Káva s párou v Litoměřicích nabízí skvělou atmosféru i výborné dezerty do 90 korun: Jednu chybičku jsme ovšem našli
17. 9. 2025 Rozhovory a reportáže
Dobrých kaváren a cukráren se v posledních letech urodilo jako hub po dešti. Dnes už ovšem nestačí nabízet pouze několik druhů kávy a pár zákusků, chce to i něco „navíc“. To si dobře uvědomili majitelé litoměřické „Kávy s párou“, která nabízí skutečně nevšední zážitek, za kterým se budete vracet.
Oblíbený prostor
Nedaleko náměstí v Litoměřicích se nachází dřívější vlakové nádraží z roku 1884, které ukončilo svůj provoz v letech 1957-1958. Po kancelářích a bytech se v zajímavém prostoru objevila v roce 2014 kavárna, kterou jsme se rozhodli navštívit a zjistit, proč má na internetu tak dobré hodnocení a pozitivní ohlasy.
Káva s párou se nachází zhruba pět minut chůze od náměstí a najdete ji velmi snadno, protože kdokoliv z místních, koho se zeptáte, přesně ví, kam vás má poslat. Už při příchodu je totiž vidět, že jde o jednu z místních „atrakcí“. Prostor bývalého nádraží dokresluje lokomotiva s vagónem před vchodem do kavárny, plná zahrádka v době naší návštěvy (sobota 13. září 2025) zase byla příslibem kvality a spokojenosti.
Mohlo by vás zajímat
Co je v nabídce
Ačkoliv budova nádraží působí majestátným dojmem, prostor kavárny je malý, ale designově promyšlený do posledního detailu. To se týká jak posezení, tak baru, u kterého si objednáte, na co právě máte chuť. Cappuccino nebo latté zde pořídíte za cenu kolem 80 korun, stejně se pohybuje i cena za chai latté. Ochutnat můžete i horkou čokoládu, domácí limonády nebo žernosecké víno.
Ke zdejší výborné kávě se skvěle hodí i dezerty, které kavárna nabízí. Jsou domácí a mizí tak rychle, že nesmíte prováhat okamžik, kdy si objednat ten, na který právě máte chuť. My jsme ochutnali klasický cheesecake za 80 Kč a obdobu klasického Schwarzwaldu. Celkově jsme se ve dvou vešli do 350 Kč, což na stylovou kavárnu není přehnaně vysoká cena. Chuť dezertů byla výborná, cheesecake se rozplýval v ústech, ani korpus nebylo třeba lámat, ale šel krásně rozdělit.
Jak to vypadá cenově
Kdo by se nechtěl pouštět do zákusků, jako jsou Pudinkáč za 68 Kč, veganské brownie za 72 Kč, ruměnka za 43 Kč, malinová roláda za 68 korun, Matcha kokosový koláč za 68 Kč nebo Red chlebíček za 65 Kč, může sáhnout po místních sušenkách.
Máslová i čedarová stojí 15 korun za kus. Pokud byste měli chuť spíš na klasickou tmavou cookie, připravte si 39 Kč. Kromě sladkého můžete otestovat i francouzský slaný koláč za 69 Kč nebo si koupit kelímek bylinkové pomazánky za 69 korun.
Jedno větší minus
Právě objednávka je ovšem asi jedinou slabinou podniku. Přestože se v servisu pohybuje šest milých a ochotných servírek, zájem o kavárnu je tak velký, že není v jejich možnostech obsluhovat na jednotné úrovni. Zatímco jedni zákazníci si v klidu objednají u stolu a vše je jim přineseno, jiní musí vystát frontu u baru, zvolit si, co chtějí, zaplatit a počkat si, až dostanou do ruky tác s objednávkou.
V momentech, kdy není podnik tak zaplněn jako v době naší návštěvy, bude tedy zážitek patrně ještě lepší. Navíc je zde možnost urychlit si platbu použitím QR kódu, který je umístěn na každém stole, a vy tak nemusíte čekat na servírku, než vás přijde „zkasírovat“.
Dokreslení zážitku
Při odchodu z kavárny nezapomeňte na baru utratit padesátikorunu za žeton, díky kterému si můžete spustit vláčky, které před nádražím projíždějí modelem významných míst Litoměřic. Zakončíte tak příjemnou návštěvu stylové kavárny, která dbá na to, aby odkazovala na „nádražáctví“, cesty vlakem a vše s nimi spojené.
Pokud se chystáte do Litoměřic, podívejte se do naší fotogalerie, jak to v Kávě s párou vypadá, a určitě sem zajděte:
Náš tip: Podle našeho videoreceptu si můžete i doma připravit lahodný cheesecake.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak blanšírovat zeleninu. Správný postup zachová čerstvost zeleniny a zbaví ji bakterií a virů
Blanšírování je klasická kuchařská technika, která spočívá v krátkém spaření nebo velmi krátkém povaření a následném rychlém ochlazení blanšírovaných… Číst více
Jak snadno tvarovat a péct rohlíky. Domácí mohou být lepší než od pekaře
Máte rádi rohlíky a jejich tvarování a pečení se vám stále nedaří? Říká se, že cvičení dělá mistra. A možná vám to s naším návodem půjde lépe Jak… Číst více
Jak si vyrobit ovocnou šumivou bombu, která vytvoří z každého nápoje originální drink
Šumivé ovocné bomby jsou perfektním zpestřením jakéhokoliv nápoje. Skvěle se hodí do vína, šampaňského, šťávy, džusu, alkoholického koktejlu, ale i… Číst více
To nejlepší z babiččina zářijového receptáře: Využijte bohatou hojnost úrody
Na polích dozrály makovice, sklízí se okopaniny, v zahradách a sadech dozrává ovoce. Také zahrádky nabízejí bohatou úrodu zeleniny, o kterou jsme se… Číst více
10 rad, jak správně uchovávat potraviny: Vyhněte se moučným červům, ztvrdlému cukru nebo žluklým ořechům
Dostávají se vám ve spíži nebo v komoře do mouky… Číst více
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Také milujete žloutkové věnečky, španělskou pochoutku churros nebo řezy zvané mraky? Jsou vyrobené z tzv. odpalovaného těsta, z kterého mají některé… Číst více
Pařížskou šlehačku snadno připravíte i doma: Bude chutnat jako z luxusní cukrárny, před šleháním se ale musí dobře vychladit
Milujete pařížskou šlehačku a rádi byste si ji… Číst více
Farmářka vysvětlila, jak skladovat brambory i v paneláku: Stačí dodržet dvě základní věci, na balkon ale nespoléhejte, radí
Skladování potravin je věčným tématem, mnoho… Číst více
Jak uskladnit jablka. Poradíme, jak je nejlépe uchovat přes zimu
Naše tradiční ovoce - voňavá jablíčka - patří k tomu nejzravějšímu, co zahrady nabízejí. Říká se, že už jedno snězené jablko denně významně zvyšuje… Číst více
Co je omládek a kam jej použít? Chuť pečiva dovede povýšit k dokonalosti
Co je omládek Omládek je drožďový kvásek, díky kterému můžeme v receptu použít menší množství kvasnic a kvasinky v těstě mají lepší rozjezd. Těsto… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více