Hell's Kitchen zná své „zaměstnance“: O miliony a práci u Jana Punčocháře se poperou kuchař, účetní, floristka i ajťák
15. 8. 2025 Ostatní
O 2,5 milionu korun, titul vítěze a místo v nově otevírané restauraci Jana Punčocháře se letos utká pestrá sestava profesionálních kuchařů i odvážných amatérů. Druhá řada populární soutěže Hell’s Kitchen Česko přináší nové herní prvky, výrazné osobnosti a kulinární výzvy, které prověří soutěžící na maximum. První díl odvysílá TV Nova ve středu 27. srpna od 20:20, na platformě Oneplay bude k vidění už o den dříve.
Novinky v soutěži a výzvy
Letošní ročník Hell's Kitchen přináší do kuchyně nové dynamické prvky – soutěžící povedou kapitáni týmů a v průběhu série se do hry zapojí i tzv. „žolíci“, kteří mohou zamíchat kartami. Roli majordoma a šéfa restaurace převezme Martin Hranáč, účastník reality show VyVolení a oblíbený tvůrce na sociálních sítích, který úspěšným kuchařům připraví speciální odměny v podobě nevšedních gastronomických zážitků.
Jan Punčochář slibuje, že soutěž nebude jednoduchá. „Každou epizodu máme jiné menu. Diváci se mohou těšit na francouzskou nebo italskou kuchyni, fine diningovou večeři, menu poskládané ze sladkovodních ryb nebo fúzi asijské kuchyně s českou. Bavilo mě i propojení s mojí osobou, kdy soutěžící dostanou recepty, které jsou průřezem mé kariéry,“ říká nový moderátor a šéf pekelné kuchyně. Vítěz získá nejen finanční odměnu, ale i možnost pracovat v jeho nové restauraci Šnycl na pražském Andělu, a to od samého otevření.
Mohlo by vás zajímat
První série
První řada Hell’s Kitchen Česko se stala výrazným kulinárním projektem loňského roku. Pod vedením šéfkuchaře a moderátora Radka Kašpárka se v ní utkali kuchaři různých úrovní, kteří museli prokázat nejen své kulinární schopnosti, ale i odolnost pod tlakem. Vítězkou se stala Sierra Holanová, která svým výkonem i kreativitou přesvědčila porotu a získala nejen finanční výhru, ale i prestižní místo v kuchyni jednoho z nejlepších šéfkuchařů v zemi.
Soutěžící druhé řady Hell’s Kitchen Česko
Do pekelné kuchyně letos vstoupí pestrá směsice kuchařů, podnikatelů, kreativců i odvážných amatérů, kteří se rozhodli postavit pod tlak profesionální gastronomické soutěže. Každý z nich má jiný příběh, jinou motivaci a vlastní představu o tom, jak se stát vítězem. Někteří už mají roky praxe za sporákem, jiní v kuchyni teprve hledají svou cestu – ale všichni míří za stejným cílem.
- Andrej Kudimov (35) – Podnikatel z Prahy, obchodní ředitel v oblasti potravinových dávek. Sebevědomý, disciplinovaný a ovládá čtyři jazyky. Vaření je jeho skrytým talentem, kterým chce překvapit.
- Anna Vernerová (37) – Podnikatelka ve zdravé výživě, maminka dvojčat. Miluje jídlo, optimismus a nové výzvy. Do soutěže vstupuje s cílem posunout své kulinární dovednosti.
- Eva „Ave” Podrazová (26) – Kuchařka z Olomouce, která má ráda improvizaci a zajímá se o chemické a technologické procesy ve vaření. Empatická, ale horká hlava.
- Bára Boháčová (23) – Kuchařka z restaurace Entrée Olomouc. Přímá, disciplinovaná a připravená učit se od Jana Punčocháře. Volný čas tráví v přírodě a na kolečkových bruslích.
- David Blajer (34) – IT inženýr z Litvínova, který po práci utíká ke grilu. Specialista na steaky a milovník rodinného života.
- Hana Petrželová (43) – Fotografka a floristka z Blanska, maminka tří dětí. Sní o květinovém bistru a cukrárně, v kuchyni je ráda samostatná.
- Iryna Shapa (28) – Ukrajinka žijící v Praze, s devítiletou praxí v gastronomii a zkušeností pod vedením Zdeňka Pohlreicha. Chce dokázat, že ženy patří mezi špičkové kuchaře.
- Kateřina Hocek (26) – Podnikatelka ze Svitav, odbornice na výživu a fitness. Miluje kombinování chutí a vaření bere jako relax.
- Jakub Reichmann (37) – Zástupce šéfkuchaře v pražském hotelu. Chce potvrdit své schopnosti a učit se od Jana Punčocháře. Organizovaný, ale slabší v cukrařině.
- Luděk Hloušek (48) – Šéfkuchař cateringu z Liberce s „punkovou duší“. Miluje oheň, grilování a tradiční kuchyni.
- Martina Němcová (25) – Maminka dvou dětí z Břeclavi. Do profesionální kuchyně vstupuje poprvé, miluje poznávání nových chutí a lidí.
- Patrik Pospíšil (21) – Nejmladší soutěžící, kuchař z olomouckého Entrée. Sní o vlastní michelinské restauraci, působí také jako DJ.
- Patrik Kolár (32) – Mzdový účetní ze Slovenska žijící v Praze. Miluje pečení a styl vaření Jana Punčocháře.
- Petja Fonda (35) – Kuchař z restaurace Mlýnec, původem ze Slovinska s italskými kořeny. V kuchyni zkušený a temperamentní.
- Simone Hrašková (36) – Manažerka logistiky z Prahy, samoživitelka. Miluje halušky a gastroturistiku.
- Tadeáš Pospíšil (22) – Kuchař ze snídaňového bistra v Pardubicích, který chce bořit stereotypy o mladých lidech.
- Thuy „Twí” Nguyen (29) – Lektorka kurzů vaření asijské kuchyně a webdesignerka z Brna. Zkušená z food festivalů, asertivní a týmový hráč.
Všechny soutěžící si můžete prohlédnout v naší fotogalerii:
Náš tip: Podle našeho videoreceptu si můžete připravit plněné papriky přesně tak, jak to dělá Jan Punčochář.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více