Jan Punčochář popsal natáčení Hell's Kitchen i přípravu nové restaurace: Občas to opravdu bylo peklo, říká
22. 8. 2025 Rozhovory a reportáže
Druhá řada kuchaařské show Hell's Kitchen Česko je za dveřmi. Diváci se tentokrát mohou těšit na nového šéfa Pekelné kuchyně, kterým bude populární šéfkuchař Jan Punčochář. Zjišťovali jsme, jak hodlá vybrat nového vítěze 2,5 milionu korun a zároveň parťáka do své v říjnu otvírané restaurace.
Střídání šéfů
Jan Punčochář se šéfem Pekelné kuchyně stává po svém kamarádovi a spoluporotci soutěže MasterChef Česko Radku Kašpárkovi. Ten v první řadě ukázal, jak nekompromisní dokáže být šéfkuchař, pokud mu jde o ty nejlepší výkony jeho svěřenců.
Přestože si mnoho lidí nedokáže představit Punčocháře v tak drsném „střihu“, oblíbený kuchař pochybovače vyvádí z omylu. „Nebude to asi jako předchozí řadě, nebo jak to dělá Gordon Ramsay, ale samozřejmě zvýším hlas, samozřejmě budu křičet, samozřejmě budu přísný, ale taky se budu snažit na to ze začátku jít trošku vlídněji,“ řekl Punčochář pro Toprecepty.cz. „Chci k tomu přistupovat, jako to dělám u sebe v restauraci,“ dodal.
Mohlo by vás zajímat
Práce v nové restauraci
Právě práce v nové restauraci Jana Punčocháře je jednou z výher, kterou šampion Hell's Kitchen obdrží, společně se 2,5 miliony korun. „Pokud bude chtít, má u mě práci jistou,“ říká šéfkuchař, jehož nový podnik je zatím stále v přípravě. „Restaurace s názvem Šnycl bude na Andělu, zkušební provoz začne, když všechno stihneme a když všechno dodají tak, jak mají, v půlce září. Oficiální otevření je plánované na 1. října,“ popisuje Punčochář.
Hlavním lákadlem jeho nového podniku bude na másle smažený řízek. „Velký, připravený vídeňským stylem,“ vysvětluje sympatický šéfkuchař. „Ale nebude to jenom o řízkách, o smažených věcech, ale spíš o vídeňské kuchyni,“ dodává.
Podobu s restaurací U Matěje, kterou Punčochář úspěšně vede od roku 2019, nečekejte. Kromě zmiňovaného řízku se totiž neplánuje, že by se v nabídce objevovala podobná jídla, jako v prvním Punčochářově podniku.
Náročné natáčení
„Tvorbu“ nové restaurace navíc musel její majitel spojit s natáčením pro něj nového televizního pořadu. „Probíhalo to velmi dobře, ale bylo to strašně náročné, protože se to točí v kuse. Byly asi jenom čtyři dny volna a doopravdy, jak už to je v názvu, tak je to hell. Občas mi zatrnulo,“ říká s úsměvem Punčochář pro Toprecepty.cz.
Přestože má dlouhodobou zkušenost s natáčením MasterChef Česko, tohle prý bylo něco jiného. „Je to velký rozdíl, hlavně v tom, že se nemáte na koho spolehnout, jste absolutně sám, kromě dvou sous chefů, ale ti hlídají ty kuchařské věci,“ popisuje Punčochář. „A je to taky rozdíl v tom, že je to úplně jiný formát. Mně to velmi dobře sedělo, protože to je doopravdy, jako byste byl v restauraci,“ dodává.
Co se bude vařit
Kromě jídel, která k Hell's Kitchen patří, jako jsou například hřebenatky, kterými v původní verzi tak rád Gordon Ramsay trápil soutěžící, se mohou diváci těšit na mnoho dalších zajímavých výzev. „Bude tam jak asijská fuze, stejně tak francouzská kuchyně, chybět nebude fine dining, předvede se italská kuchyně, těšit se můžete i na sladkovodní ryby. Bude doopravdy hodně co vidět,“ slibuje Punčochář.
Navíc slavný šéfkuchař nechá nahlédnout i pod pomyslnou pokličku svého vaření. „Jeden díl je o mých receptech, které jsem za svou kariéru nasbíral a bude tam spousta receptů od Matěje,“ sdělil Jan Punčochář pro Toprecepty.cz.
Jak probíhalo natáčení Jana Punčocháře v Hell's Kitchen, zjistíte v naší fotogalerii:
Náš tip: Připravte si podle našeho videoreceptu plněné papriky přesně tak, jak to dělá Jan Punčochář.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více