Avokádové chlebíky se zastřeným vajíčkem

MAKE-FOOD Kuchařka: MAKE-FOOD

Předkrmy 6 názorů

Suroviny

2 krajíce celozrnného chleba
1 avokádo
1 malinký stroužek česneku
sůl a pepř
2 plátky sušené šunky
strouhaný Parmezán
2 vajíčka
lžíce octa
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Avokádo zbavíme slupky, pecky a nasekáme ho na malé kousky. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a vidličkou ještě promícháme.

  2. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se vytvoří malý vír, do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby oschla.

  3. Šunku zprudka opečeme z obou stran do zlatavé barvy. Chléb také opečeme na suché pánvi, aby byl křupavější. Avokádovou směs mažeme na opečené chleby, na vrch dáme šunku, zastřené vajíčko, Parmezán, vše osolíme a opepříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Avokádové chlebíky se zastřeným vajíčkem

  • SilviaD SilviaD

    Avokádo na takýto spôsob je mňamka. Ja kupujem radšej už zrelé avokádo aj keď správne vybrať je naozaj ruská ruleta. Zelené nám doma vôbec nedozrelo. Asi nemáme tú správnu klímu.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    chiara: no, to je docela ruská ruleta najít v hypersuper.....:-((
    Spíš doporučuji na pohmat tvrdé a nechat doma dva dny dozrát jak píše Magdalenka....

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    chiara: keď je tvrdé, obyčajne nie je zrelé, nechávam dozrieť pri izbovej teplote. Zabalím do papierovej utierky, nechám na linke. Za cca 2 dni je zrelé, nesmie byť veľmi mäkké ani veľmi tvrdé.

    Odpovědět

  • chiara chiara

    Já s tím avokádem mám problém, neumím v obchodě vybrat správně zralé. Jinak, za recept dávám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • MAKE-FOOD MAKE-FOOD(autor receptu)

    Skvěle napsané, děkuji ;)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Já si s dovolením jeden chlebík nabídnu:-*
    O přípravě ztracených vajec by se dalo napsat vědecké pojednání:-D...máš je luxusní:yes:
    Jen k tomu avokádu - kdo nemá zkušenost, mohl by mít problém...Za mne avokádo ideální zralosti objedu po dlouhé straně nožíkem, zatočím, mám dvě půlky, nožíkem seknu do pecky, vykroutím, lžící objedu kolem slupky a mám hotovo...Aby se někdo nepokoušel avokádo loupat:omg:

    Odpovědět