Trvanlivost vybraných potravin v mrazáku.
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ mimosa, před 48 minutami
„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22
„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27
Poslední příspěvky
„Dnes byl kuří vývar a candát na másle s bramborem“ mimosa, před 53 minutami
„Krásny slnečný deň vám želám. Ja som včera naložila do…“ Julia Oskerova, před 1 hodinou
„Nadja: Nadi, Mates nejí rajskou jako takovou. Děti mají…“ tara23, před 3 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Banana split
Přidáno před 7 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 20 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 21 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Jak domácí bounty kokosové kuličky? Stačí pár surovin a čokoláda na zdobení a hotovo je do 10 minut
Už znáte kurkumu? „Indický šafrán“ léčí a dělá kari pravým kari
Libanonský sýr labneh: Lahodný krémový sýr podobný lučině jednoduše připravíte i doma pouze z jedné ingredience
20. 12. 2020 11:34
12. 12. 2020 19:30
13. 9. 2020 19:43
26. 10. 2019 15:41
Např. srnčí vývar, nebo z jelena a bažanta, to není choulostivé a chuť se nezmění.
23. 9. 2019 09:02
19. 9. 2019 09:55
další věc:
dýňová polévka, zda se dá zamrazit či ne, pokud ano, jak dlouho vydrží.
A zda ji lze případně zamrazit kompletně hotovou (vč. smetany a bylinek), anebo jen základ a smetanu a bylinky dodat až po rozmrazení.
díky
13. 6. 2019 07:09
Správne zabalenej a hlboko zmrazenej potravine neuškodí dlhšie skladovanie. A potom hlavne správne rozmrazovanie pred použitím. Hlboko zmrazená potravina sa nikdy nerozmrazuje pri izbovej teplote, ale v pomaly v chladničke.
12. 6. 2019 21:56
Si připadám pomalu jako v Americe odsouzený za několik hrdelních zločinů...
Podle té vaší tabulky bych musel být také už několikrát po smrti
***
Masové vývary vařím týdně, v případě kuřecího z 3 kg skeletů (chtěl bych se mít jako psi u casinů Část vývaru (po odstranění tuku) zamrazím a ob den vyslopu šálek bujónu se žloutkem
ad. tabulka: 6) čistý kuřecí vývar (bez nudlí, apod.) 0
kuřecí vývar se tedy nedoporučuje mrazit? PROČ
StandaCB: zamražovanými potravinami bez vakua a s vakuem.
Ano, tzv. "vákum" má pozitivní vliv na potravinu. Vzduch, resp. kyslík v něm = oxidační médium.
Vedle toho se sníží i možnost vymražování vlhkosti (vody) z potravin.
Dříve se vakuum suplovalo ponořením plastového sáčku do vody, ale to je věc všeobecně známá, že
30. 5. 2019 06:50
Ale ještě jedna věc, kterou jsem se dočetl: prý je velký rozdíl mezi zamražovanými potravinami bez vakua a s vakuem. Prý bez vakua je ta doba oproti vakuovaným pouze cca poloviční.
30. 5. 2019 06:43
2) kuře porcované (ne vnitřnosti) 6
3) krůta porcovaná ( ne vnitřnosti) 6
4) čistý zeleninový vývar (bez nudlí, apod.) 2
5) čistý hovězí vývar (bez nudlí, apod.) 3
6) čistý kuřecí vývar (bez nudlí, apod.) 0
7) hovězí polévka pouze s kousky masa (bez nudlí, apod.) 2
8) kuřecí polévka pouze s kousky masa (bez nudlí, apod.) 0-1 radši nemrazit
9) hovězí guláš (bez mouky, samotný, bez příloh) 2
10) sádlo (husí) nevyškvařené max. 3 , dle mne Kromě husího syrového sádla je tam všechno prověřené
29. 5. 2019 10:54
Jinak ale mě zajímá pouze to, co jsem tady vypsal.
29. 5. 2019 10:04
27. 5. 2019 13:29
Při hledání informací na internetu se tyto dost často od sebe liší, někdy zásadně.
Zajímá mě, jak dlouho vydrží v mrazáku následující:
1) husa porcovaná ( ne vnitřnosti)
2) kuře porcované (ne vnitřnosti)
3) krůta porcovaná ( ne vnitřnosti)
4) čistý zeleninový vývar (bez nudlí, apod.)
5) čistý hovězí vývar (bez nudlí, apod.)
6) čistý kuřecí vývar (bez nudlí, apod.)
7) hovězí polévka pouze s kousky masa (bez nudlí, apod.)
8) kuřecí polévka pouze s kousky masa (bez nudlí, apod.)
9) hovězí guláš (bez mouky, samotný, bez příloh)
10) sádlo (husí) nevyškvařené
předem díky