Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí po debrecínsku je lehce pikantní a příjemně nakyslé díky zakysané smetaně. Přidávejte ji však opatrně
Zdroj: Toprecepty, mika59

Pokud hledáte rychlý a přitom chuťově zajímavý oběd nebo večeři, kuřecí po debrecínsku vás nezklame. Recept je jednoduchý na přípravu a kombinace s debrecínskými párky, zeleninou a zakysanou smetanou nabízí vítané zpestření.

Oblíbené kuřecí

Kuřecí maso bývá v našich kuchyních častým hostem. Je lehce stravitelné, snadno dostupné, rychle hotové a velice variabilní. A to zkrátka někdy potřebujeme. Máme pro vás sytou směs z kuřecího masa, zeleniny, debrecínských párků a smetanové omáčky. Výsledkem je jemně uzená chuť s příjemnou kyselostí díky zelenině a zakysané smetaně. Paprika a rajče dodají svěžest a šťavnatost, zakysaná smetana omáčku spojí a zjemní. 

Kdy do omáčky přidat zakysanku 

Zakysaná smetana v horké omáčce dokáže způsobit problémy – vysoká teplota ji totiž může srazit. Snadno to ale vyřeší šikovný trik. Stačí odebrat malé množství omáčky, nechat ho mírně zchladnout a pak v něm smetanu rozmíchat. Takto připravenou směs vmícháme zpět do hrnce a už jen krátce prohřejeme. Je lepší omáčku už nevařit, aby se nezdrcla. Výsledkem bude krémová omáčka bez žmolků.

Snadné

Jak zvládnout vaření, když nemáte čas nebo nejste zrovna zběhlí v kuchařském umění? I snadné recepty mohou být výborné; platí totiž, že v jednoduchosti je krása. Vezměte si třeba červenou čočku; nemá…

Jak připravit kuřecí po debrecínsku

Na 4 porce potřebujete: 3 kuřecí prsa, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 1 zelenou papriku, 1 větší rajče, 3 lžíce oleje (nebo sádla), 1 lžíci rajčatového protlaku, 1 lžíci hladké mouky, zhruba 500 ml vývaru, 2 debrecínské párky,  2 lžíce zakysané smetany, sůl, mletý pepř, špetku chilli a špetku cukru. 

Jak na to? 

  1. Maso nakrájejte na kostky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Papriku zbavte semeníku a rajče středu a pak zeleninu nakrájejte na kostičky.
  2. Na rozehřátém tuku orestujte cibuli a česnek dosklovita. Přidejte maso. Jakmile zbělá, vmíchejte protlak. Restujte asi 1 minutu a vše pak zaprašte moukou.
  3. Po zamíchání mouky zalijte směs studeným vývarem tak, aby maso bylo ponořené. Přisypte papriku, rajče a párky nakrájené na kolečka. Vše společně vařte asi 15—20 minut. Maso musí zůstat šťavnaté.
  4. Trochu omáčky odeberte a smíchejte se smetanou. Vmíchejte zpět do omáčky a prohřejte.
  5. Omáčku dochuťte solí, pepřem, chilli a malinko cukrem.
  6. Podávejte s rýží nebo těstovinami.

Náš tip: Připravte si kuře po debrecínsku podle našeho videoreceptu: 

 

Recepty k tomuto článku

Naposledy jste si prohlédli