Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečeme s Kamilou: Svatomartinské rohlíčky s marmeládou a ořechovou nádivkou krásně voní, obalené v cukru chutnají božsky
Zdroj: se souhlasem Kamily Nývltové, koláž Toprecepty

Zpěvačka Kamila Nývltová nedávno oznámila, že se svým partnerem čeká dvojčata. Jako budoucí mamince se jí jistě hodí, že se umí otáčet nejen na pódiu, ale taky v kuchyni. Kamila je známá tím, že ráda a dobře peče, tak pro náš seriál „Pečeme s Kamilou“ nabídla v pořadí už druhý recept – tentokrát na dokonalé svatomartinské rohlíčky.

Z jedné role do druhé

Když se zpěvačka Kamila Nývltová pustí do pečení, je to podobný zážitek, jako když na pódiu v roli Kleopatry vystřihne hit Teď královnou jsem já. Sólistku Hudebního divadla Karlín a Divadla Broadway, která zazářila i v muzikálech Dracula či Angelika, teď ale čeká role trochu jiná – maminkovská. 

Jak před pár dny oznámila, se svým partnerem Eddiem Ramadanem čeká dokonce hned dvojčata. K radostné novince jí gratulovaly stovky fanoušků a těm všem Kamila taky následně na svých sociálních sítích poděkovala„Je to neuvěřitelně krásný pocit vědět, že nám tolik lidí přeje a že všechna ta slova jdou opravdu z čistého srdce...Teď si přejeme jediné – aby všechno dobře dopadlo a naše děti se narodily zdravé a v pořádku. Doufám, že všechno bude v pořádku a že odjedu celou vánoční tour i další plánované projekty,“ napsala Kamila, která už se určitě i těší, jak bude své ratolesti rozmazlovat svým skvělým pečením. 

Jak už jsme psali minule, kromě zpívání je zpěvaččinou vášní také pečení. Před několika lety vytvořila značku „Na plech s Kamilou“ a posléze vznikla i stejnojmenná kuchařská kniha, která vyšla v roce 2022. Ve druhé knize Vánoční pečení se Kamila zaměřila na období od svatého Martina až po masopust. A právě z této knížky vám nyní nabízíme recept na nadýchané kynuté svatomartinské rohlíčky s ořechy.

Svatomartinské rohlíčky s ořechy

Na rohlíčky podle Kamily budete potřebovat na těsto: 450 g hladké mouky, 300 g másla, 20 g čerstvého droždí, 1 žloutek, 5 lžic zakysané smetany (15%), špetku soli
Na ořechovou nádivku: 3 bílky, 70 g cukru, 100 g mletých vlašských ořechů, špetku skořice, špetku mletého hřebíčku
Dále: Pikantní marmeládu na potření a vanilkový cukr na obalení

Jak postupovat? Do mísy dáme mouku, máslo, droždí, žloutek a smetanu a začneme vypracovávat těsto. Jakmile se těsto propojí, přidáme sůl a zaděláme. Hotový bochánek ponoříme do hrnce se studenou vodou a necháme ho v ní kynout asi 2 hodiny.

Připravíme si ořechovou náplň: Ve vyšší míse vyšleháme bílky s cukrem na tuhý sníh – cukr přidáváme během šlehání postupně. Poté stěrkou vmícháme ostatní suroviny, tedy oříšky, skořici i hřebíček, a vytvoříme krásně vzdušnou nádivku.

Osušené vykynuté těsto znovu propracujeme. Pomoučíme vál a těsto rozválíme na zhruba 5mm plát, který rádýlkem rozřežeme na úzké a dlouhé trojúhelníky. Nejprve každý kousek potřeme pikantní marmeládou a poté navrch přidáme ořechovou nádivku, ale ne moc, aby nám při rolování nevytekla. Zatočíme trojúhelník od širší strany k užší a vytvarujeme jej do tvaru rohlíčku.

Hotové rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme cca na 25 minut do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme do růžova. Ještě horké je obalíme ve vanilkovém cukru.

Recepty k tomuto článku

Naposledy jste si prohlédli