Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatomartinská husa

Pečenou husu u nás připravujeme tradičně zejména na svátek sv. Martina. Husu naporcujeme a vydatně posypeme solí a kmínem. Tajemstvím šťavnaté a měkoučké husy je dlouhé pečení při nízké teplotě. Husa nejlépe chutná se zelím a knedlíkem nebo bramborovými lokši.

Hodnocení receptu je 4,8 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 480 min Doba tepelné úpravy: 480 min

480 min (480 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Husu umyjeme a osušíme. Rozporcujeme na stehna, prsa, ramínka, opatrně odkrojíme kůži z krku a naplníme ji husím žaludkem, srdcem a játry. Krok 2: Všechny porce velmi vydatně potřeme solí, jak z vnějšku, tak i zevnitř a vydatně posypeme celým kmínem. Vložíme do pekáče a podlijeme 200 ml vody. Krok 3: Pekáč přikryjeme poklicí a husu pečeme nekonečných 8 hodin na nejnižší množnou teplotu – pečeno v plynové troubě. V elektrické troubě pečeme na 120 °C. Neotvíráme, nenakukujeme, a jen vnímáme tu neskutečnou vůni. Krok 4: Na závěr odstraníme víko pekáče a husu necháme lehce dopéct asi 15 minut, aby měla krásně křupavou kůrku. Nejlepší přílohou je zelí červené i bílé a knedlík dle chuti (bramborový, houskový, karlovarský).

TIP: Top 7: Svatomartínské menu

Zveřejněno 11. 12. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatomartinská husa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nWR4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatomartinská husa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nWR4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Alesd: doba peceni zavisi od hmotnosti, zpusobu chovu, domaci husa se pece dele.Husa z kramu,,,je hotova drive. Nakouknout po 4 hodinach, zkusit maso, slit tuk a dopect na vyssi teplotu do cervena,
otocit a znovu.;-)

Ve videoreceptu pecete 8 hodin na 180 stupnu.. kdybych si dodatecne neprecetl recept v textu, bylo by nejspis 1500 za husu v kosi.. jinak se tedim jak to dopadne:)

Ó, tak to je pokročilé grafické zpracování a přitom to nezdržuje jako bežné, byť sestříhané, video. Hezké, dnes se chystám na 2 husí stehna, zkusím to jen cca 4 hodiny.

evula: Taky peču jen stehna, 2 husí a 2 husokachní. Zatím jsou v troubě 2 hodiny (na 150 stupňů) a už jsou měkká.

Tak ta teda je:yes::-Q:-K

Moc pěkné..:yes::yes:;

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
svatomartinská husa, svatomartinská husa 2018, svatomartinská husa recept, pomalu pečená svatomartinská husa recept, recept na svatomartinskou husu, recept svatomartinská husa, svatomartinská husa recepty, nejlepší recept na svatomartinskou husu, jak se peče svatomartinská husa, svatomartinská husa a lokše, svatomartinská husa s nádivkou, příprava svatomartinské husy, recept na svatomartinská husa, nejlepší svatomartinská husa, priprava husy, svatomartinská husa pečená pomalu, recepty na svatomartinskou husu, recepty-svatomartinská husa, husa recepty, svatomartinská husa 2018 recepty

Suroviny:
husa, sůl, kmín celý, voda

Přidat fotografie receptu