Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dnešní top článek

Online časopis o jídle

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Gravlax

Tato pochoutka ze skandinávské kuchyně je připravována ze syrového lososího masa. Vykostěné filety s kůží se obalí suchou marinádou z hrubozrnné soli, cukru a kopru. Někdy se přidává i alkohol, aby maso zkřehlo. Poté se zatíží. Sůl se postará o to, že z lososa částečně odstraní tekutinu a vysuší ho. Po pár dnech maso nakrájíme ostrým nožem na velmi slabé plátky. Gravlax je vhodný na chlebíčky a obložené mísy, jeho chuť je lahodná.

1 59 113 114 115 116 117 118 119 176 234

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům