Brambory na víně

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Doba přípravy: 40 minut Přílohy 10 názorů

Suroviny

přibližně 1 kg brambor
2 cibule
15 dkg slaniny
3 lžíce hladké mouky
3 dll hovězího vývaru
2 dll bílého suchého vína
2 bobkové listy
pár snítek rozmarýnu
sůl
pepř
sádlo nebo máslo
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V pekáčku na másle nebo sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu, zaprášíme moukou a chvilku restujeme.

  2. Zalijeme vývarem a vínem, opepříme, osolíme, přidáme bobkový list a rozmarýn a brambory pokrájené na větší kusy.

  3. Promícháme a vložíme přiklopené do vyhřáté trouby na 200°C.

  4. Dusíme do měkka, občas zamícháme.

  5. Podáváme jako přílohu, popř. samostatný pokrm.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory na víně

Tématické fráze: brambory na víně bile brambory brambory na bílém víně zapečené brambory na víně a rozmarynu vino z brambor brambory k vinu brambori na víně brambory s rozmarýnem na bílém víně vinovi brambory viné brambory viné brambory rambory na vine brambory a vino nové brambory na víně brambory na víně španělsko recept brambory na víně brambory vino brambory bílé víno víno brambora vajíčková pomazánka brambor recept

Zapomněl/a jsem heslo