

Grilovaná vepřová panenka s tymiánovou omáčkou
Suroviny 1 porce
- 200 g vepřové panenky
- tymián (čerstvý)
- smetana
- sůl
- mletý pepř (čerstvě mletý)
- Olivový olej
Postup přípravy receptu
Panenku očistíme a zbavíme blány.
Osolíme a opepříme.
Takto připravené maso dáme na rozpálený gril, opékáme ze všech stran a lehce potíráme olivovým olejem.
Grilujeme cca 8-10 minut pro středně propečené(dorůžova).
Najemno nasekaný tymián povaříme ve dvou lžících vývaru(vody)asi 1 minutu, stáhneme z ohně a přilijeme smetanu, opět přivedeme k varu a necháme zredukovat na omáčku.
Dochutíme solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Panenku před podáváním rozkrojíme a omáčku nalijeme kolem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Grilovaná vepřová panenka s tymiánovou omáčkou
-
Konecne normalni recept. 6 jednoduchych surovin, ktere do sebe zapadaji a tvori super jidlo.
-
-
hmmmm to je velmi lákavé
-
-
To vypadá velmi dobře
+
-
Nádhera
hned bych si taky dala
,krásně naservírované
-
Mňamiky
-
Já na tak drahé maso nemám peníze :((
-
Kubo, ta druhá fotka je super! Recept a dílo taky
-
Panenku miluju
ale takovou omáčku jsem ještě nedělala
škoda, na zítra mám naložené panenky nacpané švestkami, k těm bude švestkový přeliv
tak příště
-
Moc krásně připraveno
+4
-
Nemáš zač, skvělá práce se musí ocenit
-
Já to dělám taky lžící.nejlepší
-
Ano, ano, anoooooo...
-
nalijeme kolem
to neumím.. můžu lžičkou
hezký recept, prima suroviny2. bodík je celý tvůj