Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Restování: rychle a lahodně

Restování: rychle a lahodně

Je rychlé, praktické a když se umí, podaří se opravdu dobrá jídla. Restování navíc může v mnoha případech nahradit smažení, které pro větší množství oleje více zatěžuje trávení. Pro restování stačí tuku opravdu málo. K tomu nastavíte teplotu danou pro konkrétní druh potraviny (většinou střední), nažhavíte pánev, v jedné vrstvě a s menčími mezerami vyskládáte kousky k orestování, pečlivě je obracíte a za chvilku máte hotovo. 

Restování se samozřejmě nehodí pro všechny druhy potravin. Nejčastěji se restuje maso - tomu se říká sauté. Karamelizací na povrchu skvělou chuť, zatímco jeho vnitřek zůstane hezky šťavnatý. Restovat je ale možné i mnoho druhů zeleniny a hub (důkazem jest zejména asijská kuchyně). Vždy je ale nutné dbát na řádné vysušení povrchu připravených kousků potravin od vody a jejich čerstvost. Skvělou večeři, orestovanou na pánvi můžete mít klidně hotovou i za dvacet minut

Více

1 2 3 4 76 150 225 299

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům