Recepty a tipy na rychlovky s časem přípravy do 20 minut
Vaření ze zbytků zeleniny, jablek, starého pečiva nebo čehokoliv dalšího není žádná ostuda. Naopak; i z takových surovin může vzniknout skvělé jídlo, které bude rychle hotové a navíc se díky němu vyhnete zbytečnému plýtvání, čímž ušetříte peníze. Máte doma zbytek masa, trochu šťávy nebo omáčky a k tomu třeba kus knedlíku, starou housku či přebytečnou uvařenou rýži? Vše nakrájejte na malé kousky a smíchejte buď v hluboké pánvi, nebo to nasypte do pekáčku a nechte 20 minut prohřát v troubě. Vynikající večeře je hotova!
Za 20 minut můžete mít hotový i výborný a tradiční dezert - takzvaná Horká láska, to je vanilková zmrzlina přelitá lesními plody svařenými s cukrem a máslem. S touto kalorickou bombou je třeba šetřit, ale jak jednou ochutnáte, okamžitě jí propadnete. Koupili jste chleba, ale stihnul vám ztvrdnout? I to můžete do 20 minut vyřešit. Namočte jej, zabalte do alobalu a dejte ho na 20 minut do trouby vyhřáté na 200°C. Bochník vyndáte ven jako znovu čerstvý!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 28 minutami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 13 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 23 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Moderátor Aleš Háma preferuje českou kuchyni: Dokážu si pochutnat i na vlašáku z papíru s rohlíkem, říká
Jde se grilovat! Na delší párty u grilu počítejte se 400 g masa na dospělou osobu, hodí se i klobásky a nezapomeňte ani na vegetariány
Staří Mayové se živili hlavně kukuřicí. Na talíři měli i maso z morčat nebo pečeného leguána a do všeho přidávali chilli