Pečeme s Kamilou: Svatomartinské rohlíčky s marmeládou a ořechovou nádivkou krásně voní, obalené v cukru chutnají božsky
4. 11. 2025 V kuchyni s VIP
				
				
	
Zpěvačka Kamila Nývltová nedávno oznámila, že se svým partnerem čeká dvojčata. Jako budoucí mamince se jí jistě hodí, že se umí otáčet nejen na pódiu, ale taky v kuchyni. Kamila je známá tím, že ráda a dobře peče, tak pro náš seriál „Pečeme s Kamilou“ nabídla v pořadí už druhý recept – tentokrát na dokonalé svatomartinské rohlíčky.
Z jedné role do druhé
Když se zpěvačka Kamila Nývltová pustí do pečení, je to podobný zážitek, jako když na pódiu v roli Kleopatry vystřihne hit Teď královnou jsem já. Sólistku Hudebního divadla Karlín a Divadla Broadway, která zazářila i v muzikálech Dracula či Angelika, teď ale čeká role trochu jiná – maminkovská.
Jak před pár dny oznámila, se svým partnerem Eddiem Ramadanem čeká dokonce hned dvojčata. K radostné novince jí gratulovaly stovky fanoušků a těm všem Kamila taky následně na svých sociálních sítích poděkovala: „Je to neuvěřitelně krásný pocit vědět, že nám tolik lidí přeje a že všechna ta slova jdou opravdu z čistého srdce...Teď si přejeme jediné – aby všechno dobře dopadlo a naše děti se narodily zdravé a v pořádku. Doufám, že všechno bude v pořádku a že odjedu celou vánoční tour i další plánované projekty,“ napsala Kamila, která už se určitě i těší, jak bude své ratolesti rozmazlovat svým skvělým pečením.
Jak už jsme psali minule, kromě zpívání je zpěvaččinou vášní také pečení. Před několika lety vytvořila značku „Na plech s Kamilou“ a posléze vznikla i stejnojmenná kuchařská kniha, která vyšla v roce 2022. Ve druhé knize Vánoční pečení se Kamila zaměřila na období od svatého Martina až po masopust. A právě z této knížky vám nyní nabízíme recept na nadýchané kynuté svatomartinské rohlíčky s ořechy.
Mohlo by vás zajímat
Svatomartinské rohlíčky s ořechy
Na rohlíčky podle Kamily budete potřebovat na těsto: 450 g hladké mouky, 300 g másla, 20 g čerstvého droždí, 1 žloutek, 5 lžic zakysané smetany (15%), špetku soli
Na ořechovou nádivku: 3 bílky, 70 g cukru, 100 g mletých vlašských ořechů, špetku skořice, špetku mletého hřebíčku
Dále: Pikantní marmeládu na potření a vanilkový cukr na obalení
Jak postupovat? Do mísy dáme mouku, máslo, droždí, žloutek a smetanu a začneme vypracovávat těsto. Jakmile se těsto propojí, přidáme sůl a zaděláme. Hotový bochánek ponoříme do hrnce se studenou vodou a necháme ho v ní kynout asi 2 hodiny.
Připravíme si ořechovou náplň: Ve vyšší míse vyšleháme bílky s cukrem na tuhý sníh – cukr přidáváme během šlehání postupně. Poté stěrkou vmícháme ostatní suroviny, tedy oříšky, skořici i hřebíček, a vytvoříme krásně vzdušnou nádivku.
Osušené vykynuté těsto znovu propracujeme. Pomoučíme vál a těsto rozválíme na zhruba 5mm plát, který rádýlkem rozřežeme na úzké a dlouhé trojúhelníky. Nejprve každý kousek potřeme pikantní marmeládou a poté navrch přidáme ořechovou nádivku, ale ne moc, aby nám při rolování nevytekla. Zatočíme trojúhelník od širší strany k užší a vytvarujeme jej do tvaru rohlíčku.
Hotové rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme cca na 25 minut do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme do růžova. Ještě horké je obalíme ve vanilkovém cukru.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více