Grilovaná vepřová panenka s tymiánovou omáčkou

Jakub Novak Kuchař:

Doba přípravy: 15 PT0H15M 1 porce Grilování 17 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

200 g vepřové panenky
tymián (čerstvý)
smetana
sůl
mletý pepř (čerstvě mletý)
Olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Panenku očistíme a zbavíme blány.

  2. Osolíme a opepříme.

  3. Takto připravené maso dáme na rozpálený gril, opékáme ze všech stran a lehce potíráme olivovým olejem.

  4. Grilujeme cca 8-10 minut pro středně propečené(dorůžova).

  5. Najemno nasekaný tymián povaříme ve dvou lžících vývaru(vody)asi 1 minutu, stáhneme z ohně a přilijeme smetanu, opět přivedeme k varu a necháme zredukovat na omáčku.

  6. Dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Panenku před podáváním rozkrojíme a omáčku nalijeme kolem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovaná vepřová panenka s tymiánovou omáčkou

1 2 Další

Přidat komentář

Další inspirace

Přidat podobné recepty

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo