Červené zelí trochu jinak

Arnik Kuchař: Arnik

Doba přípravy: 30 min. Podle hladu a strávníků Přílohy 8 názorů

Suroviny

Červené kysané zelí - asi 1/2 kg
1 cibule
1 lžíce cukru
2 dcl červeného vína - gurmáni použijí značkové víno,
ostatní třeba tu krabicovou hrůzu z Teska
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V podstatě úplně normálka uvařené zelí, jen je tam maličký rozdíl.

  2. Na trošce tuku osmahneme pokrájenou cibuli a současně přidáme cukr.

  3. Když cukr zkaramelizuje - musí se to ohlídat, jinak z toho jsou cibulové karamely - šoupne se do toho sklenka vína.

  4. Necháme vyvařit a pak už se jen přidá zelí a normálně dovaří.

  5. Pokud je to příliš sladké, přidá se trochu octa. Záleží na víně a na chuti. A když už máme tu lahev načatou, nic nebrání trošku degustovat. Lze to použít i na bílé zelí, ale v tom případě doporučuji bílé víno.

Poznámka

Byť se to může někomu zdát trochu ujeté, tak než mě ukamenujete, nejdřív vyzkoušejte. Zatím to mělo všude úspěch. Tak nevím jak tady.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Červené zelí trochu jinak

  • Eja57 Eja57

    casino: no a co hrst sušených brusinek nebo ještě lépe lžícu brusinkového kompotu/sterilovaných brusinek

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    casino: já bych byla pro zlatou střední cestu a dala víno ne za 20,- ani za 150,-, ale tak v rozmezí 50 - 60,-. ;-);-)

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    spagetka:
    Vím, bude to znít kacířsky, ale kdysi jsem udělal pokus:
    Paralelně jsem uvařil cosi na krabicáku za dvacku a totéž na víně asi za 150,- Zatímco rozdíl v barvě byl znatelný (kartonové jídlo bylo jako když se smíchají různobarevné plastelíny), tak chuť hoho "skleněného" jídla byla jen nepatrně lepší, ale rozhodně to neodpovídalo násobně dražšímu vínisku:-//:-D

    ...a tady u tohoto zeliska bych se nebál přihodit hrst sultánek:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    To není vůbec ujeté. Červené víno dávám do červeného zelí na vylepšení chuti vždycky a jíšku na zahuštění dělám z tuku a v něm rozpuštěného cukru. Ráda používám červené sterilované zelí v pytlíku značky Efko, pokud to můžu napsat. :yes:

    Odpovědět

  • alena.kyp alena.kyp

    Na červené kysané zelí jsem se ptala u receptu červené zelí ke kachničce,někdy začátkem února, až teď jsem ho objevila jako náhodný recept. Brzy vyzkouším, kachničku mám v mražáku.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • olca spickova olca spickova

    To zelí vypadá luxusně,jsi šikula!:-pA kde je zbytek oběda?:-)) Tvůj komentář mě vždycky opravdu moc pobaví!Letí bodík!:yes::yes::-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já tě neukamenuju, protože to znám a dělávám. To víno bych volila dnes kvalitnější, dřív jsem použila občas krabici, ale už jsem od té hrůzy, jak správně píšeš, upustila.;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: cervene zeli ke kachne příprava červeného zelí červené zelí červené kysané zelí ke kachně sterilované červené zelí ke kachně kysane cervene zeli červené zelí s karamelem kysané červené zelí recept červené zelí recept recept na kysané červené zelí červené zelí na karamelu jak připravit červené zelí červene zeli připrava červené zelí ke kachně recept recept na červené zelí ke kachně kysané červené zelí recepty recept na červene kysané zelí sterilované červené zelí recept červené hlávkové zelí ke kachně kysané červené zelí ke kachně

Zapomněl/a jsem heslo