Rohlíkové"sněhové"placičky

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

18 ks placiček Ostatní 19 názorů

Suroviny

6 starších rohlíků, 2-3 dny staré
50 g sýra Eidam (lze vynechat)
250 ml mléka
2 žloutky
2 klobásky
2 řapíky celeru
2 lahůdkové cibulky i s natí
3 lžíce polohrubé mouky
1/4 sáčku prášku do pečiva
1 lžička soli
ze 2 bílků ušlehaný sníh
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na menší kostičky a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky a sůl.

  2. Než se mléko vsákne do rohlíků, nakrájíme i nadrobno zbytek surovin a z bílků ušleháme tuhý sníh.

  3. K rohlíkům přidáme nakrájené klobásky a zeleninu, zasypeme moukou, smíchanou s práškem do pečiva a promícháme.

  4. Zasypeme najemno nastrouhaným sýrem, přidáme ušlehaný sníh a již jen lehce znova promícháme.

  5. Lžící do rozehřátého oleje tvarujeme menší placičky a smažíme na slabém plameni po obou stranách do zlatavé barvy. Dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a poté podáváme s čerstvou zeleninou, nebo různými dresinky.

Poznámka

Podávala jsem s řapíkatým dresinkem a bylo to fajn http://www.toprecepty.cz/recept/33010-pikantni-rap...

Sýr se může úplně vynechat.Já jsem měla zbyteček, tak jsem ho tam přistrouhala:-) Tím práškem do pečiva a ušlehaným sněhem byly placičky hezky nadýchané.

Našla jsem 2 rohlíkové receptíky, ale jsou odlišné. Přidávám je tady a zároveň přidávám i svou improvizaci, snad Vás zaujme:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 87 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rohlíkové"sněhové"placičky

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Za komentáře i hodnocení všem děkuji:-K


    Katka758:Katuš,díky,že jsi oprášila rok starý recept:-)):-KK těm rohlíkům se už pak dají opravdu přidávat suroviny podle stavu lednice,či špajzu:-)Jak mnozí dodávají"vaření podle pejska a kočičky":-DAle proč nezužitkovat potraviny,když se chutěma nepřebíjí:-)

    Odpovědět

  • Katka758 Katka758

    Skvělá věc a výborné řešení co se starými rohlíky;-). Strouhanky mám na 2 roky dopředu a tohle mne vysloveně nadchlo.:-) Rychlá, chutná, suprová večeře, kdy se každý olizuje a navíc se spotřebují věci z lednice.:yes:
    Bod samozřejmě přidělen;-)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

  • Daduli Daduli

    Anna Kocikova: není zač, opravdu jsem improvizovala protože se mi nechtělo do té zimy do obchodu, navíc ten řapikáč u nás nemají ale už jsem si jej dnes dovézla a mám poručeno to v sobotu udělat s ním, tak snad bude chutnat i to. mám dojem že rohlíky na strouhanku už zbývat nebudou :-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Daduli:Dagmarko,udělala jsi mi velkou radost,že sis vzala můj rcp jako mustr a také jsi krásně zaimprovizovala ze surovin,které jsi zrovna měla:yes:Za foto,pochvalu i hodnocení Ti děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • Daduli Daduli

    :-8 Super nápad na rychlý obídek. Sice jsem neměla řapíkatý celer ale dala jsem tam pórek a česnek, místo párku šunku a anglickou a doma to chutnalo protože mi zbyl jen jeden bochánek. Posílám bodík a foto. :-* Na zdobení na talíř nebyl čas, brali mi to udělané zrovna od ruky.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hanka: Řapíkatý celer vydrží docela dlouho v lednici. Je skvělý i do polévky, pomazánek, vlastně se dá využít skoro všude.;-)
    Aničko, bezva nápad:-p:yes:

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Skvělý nápad, ukládám a zkusím:-p
    + 7:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Hanka:Hanko,samozřejmě,že tam nemusí být ani řapíkatý celer,ani lahůdková cibulka;-)Můžou tam být úplně jiné suroviny,nebo by také stačilo jen vajíčko,prolisovaný česnek a majoránka:-)Určitě by to bylo taky chutné,ale to už by byl zase jiný recept.
    Upřímně řečeno,mě osobně by se také nachtělo kupovat celé balení řapíkatého celeru za 35,-kč/ks:-SAle když je v akci za pouhých 15,-kč a navíc máte představu,co s ním;-)no-nekupte to:-)Jinak řapíky můžete spotřebovat do polévky,pod maso na omáčku,obalený v těstíčku,nebo si zde v receptech vyhledat spoustu jiného využití:-)Svazek lahůdkové cibulky je v rozmezí 10-13,-kč a pokud zelenou nať používáte i na dozdobení,či posypání hotového pokrmu,jako já,tak to bude lahodit i oku a bílou část nadrobno nakrájenou v kuchyni využijete zajisté také:yes:

    Vajda:kdybych do jídla nepřidala to,co jsem přidala a udělala"Rohlíkové placičky..."které jsem tady dala do podobných,tak by mi v lednici zbyly suroviny,které bych stejně musela přidat do jiného jídla a možná by tak vznikl dlaší"rádoby"nový recept:-DAle jak píše Jitkas-fantazii se meze nekladou a proč se o něco dobrého nepodělit;-)

    Za všechny komentáře děkuji;-)a za pochvalu i hodnocení také:-*:-K

    Odpovědět

  • Olga Olga(neregistrovaná)

    Ja som sa tiež naučila používať tento zeler, u nás sa volá "stonkový zeler", je to výborná zelenina, dávam ju aj do polievok, rôznych šalátov, len treba s ním opatrne, lebo je dosť aromatický. U nás je stále v chladničke.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Recept je:yes::-p a souhlasím s Jitkas, která píše, že jde vždy improvizovat;-), já řapíkatý celer také moc neznala a dnes ho mám neustále po ruce a přidávám si řapíka, kam uznám za vhodné:-D, používání mně naučily zdejší kuchařinky, takže díky:-K

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Moc hezký receptík:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Chuť řapíkatého celeru je úžasná, dlouho jsem nad ním váhala, ale teď je v ledničce stále v pohotovosti a kdykoli k dispozici. Aničko, bezva inspirace:-p:-p Jsi šikulka a máš moc hezké foto, ostatně jako vždycky:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Hanka: rapíkatý celer je úžasný a nájdeš tu kopu receptov na jeho využitie. Určite ho spotrebuješ celý, nielen dva rapíky...
    Anička, krásne rapíkuješ...:yes::-D

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Nic nikde nemusi byt, vzdyt fantazii se meze nekladou. Libi-li se Vam zakladni recept, klidne muzete nahradit necim, co mate. Pak uz to bude ovsem jiny recept, ne z rapikatym celerem, ale treba s brokolici, mrkvi ci co ja vim. Dulezity je napad a pak uz jen zalezi na Vas. A o tom to je, k tomu slouzi web o vareni.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pokrmy z rohliku snehove placicky jak vyuzit stare rohliky sněhove rohličky využití starších rohlíků využití staršího pečiva strouhanka z starých rohlíků pokrm ze starších rohliku využití starších rohlíků recepty večeře ze staršího pečiva pokrmy ze staršího pečiva co z rohlíků jak využít staré rohlíky v kuchyni rohlikove placicky jak spotrebovat starsi rohliky lahůdková cibulka využití jak využít rohlíky co se dá udělat z rohlíků rohlíky ze starého pečiva pokrm z rohliku