TYPY DIASLADIDEL, jak je používám já
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 20 minutami
„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, před 57 minutami
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
Poslední příspěvky
„Julia Oskerova: Juli i mi děláš chutě, lečo bude brzo.…“ tara23, před 17 minutami
„mika59: Tak to je smutná zpráva, špagetka už není,je mi to…“ Simona Skolakova, před 55 minutami
„mika59: tak to je mi moc líto, byla to žena, která se…“ MarcelaPa, před 11 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 1 hodinou
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 14 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na tradiční Masarykovo cukroví? Dokonalému výsledku prospěje namočení ořechů i odležení těsta, pak bude chuť božská
Proteinová dieta podle božské Marilyn: Syrová vejce ke snídani a steak k večeři
Retro vaření s Kristinou: Bublanina je český unikát. Takhle ji dělával slavný hoteliér Karel Šroubek!
30. 6. 2014 14:00
20. 7. 2009 18:43
Na běžné slazení kávy nebo čaje -DIACHROM tablety (vyplatí se velké balení se 600 tabletami) - stačí 1 tbl do velkého hrnku, cenově velmi výhodné a pro diabetiky je chrom nutný
Na rychlé přislazování - tekuté FAN STOLNÍ SLADIDLO - ale jen občas, to je poněkud dražší, med i javorový sirup - ale opatrně
Na sladké pečení -v poslední době jsem si oblíbila sladidlo CLARA na pečení, které se mi zdá chuťově nejlepší, pak FAN SLADIDLO NA PEČENÍ(obyčejně stačí 2 PL), DIACHROM SYPKÝ (ale ne tam, kde je i prášek do pečiva, nejlépe do štrůdlu - a jen trochu),
Zavařování ovoce -(pokud dávám cukr) DIAŽELÍROVACÍ CUKR dr. OETKERA, lze použít i FRUKTOZU PRO DIABETIKY
Zavařování zeleniny, hub - NAKO BEZ CUKRU které kombinuju s PIKANT FIX, koření si ještě dávám vlastní
Obecně jde vše nahradit při vaření –FRUKTOZOU PRO DIABETIKY (lze i zavařovat),a nyní i Diabeticker Zucker (něm.firma normálně v obchodě) – výhodou je, že spojuje fruktozu a sorbit a je vynikající (žlutá krabice s obrázky ovoce)-nehořkne. Problémem je trochu vyšší cena (proto ji momentálně nemohu vyfotit)
Obecně platí, že 1 dávka dia cukru je čtvrtnou stejné dávky normálního cukru. Ale je lepší dávat ještě o něco méně a spíš využívat ovoce, medu atd.
Závisí to od typu a těžkosti postižení diabetika. Ale lze si zvyknout jak na sladidla tak i nesladit.Ovocné koláče a moučníky vůbec přislazuji jen velmi málo, pokud je kyslelá surovina
Jdou dělat i polevy, šlehačky pro diabetiky, aby se jim moc nezvýšil cukr.Upřímně - radši si dám tu práci a upeču něco diasladkého doma, protože to kupované v krámech nám nechutná
bezne_slazeni.jpg
peceni_a_zavarovani_ovoce.jpg
zelenina.jpg