Červené zelí trochu jinak
Zelí je jednou z tradičních příloh naší kuchyně. Někdo radši bílé a jiný zase červené. Připravte si s námi červené zelí, které vaříme na zkaramelizované cibuli zalité sklenkou dobrého vína. Je jen na vás, zda jej necháte sladší nebo kyselejší.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 895 kJ / 453 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,38 g |
Tuky | 1,17 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 64,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červené zelí trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8M75
Moje poznámka
Červené zelí trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8M75
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 5 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 21 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 21 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 21 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 15 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 1 hodinou
Vynikající pizza
bigbys před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
Bensat před 1 hodinou
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 4 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Kakoska před 4 hodinami
Nepečený tvarohový dort s ovocem
janzam před 5 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 7 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
Fitulka před 7 hodinami
Tématické fráze:
cervene zeli ke kachne,
červené zelí,
červené zelí recept,
příprava červeného zelí,
červené kysané zelí ke kachně,
sterilované červené zelí ke kachně,
červené zelí recepty,
kysane cervene zeli,
kysané červené zelí recept,
recept na červené zelí,
červené zelí s karamelem,
sterilované červené zelí recept,
recept na kysané červené zelí,
kysané červené zelí recepty,
červené zelí ke kachně recept,
červené zelí na karamelu,
jak připravit červené zelí,
červene zeli připrava,
recept na červené zelí ke kachně,
kysané červené zelí ke kachně
Suroviny:
zelí kysané červené,
cibule,
cukr krupice,
víno červené,
olej
Komentáře (11)
Vím, bude to znít kacířsky, ale kdysi jsem udělal pokus:
Paralelně jsem uvařil cosi na krabicáku za dvacku a totéž na víně asi za 150,- Zatímco rozdíl v barvě byl znatelný (kartonové jídlo bylo jako když se smíchají různobarevné plastelíny), tak chuť hoho "skleněného" jídla byla jen nepatrně lepší, ale rozhodně to neodpovídalo násobně dražšímu vínisku
...a tady u tohoto zeliska bych se nebál přihodit hrst sultánek