Vítězem barmanské soutěže Kinley Grand Cocktail Cup se stal Jaroslav Jeřábek
28. 6. 2023 Ostatní
První ročník barmanské soutěže Kinley Grand Cocktail Cup zná svého vítěze, stal se jím Jaroslav Jeřábek z pražského baru AnonymouS. Svým uměním, nápady ale i osobitou prezentací uhranul odbornou porotu a při cestě za vítězstvím nechal za sebou dalších více než 60 českých barmanů.
Pražský Royal Theatre Club se stal dějištěm souboje nadějných českých barmanů. V rámci soutěže Kinley Grand Cocktail Cup se zde utkala finálová šestice, která postoupila na základě výběru odborné poroty. Do prvního ročníku soutěže se přihlásilo přes 60 barmanů. Podmínkou byl minimální věk 18 let a prokazatelná barmanská zkušenost. Za domácí úkol měli připravit long drink z maximálně pěti surovin a jednou z nich byl nealkoholický nápoj Kinley dle výběru. Doma připravené suroviny včetně postupu přípravy pak zaslali k posouzení odborné poroty. Ta následně ze všech přihlášených vybral šest nejlepších, kteří se utkali ve finálovém klání.
Mezi porotce zasedli ti nejzkušenější z oboru: Miloš Danihelka z L´Fleur baru, Filip Stránský z AnonymouS baru a vítěz řady barmanských soutěží Štěpán Šimánek. Celým večerem diváky i soutěžící provázela dvojce zkušených barmanů a ambasadorů Tomáš Kubíček a Tomáš Kučera. V rámci prvního soutěžního kola pak měla vybraná šestice za úkol znovu připravit svůj Signature drink, tentokrát ale přímo před zraky poroty a diváků. Porota pak následně vybrala čtyři nejlepší, a to na základě použitých barmanských technik, samotné chutě ale i prezentace nápoje.
V dalším kole probíhal divácky velmi populární Speed mixing kdy soutěžící vždy soupeří „jeden na jednoho“. Cílem tohoto kola bylo v co nejkratším čase připravit 4 Kinley míchané drinky (ze současného letního meníčka - Gin Tonic, Martini Fiero, Bacardi & Kinley a Nemiroff & Kinley). Rozhodující byl nejen čas ale také vzhled, technika a chuť drinku. Poražení z tohoto kola se společně umístili na třetím místě.
Posledním finálovým kolem byl tzv. Mystery box. Finalisté točili kruhem, na kterém bylo 10 různých surovin. Ze suroviny, na které se zastavila šipka, museli soutěžící namíchat koktejl. Časový limit na přípravu finálového drinku byl 30 minut. Soutěžní porota následně hodnotila vzhled, chuť, celkový dojem, originalitu a jméno drinku. Z finálového klání pak vzešel vítěz, kterým se stal talentovaný barman Jaroslav Jeřábek z pražského baru AnonymouS. Ten se může vedle cenného vítězství radovat i z další krásné ceny, kterou je zájezd pro dvě osoby na letošní Athens Bar Show včetně kapesného. Jaroslav Jeřábek podával po celou dobu soutěže velmi konzistentní výkony a o svých schopnostech přesvědčil i odbornou porotu. Připravil velmi dobrý koktejl, se kterým se kvalifikoval. Měl dobrý čas a techniku ve speed round a v Mystery Box použil několik technik k namíchání výherního drinku z ingredience, kterou si vylosoval v jeho případě se jednalo o okurku. Ke svému barmanskému umění přidal i tolik potřebnou kreativitu.
„Těší nás obrovský zájem mladých talentovaných barmanů o účast v naší nové soutěži. Bylo skvělé sledovat s jakou vášní a zápalem k tomu přistupují a jak skvěle dokáží využít své nabyté znalosti a zkušenosti. Zároveň jsme prověřili i jejich schopnost improvizace a práce pod tlakem. Soutěž a soutěžící měli vysokou úroveň a kvalitu a jsem si jistá, že o řadě z nich v budoucnu ještě hodně uslyšíme,“ říká Ivana Michalicová, manažerka kanálu HoReCA pro Coca-Cola HBC ČR a SR.
„Výhra v soutěži mi dodá další sebevědomí, které mě nějakou dobu bude popohánět, abych na dalších soutěžích mohl být zase o kousek lepší než teď,“ reagoval po svém vítězství Jaroslav Jeřábek a nastínil i další plány do budoucna: „Určitě se jednou chci vyrovnat znalostmi a zkušenostmi barmanské špičce u nás a jakýmsi způsobem se mezi ně zařadit a také si jednou otevřít s partnerkou náš vlastní podnik.“
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jaké udělat knedlíčky do polévky? Které jsou ty nejoblíbenější a do jakých polévek se nejvíce hodí
Je více možností, jak knedlíčky udělat. Ty nejlepší si často pamatujeme ještě z dětství a rádi se k nim vracíme. I když na jejich tvarování… Číst více
Játrová rýže jako vynikající zavářka do polévky: Mini alternativa knedlíčků je snazší na přípravu, hlavní je směs pořádně ochutit
Poctivý vývar dokáže dokonale zahřát na těle i na… Číst více
Deset otázek a odpovědí, které ještě potřebujete vědět, aby vaše polévky byly dokonalé
Zahustit polévky můžeme mnoha způsoby - jíškou, těstovinami, knedlíčky nebo některou ze zavářek. V následujícím článku přinášíme deset odpovědí na… Číst více
20 nejlepších polévkových zavářek, které polévku zahustí a zvýrazní její chuť
Zavářky udělají z řídké polévky hustý, chuťově výrazný pokrm, který můžeme směle podávat s kouskem pečiva jako hlavní jídlo. Přidávají se do polévek… Číst více
Co dát do polévky místo nudlí? Zkuste skvělé domácí zavářky nebo knedlíčky
Jistě znáte rčení polévka je "grunt" a maso je špunt, které je zcela pravdivé, protože polévka by neměla chybět při žádném obědě. Vydatná polévka v… Číst více
Zavářky do polévek a chyby v jejich vaření: Poradíme, jak jim jednoduše předejít
Zavářky a vložky do polévek milují malí i velcí strávníci. Zatímco játrovým knedlíčkům neholdují všichni, z ostatních zavářek si vybere každý - ať už… Číst více
Drobení do polévky je rychlá zavářka, zvláště s využitím našich vychytávek
Drobení mívá různé krajové a rodinné názvy jako mrvenička, drobinky, strouhání apod. Je několik způsobů, jak drobení připravit. Můžete ho nachystat… Číst více
Chyby v přípravě knedlíčků do polévky: Na hustotě těsta i době vaření záleží
Knedlíčky jsou tradiční polévkovou zavářkou a existují v mnoha podobách. Setkat se můžete s knedlíčky játrovými, masovými, drožďovými, ale také… Číst více
Jak krájet domácí nudle? S videonávodem to zvládne i začátečník
Kupované nudle jsou k dostání na každém rohu, ale těm domácím se chuťově jednoduše nevyrovnají. Příprava nudlí není vůbec složitá, a věřte, že ta… Číst více
Jaké jsou nejoblíbenější polévkové knedlíčky? Na své si přijde každý labužník
Knedlíčky jsou jednoduchým způsobem, jak každou běžnou polévku zpestřit a ozvláštnit. Existuje mnoho druhů polévkových knedlíčků a také více možností… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více