Restování: rychle a lahodně
Je rychlé, praktické a když se umí, podaří se opravdu dobrá jídla. Restování navíc může v mnoha případech nahradit smažení, které pro větší množství oleje více zatěžuje trávení. Pro restování stačí tuku opravdu málo. K tomu nastavíte teplotu danou pro konkrétní druh potraviny (většinou střední), nažhavíte pánev, v jedné vrstvě a s menčími mezerami vyskládáte kousky k orestování, pečlivě je obracíte a za chvilku máte hotovo.
Restování se samozřejmě nehodí pro všechny druhy potravin. Nejčastěji se restuje maso - tomu se říká sauté. Karamelizací na povrchu skvělou chuť, zatímco jeho vnitřek zůstane hezky šťavnatý. Restovat je ale možné i mnoho druhů zeleniny a hub (důkazem jest zejména asijská kuchyně). Vždy je ale nutné dbát na řádné vysušení povrchu připravených kousků potravin od vody a jejich čerstvost. Skvělou večeři, orestovanou na pánvi můžete mít klidně hotovou i za dvacet minut.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 14 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 16 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09