recept/4943-cokoladova-pl...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čokoládové croissanty

  • Lenullka Lenullka

    chci se optat. Jak dlouho vydrží mekké. Zda je můžu udelat na dovolenou že si budem dávat vzdy k snídani a nebo prostře boudou tvrdé,... dík

    Odpovědět

  • Alcakv Alcakv

    jinak tento recept já našla i s videem na youTube...je tam video jak skládat těsto....suroviny jsou stejné...toto zadejte :

    How To Make Croissants

    Odpovědět

  • Alcakv Alcakv

    takto dělám taky plundorové těsto, je výborné, ale pracné :-K:-K, náplň ráda zkusím:-p:-p

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    hmm, dievcata, na tom nie je nic zlozite, chce to len trosku predstavivosti, netreba ani fotky, Katka, podla mna to je napisane zrozumitelne ;-)

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Katarinka, dekuji moc za rady:-K Jak budu mit trosku vic casu, tak se do nich hned pustim. Pak dam vedet, jak jsem uspela;-)

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka(autorka receptu)

    Už som ten postup skopírovala do tohto receptu.Ale dala som aj ten odkaz.:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Katarinko:-)můžu tě poprosit,jestli by jsi mohla vložit odkaz na tvou plňku přímo do receptu / poznámky?Oni se třeba ti,co jen nahlédnou tak rychle neorientují kde,co a pod čím hledat;-).My víme,že stačí vyhledat jméno a naskočí nám uživatelovi recepty,ale kdo je tu jen chvilku,tak takovou věc třeba ani neví;-).Děkuju:-K.

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka(autorka receptu)

    Už viac polopate som to fakt vysvetliť nevedela.Možno je to len pre zručnejšie kuchárky,ktoré majú skúsenosti s lístkovým cestom.
    Suzanna,cesto si môžeš spraviť aj deň predtým,ale radšej až večer.A nedávaj viac droždia,lebo by to mohlo prekysnúť a bolo by cítiť po droždí.Držím palce;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Hano:-)vždyť o nic nejde;-)-tady nikdo neobtěžuje:-K.Tak zkusíme poprosit Katarinku:-),jestli by odkaz na plňku nemohla vložit přímo do receptu,aby byl pro všechny hned na očích;-).

    Odpovědět

  • Hana B. Hana B.(neregistrovaný)

    Mirko, děkuji. Kdyby to udělala autorka, tak bych vůbec svými komentáři neobtěžovala.

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Já teda nevím, Hanko B., ale recept mi přijde docela srozumitelný a nyní, když Mirca vložila odkaz na podrobný rozpis výroby náplně, tak nic nebrání tomu, abychom se do něj pustily:-p
    Upřímně, já jsem velmi ráda, že sem Katarinka tenhle recept vložila:-):-K jen škoda že s ním nevložila i kousek na ochutnání;-):-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Hano B.(neregi):-) recept na plňku od Katarinky:-)je tady http://www.toprecepty.cz/recept/4943-cokoladova-pl... ;-).

    Odpovědět

  • Hana B. Hana B.(neregistrovaný)

    Chtěla jsem náplň udělat do croissantů, ale vůbec nevím jak na to.Kateřinko, mohla bys upřesnit postup? V komentářích píšeš, že jsi to vysvětlila u nového receptu. Jenomže já vůbec nevím u kterého. Škoda, zajímalo by mě kdo tento recept vyzkoušel. Napsaný je hrozně. Autorka by si ho měla ještě jednou přečíst, ale přečíst tak, jak ho napsala. Když neúplný a špatně popsaný recept, tak raději žádný.

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Katarinko, zpětně děkuji za doplnění a vysvětlení náplně:-) ale mám ještě jeden dotaz. Chtěla bych croissanty udělat o víkendu ke snídani, ale nechce se mi kvůli tomu vstávat třeba v pět ráno:-// Myslíš, že by byl problém udělat si těsto den předem a nechat přes noc v lednici? Nebo se tím něco pokazí? Přece jen je to dost práce a nerada bych to zkazila:-8

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Všimla jsem si a móóc děkuji!!;-)

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: croissant recept kroasant výroba croissantů croissantove testo plundrové těsto recepty na croissanty croissanty recept croissant croassant recept crossiant recept recepty na croissant recept na croissant náplň do croissantu crossiant těsto na kroasanty kroasanty recept na croissanty jak udelat croissant croissanty recept croissant recept video

Zapomněl/a jsem heslo