Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pět nejlepších náplní do toustů: Kuřecí se zeleninou je sytý, avokádový je pro mlsné jazýčky a francouzský voní skořicí
Zdroj: Toprecepty, RubyRom

Když nevíte, co ke svačině či večeři, tousty jsou skvělou volbou. Přichystejte si pět nejlepších náplní do toustů. Vychutnejte si různé varianty ve slané i sladké podobě.

Domácí plněné tousty

Tousty jsou vděčným jídlem, které si můžeme přichystat k snídani, svačině i večeři ve slané či sladké verzi. Bývají snadné a často dobře chutnají i po vychladnutí. Nejoblíbenější podoba křupavé dobroty je plněná sýrem a šunkou.

Základem je speciální toustový chléb, který si můžeme koupit v bílé, tmavé i celozrnné podobě, nebo si toustový chléb upéct. Opečené plátky obložíme dle chuti a domácí plněné tousty jsou na světě. Které jsou ale další oblíbené varianty plněných toustů?

Toust s kuřecím masem

Toust s kuřecím masem patří mezi pracnější, zato výborné a velmi výživné jídlo. Kromě toho také vypadá velmi efektně. Dává se do něj ochucené a osmažené kuřecí maso, kolečka salátové okurky, červené papriky, červené cibule a list pekingského zelí. Toust s kuřecím masem připravíte podle tohoto receptu.   

Avokádový toust

Avokádový toust, kterému se říká i avo-toust, je jedním z hitů bister posledních let. Pokud si jídlo s avokádem v různých podobách (rozmačkané či nakrájené na plátky) chcete připravit, budete k tomu potřebovat kromě toastového chleba a dobře vyzrálého avokáda ještě například mozzarellu, cherry rajčata (nebo sušená rajčata) a vejce (třeba vařené natvrdo). Na dochucení stačí sůl a pepř. Z různých variant avokádového toustu využijte třeba tuto s česnekem, sušenou šunkou a zastřeným vejcem. 

Toust s hruškou, gorgonzolou a špenátem

Mezi chuťově vynikající také patří kombinace hruška, gorgonzola a špenát. Pokud doma nemáme sýr gorgonzolu, použijeme jiný sýr s modrou plísní, variantou je i niva. Na jednu porci potřebujeme: 2 plátky toustového chleba, 2 plátky gorgonzoly, plátek hrušky, 1 plátek sušené šunky a hrstičku špenátu nebo rukoly.

Jak na to? Chleby dejte do toustovače, na plátek sušené šunky dejte plátky sýru a hrušky a navrch špenát. Přiklopte plátkem chleba a zapékejte asi 4 minuty. 

Tousty s uzeným lososem

Pokud si rádi dopřáváte uzeného lososa, bude tato varianta toustu pro vás pochoutkou. Ve společnosti ryby je totiž naložená cibulka a jídlo zachutná i těm, kteří cibuli obzvlášť v lásce nemají. Do dvaceti minut máte luxusní toust s lososem hotový. 

Večeře

Večeře je jídlo, na které je čas. Které je oslavou úspěšného dne a které má být vychutnáváno. U večeře se často schází rodina, randí u ní milenci, anebo se prostě doplňuje se oblíbeným televizním…

Francouzský toust nasladko

Francouzský toust patří mezi snídaňovou klasiku ve Francii, ale s jeho původem to nemusí být tak jednoznačné, zřejmě si na podobné dobrotě pochutnávali již staří Římané. Tato sladká podoba klasického toustu se připravuje ze staršího chleba (ale i veky, vánočky), kterou krátce namočíme do vaječné směsi s vanilkou a skořicí, troškou cukru a mléka. Dobře namočený toust osmažíme, a pak ho můžeme potřít mascarpone, ořechovým máslem nebo dobrým bílým jogurtem a ještě třeba obložit ovocem (borůvky, maliny, jablka, zkrátka, co je doma). Francouzský toust může mít sladkou i slanou podobu

Náš tip: Připravte si slané plněné tousty podle tohoto videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více