Kuřecí Gumbo

Zoriazz Kuchař: Zoriazz

Doba přípravy: příprava 20 min + 50 min vaření 4 porce Drůbeží maso 45 názorů

Suroviny

1 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule (nasekaná)
2 ks řapíkatého celeru (nasekané nadrobno)
1 zelená paprika (bez zrníček a nakrájená na kolečka)
1 stroužek česneku (nasekaný)
450 g kuřecích prsíček (bez kostí, nakrájené na větší kostky)
1/2 lžičky sušeného oregana
2 lžička sušené papriky
1/2 lžičky mletého římského kmínu
1 lžíce mouky (já používám jen špaldovou)
1 papriková klobása
400 g sekaných rajčat (plechovka)
450 ml kuřecího vývaru
1 střední cuketa (nakrájená na plátky)
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte olej v hluboké pánvi a osmažte cibuli, celer a papriku na mírném ohni asi 5 minut - doměkka, za stálého míchání. Přidejte česnek a smažte ještě několik sekund.

  2. Přidejte kuře a smažte po všech stranách dozlatova. Posypte oreganem, paprikou, římským kmínem a moukou. Dobře promíchejte, přidejte uzeninu, rajčata a vývar.

  3. Přiveďte k varu za stálého míchání, potom ztlumte a nechte provařit asi 20 minut. Přidejte cuketu, přiveďte opět k varu a pak nechte provařit dalších 20 minut. Podáváme s basmati rýži.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 309 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí Gumbo

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak ještě jednou, vlastně jsem docela šokovaná z toho, že už jsem to vařila!:-D. V té době jsem se nějak nemohla skamarádit se svým foťákem, od té doby jsme se trochu sblížili :-D. V malinko jiné verzi ne z prsíček, ale z paliček;-). A ještě jednou..parááda!:-p

    Odpovědět

  • yossi yossi

    Super jedlo, rodina ma pochválila. S morskými prišerami sa moc nepriatelíme, takže dať namiesto toho kuracie mäso bola dobrá voľba. V jednom recepte na original gumbo z darov mora, som sa dočítal, že treba pridať aj lyžicu bazalky,lyžicu sušeného ptržlenu, pol lyžice worchesterovej omáčky a podľa chuti štiplavú papriku a chilli. Myslím si, že tieto koreniny chuť ešte viac vylepšili, ale svoj názor nikomu nevnucujem, len dávam ako alternatívu. V každom prípade dík za recept. Bodík si zaslúžil. :yes:;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Uvařeno, skoro snězeno. Přidávám foto a předem se omlouvám za jeho kvalitu:-((. Já se s tím mým novým foťákem nemůžu skamarádit:-S a když je venku tohle smogové počasí, tak už vůbec ne:-/. Byla to fuška, sakra.:-// Od rána jsem lítala po obchodech. V Coopu měli rajčata v plechovce, ale ne zelenou papriku a cuketu. V Lidlu měli sice zelenou papriku v trikoloře, ale zase neměli cuketu, takže pro cuketu jsem šla do Alberta a o paprikové-potažmo jiné podobné klobáse ani nehovořím:-//. Nakonec jsem dala nějakou maďarskou made in Cechoslovakia bech chuti a zápachu:-D. Musela jsem to trochu dosolit, protože o soli zde není zmínka. Nicméně díky za dobrý a chutný recept;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    rebeka: ale to se vůbec neomlouvej, znáš to - " kdo pozdě chodí sám sobě škodí":-)):-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    maris: to se moc omlouvám, že jsem tě předběhla:-8, ale můžu říci, že to bylo mooc dobré:yes::yes: a děkuji za pochvalu:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    rebeka: Taky jsem měla tento recept " na čekačce", byla jsi rychlejší,:-)) vyšperkovala jsi ho nádherně;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    rebeka:Kecko:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    chocolate::-// aháá, tak proto si mě nikdo nevšímá:-(:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    rebeka:S jídlem je to jako se ženou, musí zaujmout na první pohled:-D:-)).

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    chocolate::-8

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Recept krásný a je fakt, že nádherná prezentace mu určitě prospěje:-p.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jana Remkova::-D ty jsi pako:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    rebeka: Nadi, teď koukám, že jsem recept už viděla:-D. No, římský kmín mám z Turecka, to by nebyl problém. Zase ale sakra není řapíkatý cler!:-S No, ale projdu se tady do Lidlu, popř. Billy a snad někde bude;-). Díky za recept Zoriazz;-), aspoň vidíš, že člověk vidí foto a hned by rád zkoušel, nehledě na to, že si myslím, že by se to dalo uvařit i Na statku, ten název určitě zaujme, není to v žádném případě žádná klasika, to bude Zdena ráda!!:-)).Zoriazz, asi nevíš, co je to Statek a kdo je Zdena;-). To nevadí!:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jana Remkova: Jani určitě ano, není tam nic nedostupného;-) ten římský kmín nabízí už i Vitana;-)
    a věř mi, pochutnáš si velice:-p:-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Paráda!! Zdá se, že i ty ingredience bych nakoupila zde v tom našem "vykradeném" Albertu..;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: gambo gambo recept polévka gumbo kuřecí směs gumbo gambo jidlo recept gambo polévka gumbo recept gumbo polévka kuřecí gambo recept na gambo kuřecí jambalaya cajun jidlo gumbo kuracie gumbo kuře po turecku kuřecí směs gumbo s klobásou gambo recepty polevka gambo kuřecí curry gumbo pikantní kuře po turecku