Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mango patří mezi nutričně nejvyváženější druhy ovoce. Díky svému složení se stává skvělou výživou pro vnitřní orgány a je tak účinnou prevencí vzniku mnohých zdravotních problémů. Zařaďte mango do svého jídelníčku – těšit se můžete nejen na skvělou chuť, ale i na zlepšení zdravotního stavu.

1. Budete chytřejší

Mango vyživuje mozek a podporuje myšlenkové funkce. Dejte si mango nebo mangový džus k dopolední svačince a budete hýřit kreativitou. Jelikož je mango nabité vitamínem B6 zaručí Vám navíc dobrou náladu a kvalitní spánek.

2. Blýskněte se bezchybnou pletí

Mango je plné antioxidantů, minerálů a vitamínů A, C a E. Toto složení je skvělou výživou pleti, a to jak při vnitřním, tak při zevním užití. Udělejte si zdravou pleťovou masku – rozmačkané mango smíchejte s bílým jogurtem, nechte 15 minut působit a poté opláchněte teplou vodou.

3. Očista jater

Mango je bohaté na silné antioxidanty, které se postarají o očistu jater. Konzumace manga tak chrání jaterní buňky před poškozením, a tak zabraňuje vzniku onemocnění jater, včetně rakoviny.

4. Silná imunita

Mango díky svému složení posiluje činnost imunitního systému a chrání tělo před volnými radikály. Navíc je skvělou svačinou, když potřebujete rychle a zdravě dobít energii.

5. Zdravé oči

Jedno průměrně velké mango obsahuje 72% doporučené denní dávky vitamínu A, který je nezbytný pro správnou výživu a funkci očí. Mango je doporučováno zejména lidem se syndromem suchých očí či šeroslepostí.

6. Braňte se úpalu

Úžasný letní nápoj si připravíte smícháním mangového džusu a studené vody. Mango dokonale hydratuje tělo a zabraňuje tak jeho přehřátí. Navíc zmírňuje bolesti hlavy, když už to na slunci přeženete.

Mangová zmrzlina

Ingredience:

  • 2 velká manga – oloupaná a rozmačkaná
  • ½ šálku moučkového cukru
  • 2 šálky smetany ke šlehání
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Smetanu ušlehejte a smíchejte s cukrem a vanilkovým extraktem. Vmíchejte mango, nalijte do formy a dejte do mrazáku na 1 hodinu. Poté zmrzlinu znovu promixujte a dejte ji zmrazit přes noc. Dobrou chuť!

Mohlo by vás zajímat

Marie