Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vítězná bageta z pořadu Hell's Kitchen Česko se dostala do nabídky Bageterie Boulevard. Pokrm, který soutěžící Jakub připravil podle chutí své manželky, jsme se rozhodli ochutnat a našim čtenářům tak „začerstva” poreferovat, zda stojí za 169 Kč, které za ni utratíte.

Pro milovanou manželku

Středeční výzvu o nejlepší bagetu v pořadu Hell's Kitchen Česko po dramatickém finálovém souboji vyhrál Jakub. Ten vsadil na nejoblíbenější ingredience své manželky Karolíny a udělal dobře. Jeho výtvor s kuřecím masem, tzatziki, pečenou paprikou a balkánským sýrem nadchl šéfa Pekelné kuchyně Jana Punčocháře nejvíc. 

Kuba si tak vysloužil nejen pochvalu renomovaného šéfkuchaře, ale také možnost představit svůj pokrm ve vyhlášené síti Bageterií Boulevard. Bageta v řeckém stylu nazvaná Caroline je nyní hlavním tahákem známého podniku. 

Test redakce

Rozhodli jsme se Jakubovu bagetu vyzkoušet v pobočce na Černém Mostě. Pokud se vypravíte do té samé, ale i do dalších, počítejte s tím, že si ji neobjednáte před 10:30. Ráno se tu ve všední dny podávají do této doby snídaně, o víkendu dokonce do 11:00. Přitom by právě tato bageta mezi snídaňová jídla zapadla úplně bez problémů. Svým složením (kuřecí prsa, pečená paprika, tzatziki, balkánský sýr a rukola) by totiž žaludek moc nepotrápila. 

Nejedná se totiž o bagetu, kterou byste si dali jako oběd, ale spíš o ten typ, jaký si objednáte, pokud chcete zahnat hlad něčím menším a lehčím. Kuřecí maso zde totiž není zatíženo majonézovou omáčkou, ale doplňují ho tradiční řecké tzatziki.

Překvapivě nejlepší

Právě tato populární omáčka, kterou si Jakubova žena „dává ke všemu“, jak sám účastník Hell's Kitchen Česko říká, je na celém pokrmu to nejlepší. Nebo minimálně chuťově nejvýraznější. Dobrý jogurt se svěží okurkou a dostatek česneku zaregistruje každý.

Oproti tomu pár kousků masa ničím nepřekvapí. Originální recept na souvlaki doporučuje marinovat maso ve směsi olivového oleje, citronové šťávy, česneku, oregana, soli a pepře, ale tady podle naší zkušenosti rozhodně nejsou cítit všechny tyto ingredience. 

Kuře se nepovedlo

Horší než nevýrazná chuť je u kuřete jeho teplota. V lehce rozpečené bagetě totiž dostanete samé studené suroviny, a to včetně masa. Trochu jsme to očekávali, protože tepelná úprava není pro tzatziki, rukolu ani balkánský sýr to pravé, ale pokud by se upravil sled přidávání surovin do bagety, tedy teplé kuře a paprika jako první, pak omáčka, sýr a rukola, a následoval by ihned výdej, dopadlo by to lépe.

Stejně je bageta za 169 korun inzerovaná jako „fresh“ a na její přípravu si minimálně čtyři minuty počkáte, takže by stálo za zvážení, jestli by minuta navíc neprospěla její chuti a spokojenosti zákazníků. Za zvážení by stála i péče o pečenou papriku, protože v současnosti chutná jako nakládaná kapie, vytažená ze sklenice s nálevem.

Kuba za to nemůže

Přestože se nejedná o povedený kousek, rozhodně nejde říct, že by vina šla za Jakubem. On totiž sotva ovlivní, jak bude bageta ve známém podniku nabízena a jak si pohrají s její chutí. Určitě však nejde očekávat, že by Jan Punčochář po ochutnání stejné bagety jako my prohlásil: „Skvěle připravené kuře, tzatziki a bavilo mě na ní, jak byla naplněná, že každým soustem bych chtěl pokračovat a pokračovat, až bych ji celou snědl,“ jako tomu bylo v posledním dílu kuchařské show.

Jak probíhal náš test vítězné bagety z Hell's Kitchen, zjistíte v naší fotogalerii:

Fotogalerie - Bageta od Kuby z Hell's Kitchen

Ukázat 13 fotografií

Recepty k tomuto článku