Libor Bouček se v kuchyni nebojí ničeho: Repertoár mého vaření určují děti. Zvládne svíčkovou i Asii, ale co má rád on sám?
27. 10. 2025 Rozhovory a reportáže
Libor Bouček je v současné době naším nejvytíženějším moderátorem. Mezi prací si ovšem najde čas i na to, aby se postavil do kuchyně a pro svou rodinu přichystal něco dobrého k snědku. Jak je na tom Libor s vařením, co připravuje nejčastěji nebo kdo rozhoduje o jídelníčku u Boučkových, prozradil moderátor v rozhovoru pro Toprecepty.cz.
Kdo vládne kuchyni
I když se může zdát, že Libor Bouček snad musí v televizním studiu i přespávat, není tomu tak. Kromě práce v pohodě stíhá i starost o rodinu a domácí kuchyni. „Funguji normálně, vařím rád a s chutí, jen se s dětmi trošku změnil repertoár receptů,” říká moderátor pořadů Inkognito či Máme rádi Česko s tím, že minimálně jednou týdně něco uvaří a moc ho to baví.
Dokonce se považuje za šéfa kuchyně. „Myslím, že v rámci rozdělení mezi mě a manželku, tak když jsem doma, což je většina dnů, snažím se vařit spíš já,” popisuje Bouček pro Toprecepty.cz.
Mohlo by vás zajímat
Výběr jídel
Kdyby si měl Libor vybrat, kterou kuchyni má nejraději, dlouho by se rozmýšlel. „Já v tuhle chvíli už preferuji to, co chutná dětem,“ říká s úsměvem. „Ale prošel jsem si vším. Italskou dělám podle skvělé Marcelly Hazan. Z toho, co ona napsala, jsme vyzkoušeli desítky receptů, které jsou fajn. Italská kuchyně je prostě dobrá a navíc atraktivní v tom, že je jednoduchá,“ popisuje Bouček. Občas ale zabrousí i do asijské kuchyně. „Mám doma wok pánev, tak se snažím zúročit něco z mých pobytů v Japonsku. Ne, že bych v tom exceloval, spíš to zkouším,“ dodává.
Neznamená to však, že by se při svém vaření díval jen po receptech z ciziny. „Českou dělám taky, prošel jsem i kurzy v Prakulu (Pražský kulinářský institut – pozn. red.), takže naše recepty taky nějakým způsobem zvládnu. A je fakt, že ty dětem chutnají dost, protože, co si budeme povídat, obsahují často máslo a cukr, tak to je přiláká,“ vysvětluje populární moderátor. „Základ všeho je, že dvakrát, třikrát do měsíce založíme vývar a pak přemýšlíme, co z něj budeme dál dělat,“ říká Libor Bouček.
Nejoblíbenější pokrmy
Pro děti vaří Libor rád a často. Jak sám říká, ony vlastně určují, co bude mít rodina na stole. U mladší generace populární buchtičky s krémem nebo jiná dětská jídla ale obvykle nepřipravuje. „Na sladké moc nejedou, chutnají jim spíš klasické omáčky jako je koprovka, rajská, svíčková,“ popisuje nový účastník show Na lovu. „Největší hit je stále kuře s rýží, což je pro kuchaře minimálně kreativní, ale i tam se dá něco vymyslet,“ má jasno.
Své nejoblíbenější jídlo by Libor určoval jen velmi složitě. „Nevím, asi nemám, já totiž moc nejím, to je taková má zvláštnost,“ říká pro Toprecepty.cz oblíbený moderátor.
Náš tip: Skvělou svíčkovou, kterou by určitě ocenily i děti Libora Boučka, si můžete připravit podle našeho videoreceptu.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více