

Vynikající sýrová omáčka s kuřecím masem
Suroviny
- větší hrst masa z kuřecích skeletů
- 60 g Hery
- 60 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- 250 ml vývaru zeleninového nebo kuřecího
- 3 trojúhelníčky taveného sýra (Veselá Kráva)
- 72 g najemno nastrouhaného Eidamu 45%
- bazalku
- oregano
- podravka (Vegetu)
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso omyjeme a dáme vařit do hrnce s vodou přidáme kostičku zeleninového bujonu. Dáme vařit. Když je maso měkké, vyjmeme ho, obereme a rozkrájíme na malé kousky (nemusí být).
Na omáčku rozpustíme 60g másla.
Vmícháme 60g hladké mouky a necháme ji zpěnit. Postupně přilijeme 500ml mléka a 250ml zeleninového vývaru.
Omáčku vaříme asi 3 minuty. Občas mícháme.
Přidáme 3 trojúhelníčky taveného sýra, přidáme na jemno nastrouhaný Eidam a zvolna vaříme, když už je sýr roztavený, přidáme bazalku, oregano a dochutíme podravkou.
Poznámka od kuchařky
Neupoužila jsem ani pepř a ani sůl. Pouze jsem dala podravku.
Omáčku podáváme s těstovinama, nebo když jsou plátky masa na přírodno, lze je polít sýrovou omáčkou a k tomu jako přílohu brambory, hranoky, krokety.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vynikající sýrová omáčka s kuřecím masem
-
Frantiska: ta nepřesnost nemá asi co do činění s přechodem na novou verzi
- zřejmě v postupu chybí, že skelety se ovaří, OBEROU a maso pokrájí
, v surovinách to zřejmě bude "hrst MASA z kuřecích skeletů". Autorka tu tři roky nebyla, opravím do této podoby za ni
-
tak tady je zase videt recept, ktery nezvladl bezproblemu prechod na novou verzi webu
-
"větší hrst kuřecích skeletů"
No, na vařbu kuřecích skeletů jsem kadet a říkáme jim kostřičkyTýdně vařím min. 1x ze tří kilogramů...
Myslím, že autorka použila něco jiného(snad "palce" co obvykle odpadnou při úpravě masa z prsou). Jednak, jedna hrst může být jeden skelet a druhak bez obrání masa ze skeletu toho moc nepokrájíte... No, pokud tedy nemilujete mezi zuby drcené kůůůstky, že
-
srettka: Já myslím, že z těch skeletů by se kousky špatně okrajovaly. Nevím. Ta chuť zůstane v tom vývaru. Autorka píše zeleninový, já bych použila ten z těch skeletů.. Ale jak to čtu, je asi myšlen ten z těch skeletů
-
Nebylo by lepší maso orestovat? Do té vody vypustí to dobré. Tu mouku bych taky nemusela. Raději zahustím strouhaným sýrem
-
Dnes u mne na oběd :) bez mouky se smetanou a kuřecími prsy na kostičky. Super
-
Místo Eidamu dávám Nivu a trochu česneku.Mouku nedávám.Raději o taveňáček víc.Jinak super...
-
Mám sýrové omáčky ráda,určitě vyzkouším.
-
Moc dobrá,jen se mi zdála být docela hustá,dost jsem ředila,ale chuťově výborná,posílám bodíka
-
Ahoj.Tak jsem dneska vyzkoušela tento recept.Jen stím rozdílem,že jsem nepřidala koření.
A musim říct že i tak to bylo vynikající
Pochutnali jsme si všichni
-
beznos:není zač
-
supr recept,mooc celé rodině chutnalo,já dělám orestované kuřecí prsa,kousky,vaše omáčka nemá chybu DĚKUJI
-
Právě jsem dovařila a naprosto výborné!
jen jsem nakonec přidala česnek.Je to mňamka
-
byla opravdu moooooooooooooooc dobrá
-
Tak toto si umím představit k rychlé večeři
Dávám bodík. Jinak podravku taky běžně používám