Kynuté těsto má spoustu využití. Hodí se na koláče, buchty, ale i pizzu nebo knedlíky
Kynuté těsto je v kuchyni velmi variabilní, neboť se hodí na spoustu skvělých sladkých i slaných dobrot. Řada lidí má však z jeho přípravy obavy, avšak pokud víte jak na to, není třeba se tomuto druhu těsta vyhýbat.
Jak se připravuje kynuté těsto?
Kynuté těsto není složité, jen vyžaduje více času na přípravu. Připravuje se nejčastěji z hladké mouky, ale můžete ji nahradit i polohrubou. Kynutí zajistí buď čerstvé, nebo sušené droždí. Myslete hlavně na poctivé propracování surovin. Kynuté těsto musí být hladké, lesklé a nesmí se lepit k míse nebo válu. Pak jej stačí nechat vykynout na teplém místě (někdy najdete i recept bez kynutí). Po zpracování požadovaných tvarů je nechte ještě chvíli odpočinout, aby nabraly na objemu. Při pečení pak troubu zbytečně neotvírejte.
Sladké a slané recepty z kynutého těsta
Z kynutého těsta lze připravit řadu slaných i sladkých pokrmů.
- Sladké recepty: koláče, buchty, rohlíčky, vánočky, záviny, koblihy, loupáčky atd.
- Slané recepty: slané pečivo (bílé pečivo i chléb), knedlíky, závin, pizza atd.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 5 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 18 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Meryl Streepová váhu neřeší, občas zahřeší fastfoodem a miluje křupavou pizzu Margherita
Instantní káva může chutnat luxusně: Důležitá je správná teplota vody, použít lze mořská sůl a pomůže i mikrovlnka
Jak na tu nejlepší vejmrdu? Záleží, jestli nastrouháte křen najemno či nahrubo, zajímavější chuť dodají upečená jablka