

Pampeliškové víno
Suroviny
- 1 litr pampeliškových květů
- 1,5 kg cukru
- 2 citrony
- 2 pomeranče
- 4 dkg droždí
Postup přípravy receptu
Pampeliškové květy spaříme ve 2 1/2 l vroucí vody a necháme vylouhovat 24 hod.
Potom přecedíme a výluh nalijeme do 5l demižonu nebo láhve.
Svaříme 2 l vody a 1 ½ kg cukru-vychladíme a nalijeme na pampeliškový výluh.
Potom 2 citrony a 2 pomeranče oloupeme a nakrájíme přidáme do výluhu a vložíme droždí.
Láhev nebo demižon přetáhneme celofánem a jehlou uděláme do celofánu vpichy.
Na okně necháme asi 6 týdnů-až pomeranče a citrony klesnou ke dnu. Poté hadičkou stáčíme do láhví.
Necháme v chladu odležet minimálně 3 měsíce. Ale nejlepší je 2 roky. Po této době je víno jemně perlivé.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od známé. Děláme každý rok .
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pampeliškové víno
-
Zdravím mám dotaz. Tak jsem si zašla na pampelišky a doma jsem zjistila že mám 13 litrů ???? je opravdu nutné aby tam šlo 13 ks droždí ? Nebo by stačilo méně ? Jinak ano že všeho budu dělat pampeliskove víno. Budu ho dávat i jako dary. Kvasit bude ve velkém plastovém sudu. Ale to droždí nevím jestli by nestačilo méně ... Děkuji
-
Takže, víno jsem právě stočila a je vynikající!!!!!!
Kdo furt váhá, doporučuji, ať neváhá. Letos je to asi pasé, ale příští rok jdu do toho zase -
Dobrý den, zkoušim pampeliškové víno poprvé...někde..nevím už kde...jsem četl že se můžou nechat louhovat pampelišky i tři dny...tak jsem to udělal. Problém asi bude v tom že ta vůně už není taková jako první den po vylouhování, a pampelišky už taky nevypadaly 100% OK. Tak se chci zeptat, zda je to pitelné a zda se mám vubec snaži dělat z tohoto výluhu víno. Děkuju
-
Omlouva za f místo v
-
Ahoj hafikof
Pampelišky kvetou
Jdeme do toho
-
Lenka Koudelová: Hadici jsem dostal v prodejně s věcmi na zahradu,je červená gumová a přímo určená k těmto operacem,tedy ke stáčení vína.Můžeš však použít jakoukoli čistou.
-
Lenka Koudelová: stáčet hadičkou, protože na dne je usazený kal, který i po přecezení by se dostal do konečného produktu
-
Dobry den take letos poprve delam vino a chtela sem se optat zda lze stacet vino jinak nez hadickou, zda je mozne to precedit,....otazku uz sem zde nasla, ale odpoved ne
moc dekuji
-
Dobrý den.
Tak jsem to letos taky zkusil dle tohoto návodu. Vše jsem 15.5 naložil a demižon jsem uzavřel kvasnou zátkou. Vše hezky bublalo, ale po deseti dnech už nebublá a citron s pomerančema se drží stále u hladiny a nevapadá že by měly klesnout na dno jak je to popsáno v návodu. (Jsou už trochu vyschlé)Chci se zeptat, mám s tím nějak zamíchat nebo přidat kvasníce nebo na to vůbec nesahat?
Děkuji Uličný -
Také jej mám tmavší,ale citrony a kvašení udělají své.
Bude žlutý.
-
Prosím vás,jaktože mám výluh z pampelišky po naliti do remízou tmavý do zelená?
-
hafikov:teba som nevidela, ani nepamätám...
-
Já sbírala do plastové litrové nádoby a nepěchovala jsem je.
-
Tak kolik květů je vlastně litr pampelišek ??? Už začínají qvést a já nevím ,kolik jich mám natrhat !
-
finetoxix: jo, ještě pořád, ale ve středu stáčím ovoce neovoce, víno se porčistilo, tak jsem zvědav :)