Rohlíkové"sněhové"placičky

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

18 ks placiček Ostatní 19 názorů

Suroviny

6 starších rohlíků, 2-3 dny staré
50 g sýra Eidam (lze vynechat)
250 ml mléka
2 žloutky
2 klobásky
2 řapíky celeru
2 lahůdkové cibulky i s natí
3 lžíce polohrubé mouky
1/4 sáčku prášku do pečiva
1 lžička soli
ze 2 bílků ušlehaný sníh
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na menší kostičky a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky a sůl.

  2. Než se mléko vsákne do rohlíků, nakrájíme i nadrobno zbytek surovin a z bílků ušleháme tuhý sníh.

  3. K rohlíkům přidáme nakrájené klobásky a zeleninu, zasypeme moukou, smíchanou s práškem do pečiva a promícháme.

  4. Zasypeme najemno nastrouhaným sýrem, přidáme ušlehaný sníh a již jen lehce znova promícháme.

  5. Lžící do rozehřátého oleje tvarujeme menší placičky a smažíme na slabém plameni po obou stranách do zlatavé barvy. Dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a poté podáváme s čerstvou zeleninou, nebo různými dresinky.

Poznámka

Podávala jsem s řapíkatým dresinkem a bylo to fajn http://www.toprecepty.cz/recept/33010-pikantni-rap...

Sýr se může úplně vynechat.Já jsem měla zbyteček, tak jsem ho tam přistrouhala:-) Tím práškem do pečiva a ušlehaným sněhem byly placičky hezky nadýchané.

Našla jsem 2 rohlíkové receptíky, ale jsou odlišné. Přidávám je tady a zároveň přidávám i svou improvizaci, snad Vás zaujme:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 83 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rohlíkové"sněhové"placičky

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Za komentáře i hodnocení všem děkuji:-K


    Katka758:Katuš,díky,že jsi oprášila rok starý recept:-)):-KK těm rohlíkům se už pak dají opravdu přidávat suroviny podle stavu lednice,či špajzu:-)Jak mnozí dodávají"vaření podle pejska a kočičky":-DAle proč nezužitkovat potraviny,když se chutěma nepřebíjí:-)

    Odpovědět

  • Katka758 Katka758

    Skvělá věc a výborné řešení co se starými rohlíky;-). Strouhanky mám na 2 roky dopředu a tohle mne vysloveně nadchlo.:-) Rychlá, chutná, suprová večeře, kdy se každý olizuje a navíc se spotřebují věci z lednice.:yes:
    Bod samozřejmě přidělen;-)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

  • Daduli Daduli

    Anna Kocikova: není zač, opravdu jsem improvizovala protože se mi nechtělo do té zimy do obchodu, navíc ten řapikáč u nás nemají ale už jsem si jej dnes dovézla a mám poručeno to v sobotu udělat s ním, tak snad bude chutnat i to. mám dojem že rohlíky na strouhanku už zbývat nebudou :-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Daduli:Dagmarko,udělala jsi mi velkou radost,že sis vzala můj rcp jako mustr a také jsi krásně zaimprovizovala ze surovin,které jsi zrovna měla:yes:Za foto,pochvalu i hodnocení Ti děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • Daduli Daduli

    :-8 Super nápad na rychlý obídek. Sice jsem neměla řapíkatý celer ale dala jsem tam pórek a česnek, místo párku šunku a anglickou a doma to chutnalo protože mi zbyl jen jeden bochánek. Posílám bodík a foto. :-* Na zdobení na talíř nebyl čas, brali mi to udělané zrovna od ruky.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hanka: Řapíkatý celer vydrží docela dlouho v lednici. Je skvělý i do polévky, pomazánek, vlastně se dá využít skoro všude.;-)
    Aničko, bezva nápad:-p:yes:

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Skvělý nápad, ukládám a zkusím:-p
    + 7:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Hanka:Hanko,samozřejmě,že tam nemusí být ani řapíkatý celer,ani lahůdková cibulka;-)Můžou tam být úplně jiné suroviny,nebo by také stačilo jen vajíčko,prolisovaný česnek a majoránka:-)Určitě by to bylo taky chutné,ale to už by byl zase jiný recept.
    Upřímně řečeno,mě osobně by se také nachtělo kupovat celé balení řapíkatého celeru za 35,-kč/ks:-SAle když je v akci za pouhých 15,-kč a navíc máte představu,co s ním;-)no-nekupte to:-)Jinak řapíky můžete spotřebovat do polévky,pod maso na omáčku,obalený v těstíčku,nebo si zde v receptech vyhledat spoustu jiného využití:-)Svazek lahůdkové cibulky je v rozmezí 10-13,-kč a pokud zelenou nať používáte i na dozdobení,či posypání hotového pokrmu,jako já,tak to bude lahodit i oku a bílou část nadrobno nakrájenou v kuchyni využijete zajisté také:yes:

    Vajda:kdybych do jídla nepřidala to,co jsem přidala a udělala"Rohlíkové placičky..."které jsem tady dala do podobných,tak by mi v lednici zbyly suroviny,které bych stejně musela přidat do jiného jídla a možná by tak vznikl dlaší"rádoby"nový recept:-DAle jak píše Jitkas-fantazii se meze nekladou a proč se o něco dobrého nepodělit;-)

    Za všechny komentáře děkuji;-)a za pochvalu i hodnocení také:-*:-K

    Odpovědět

  • Olga Olga(neregistrovaná)

    Ja som sa tiež naučila používať tento zeler, u nás sa volá "stonkový zeler", je to výborná zelenina, dávam ju aj do polievok, rôznych šalátov, len treba s ním opatrne, lebo je dosť aromatický. U nás je stále v chladničke.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Recept je:yes::-p a souhlasím s Jitkas, která píše, že jde vždy improvizovat;-), já řapíkatý celer také moc neznala a dnes ho mám neustále po ruce a přidávám si řapíka, kam uznám za vhodné:-D, používání mně naučily zdejší kuchařinky, takže díky:-K

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Moc hezký receptík:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Chuť řapíkatého celeru je úžasná, dlouho jsem nad ním váhala, ale teď je v ledničce stále v pohotovosti a kdykoli k dispozici. Aničko, bezva inspirace:-p:-p Jsi šikulka a máš moc hezké foto, ostatně jako vždycky:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Hanka: rapíkatý celer je úžasný a nájdeš tu kopu receptov na jeho využitie. Určite ho spotrebuješ celý, nielen dva rapíky...
    Anička, krásne rapíkuješ...:yes::-D

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Nic nikde nemusi byt, vzdyt fantazii se meze nekladou. Libi-li se Vam zakladni recept, klidne muzete nahradit necim, co mate. Pak uz to bude ovsem jiny recept, ne z rapikatym celerem, ale treba s brokolici, mrkvi ci co ja vim. Dulezity je napad a pak uz jen zalezi na Vas. A o tom to je, k tomu slouzi web o vareni.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pokrmy z rohliku snehove placicky jak vyuzit stare rohliky využití starších rohlíků využití staršího pečiva pokrm ze starších rohliku využití starších rohlíků recepty večeře ze staršího pečiva pokrmy ze staršího pečiva jak využít staré rohlíky v kuchyni rohlikove placicky jak spotrebovat starsi rohliky lahůdková cibulka využití jak využít rohlíky co se dá udělat z rohlíků rohlíky ze starého pečiva pokrm z rohliku využití rohlíků rohlíky z prášku do pečiva co udelat z rohlíků

Zapomněl/a jsem heslo