Zakysaná smetana by v lednici chybět neměla. Hodí se mít ji po ruce
Zakysaná smetana nebo také kysaná smetana je mléčný výrobek, který vzniká fermentací smetany. Zakysaná smetana se dá jíst rovnou z kelímku, častěji se ale používá jako přísada. Využití najde jako zálivka na salát, přidává se do nepečených dezertů, do omáček nebo polévek.
Výroba zakysané smetany
Zakysanou smetanu si můžete poměrně jednoduše vyrobit i doma. Pokud jste minimalisté, oceníte zakysanku vyrobenou jen ze dvou surovin. Poté už jen stačí si promyslet, na co kysanou smetanu použijete.
Tipy na využijí zakysanky
Typicky se zakysaná smetana používá k přípravě nepečených dortů. Může však být i součástí pečených moučníků. Na podzim ji využijte do houbové omáčky, v létě k přípravě jemných langošů.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křepelky sous - vide s pečenou zeleninou a jogurtovým dipem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová polévka s chilli
Přidáno před 3 hodinami
Zdravý barevný kuskus
Přidáno před 6 hodinami
Salát z květáku romanesco s rýží a čočkou beluga
Přidáno před 15 hodinami
Gulášová polévečka
Přidáno před 16 hodinami
Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Přidáno 13. 9. 2024 21:15
Přečtěte si Zobrazit více
Slovenské nudle párance bývaly jídlem dřevorubců: S brynzou, rozmačkanými bramborami a slaninou chutnají skvěle
FRESH Festival: Maraton plný špičkového jídla, vaření a známých osobností se blíží
Svatý Martin očima farářky Martiny Kopecké a autorky knih Martiny Boledovičové: Původ známé tradice