Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Recept na volné odpoledne: Užijte si relax i rodinnou zábavu

Volné odpoledne je třeba pořádně využít. Máme 3 „recepty“, jak příjemně strávit několik hodin volného času, ať už chcete mít pohodu sami pro sebe, nebo zapojit třeba celou rodinu.

1. Domácí lázně: sólo luxus i romantika pro dva

Máte byt jenom pro sebe a volný večer? Můžete ho celý prolenošit! Napusťte si vanu, zapněte relaxační hudbu a na chvíli prostě úplně vypněte. Odpočinek si zpříjemněte koupelovou solí, pěnou nebo olejem. Vanu můžete rozbublat také šumivou bombou do koupele. Nabízí je běžně už i Teta drogerie. Jste-li doma s partnerem nebo partnerkou, nabízí se wellness večer ve dvou. Nebo wellness ráno, odpočatá nálada vám pak vydrží celý den. Dokonale romantickou atmosféru vykouzlí sklenička sektu a samozřejmě plameny svíček.

2. Digitální zteč: zapojte potomstvo

Víte, čím ohromíte své ratolesti? Když jako odpolední zábavu navrhnete zápas ve videohrách. Předem určete, co jste ochotní si zahrát, ale nechte je, ať vyberou herní titul sami. Můžete také navrhnout, že si zahrajete nějakou hru, kterou ještě nemají. V takovém případě využijete aktivační klíče Eneba.

Proč hrát s dětmi videohry? Protože jim ukážete, že vás zajímají jejich koníčky. Navíc tím, že je necháte hru vybrat (popravdě, oni asi mají větší přehled než vy), dáváte najevo, že respektujete jejich rozhodnutí a důvěřujete jejich úsudku. Předem se připravte, že digitální zápas asi prohrajete, ale jděte do toho s nadšením. Uvidíte, že si užijete odpoledne plné skvělé zábavy.

3. Záchvat kreativity: naučte se něco nového

Také máte jednou za čas záchvat tvůrčí aktivity a nutně potřebujete něco vyrobit? Fyzicky, rukama, zhmotnit niternou potřebu něco vytvořit? Nechte se touto touhou ovládnout a využijte jedno z volných odpolední k tomu, abyste se naučili něco nového. Mohou to být klasické ruční práce jako pletení nebo macramé, může to být výroba svíček, může to být práce s kovem. Udělejte si radost a vyzkoušejte to, co vás vždycky lákalo.

Kde se naučíte novou techniku? Přece na internetu! Youtube je obrovským zdrojem návodů, rad a triků, jak zvládnout každou rukodělnou činnost na jedničku. Videí v českém jazyce není sice tolik, ale úplně omezení výběrem nejste. S cizojazyčnými návody vám určitě pomůže jazykově vybavené potomstvo. Pokud jde o materiál pro tvoření, je pro vás internet opět dobrá volba. Jedním z populárních e-shopů je Stoklasa, protože má širokou nabídku.

 

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více