Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 42 minutami
„Přání a gratulace“ maris, před 7 hodinami
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
Poslední příspěvky
„tara23: MarcelaPa: jste mne děvčata pobavila,tak my máme…“ Simona Skolakova, před 49 minutami
„Zdravím, u nás chlebová polievka, kurací perkelt a…“ magdalenka, před 1 hodinou
„MarcelaPa: U nás se nikdy nevařila, protože maminka jí taky…“ tara23, před 2 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přečtěte si Zobrazit více
Kam pro svatomartinskou husu: Kilo za 159 Kč se nabízí v akci v supermarketech, na farmách vyjde jeden kilogram i na tři stovky
Nakupte dárky na Vánoce na největším předvánočním veletrhu STŘÍBRNÉ VÁNOČNÍ DNY
MasterChef Česko 2022: Pečený tvaroh jako dokonalá slaná snídaně nadchl porotu. Příprava je snadná a zvládne ji každý
9. 1. 2016 17:18
http://www.quoka.de/kueche/kuechenherde-grill-mikr...
9. 1. 2016 08:46
22. 5. 2015 15:29
22. 5. 2015 13:45
Já tu funkci používám ráda, jak píše Hella níž, je to rychlé a úsporné.
22. 5. 2015 13:32
22. 5. 2015 13:08
dscn1668.jpg
22. 5. 2015 12:16
22. 5. 2015 12:05
Můžete poradit, prosím
autor: M.Medkova
vloženo: 21.05.2015 17:35:08 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
Vážení.Líbí se mi recepty na vaření a pečení v mikrovlné troubě,u spousty
receptů je uvedeno bud Grisp nebo Grisp talíř,ráda by jsem věděla co to přesně je.Děkuji za pochopení.Medková.
21. 1. 2013 13:25
ořechy: http://www.toprecepty.cz/recept/2453-orechy-zavare...
brambory: http://www.toprecepty.cz/recept/15538-brambory-var...
16. 1. 2013 13:53
5. 7. 2012 15:42
26. 4. 2012 13:07
http://www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-hou...
A nemůžu si vynachválit vaření, nebo vlastně zavařování brambor jak k okamžité spotřebě, tak i k uchování.
http://www.toprecepty.cz/recept/15538-brambory-var...
Crisp jsem zatím používala jen na karboše a pečení horkovzduchem se mi moc nelíbí - pečivo je takové světlé, bez kůrčičky.
25. 4. 2012 23:06
Ale hlavně chci připomenout, že v mikrovnce se bezva zavařuje!
http://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v-...
24. 4. 2012 16:40
Jinak moc děkuji čokoládce, Maris i dalším za poznatky k této troubě, neb - budu slušná – dodaný návod byl na 2 věci….
Takže nejdřív k popisu: Mám značku Bauknecht. Má funkci Crisp, Grill, Gratinování (tedy zapékání), Rozmrazování. Můj typ nemá mřížku pod Gril.
Funkce Crisp slouží k pečení jídel na speciálním talíři Crisp. Talíř opéká jídlo zespodu, shora opéká gril a zevnitř mikrovlny, jídlo je tak perfektně zapečeno s kůrkou a uvnitř krásně uvařené.
Na programu Crisp dělám pokrmy z těsta jako pizzy, koláče, ale lze i smažit slaninu nebo vejce.
Gratinování lze použít na jakýkoli zapékaný pokrm z těstovin, brambor, zeleniny obzvlášť – ta zůstane krásně křupavá a barevná. Je lepší zapékat spíše nižší potraviny na ve větší misce, než silná vrstva.
U crispu a gratinování využívám na dokončení gril pro zhnědnutí pokrmu, cca asi 2 minuty.
Protože si na vaření mohu zvolit různé stupně mikrovlnění i čas, je samozřejmě nutné zvolit vhodnou dobu i stupně na určité jídlo.
Např.na ohřívání nápojů (mléko, čaj) nebo řídkých polévek používám 700 W a čas 2 minuty, čas přidávám i podle toho, zda je jídlo vytažené z lednice. Na vaření omáček, zahuštěných polévek, sýrových a vaječných jídel – 500 W. Na dušení masa a rozpuštění másla 350 W, čas se musí odhadnout.
Je lepší začínat s nízkým časem, kolem 8 minut a pak přidávat, než to celé zkazit. Samozřejmě si to zapisuju.
Je nutné mít samozřejmě kvalitní nádoby, které jsou odolné vůči vysokým teplotám, hlavně Crisp programu a Grilu – tam by vůbec neměly být plastové nebo dřevěné nádoby či náčiní.
Lze samozřejmě i jídlo ohřívat, tam volíme hlavně čas podle váhy jídla, pokud dáváme chlazené nebo mražené musíme váhu (a tedy i čas)zvýšit.
Crisp talíř je velmi horký, takže pokládat na plochu, která snese vysokou teplotu a používat chňapku a kleště na talíř.
Rozmražování se používá rovněž podle váhy a podle druhu. Jinak se používá 160 W.
26. 8. 2010 16:20
1 2 Další