Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakrájet mango není nic složitého, pokud víte, jak na to. Pokud nevíte, mango v ruce klouže, dužnina nejde oddělit od pecky nebo kolem pecky zůstává dužniny moc, což je škoda. Při nácviku jistě využijete názorný videonávod.

Vždy loupejte mango, které je zralé. Nezralé mango je zbytečné krájet, jeho chuť není dobrá a dužnina bude příliš tvrdá. V sezóně si mango dopřávejte klidně každý den, je zdravé a posiluje imunitu.

Jak nakrájet mango

Potřeba je jen ostrý nůž, případně sklenička.

1. způsob

  1. Mango podélně rozřízneme na tři přibližně stejné části, přičemž v té prostřední je pecka.
  2. Krajní plátky rozřežeme do mřížky až po slupku.
  3. Slupku promáčkneme a vykrájíme (nebo rovnou vykoušeme) jednotlivé kostičky.

2. způsob

  1. Mango podélně rozřízneme na tři přibližně stejné části, přičemž v té prostřední je pecka.
  2. Krajní části znovu rozřízneme na tři části – měsíčky, z nichž podél slupky vyřízneme nožem dužninu.
  3. Dužnina lze od slupky oddělit také nehty nebo můžeme použít skleničku.

Z prostřední části manga, která obsahuje pecku, ořežeme dužninu po kouskách. 

Mango má úžasnou a nezaměnitelnou vůni, které se nelze nabažit.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více