Išlské dortíčky
Maličké dortíčky spojené máslovým ořechovým krémem, lehce vonícím rumem, patří k velmi oblíbenému vánočnímu cukroví. Polévané čokoládovou polevou, ozdobené půlkou loupané mandle, jako by přímo zvaly k ochutnání!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 894 kJ / 5 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,02 g |
Tuky | 360,68 g |
Vláknina | 22,85 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 461,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech ingrediencí uděláme těsto a zabalené ve fólii jej necháme v chladu uležet do druhého dne.
Krok 2: Vyválíme po částech plát těsta 3 mm vysoký a vykrájíme kolečka o průměru 3,5-4 cm.
Krok 3: Pečeme na 180 °C cca 7-8 minut.
Krok 4: Mezitím připravíme krém, na který společně ušleháme máslo s cukrem a do něj pak zašleháme ořechy, džem a rum.
Krok 5: Polovinu vychladlých koleček potřeme krémem a slepíme se zbylými kolečky.
Krok 6: Spojená kolečka poléváme čokoládovou polevou a zdobíme půlkou mandle nebo mandlemi sekanými nahrubo.
Zveřejněno 21. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Išlské dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ErXK
Moje poznámka
Išlské dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ErXK
Nejnovější recepty
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 2 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 19 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 22 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno 7. 7. 2025 08:57
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Indianapi před 8 minutami
Poctivá květáková polévka
janatka před 11 minutami
Česnekový dresink
Nadja před 14 minutami
Pikantní kančí krkovička
David1326 před 18 minutami
Hrníčková bábovka
Bajdina před 36 minutami
Kapusta zapékaná s mletým masem
Bajdina před 1 hodinou
Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších
nikolasvabenska před 1 hodinou
Uzený guláš
brtna před 1 hodinou
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
novakovajanna před 2 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
nikolasvabenska před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
ořechy strouhané,
kakao,
kůra citronová,
vejce,
máslo,
cukr moučkový,
ořechy strouhané,
džem meruňkový,
rum,
poleva čokoládová,
mandle
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
V několika receptech Marie Svarcové bylo mnoho vánočních receptů v jednom - to z různých a velmi tu důležitých důvodů není možné nechat, bohužel.
Proto tyto recepty děvčata rozdělila po jednom, a že byly novými moderátorkami, neuměly je vložit přímo jako Maruščiny (musela jsem později opravit). Tak vznikly "zmatky" okolo autorství receptů. Stejně tak jsem já nemohla vkládat fotografie za jiné uživatele (proto bylo u Maruščiny fotky moje jméno) - už mohu, opravila jsem i tohle.
Web je živý, neustále se vyvíjí a přizpůsobuje potřebám (i těm vašim
Hezký advent!
Jasně, že jsem si našla v Maruščině galerii, že je fotka její, jen jsem nepochopila tu manipulaci
Pak je ještě při psaní receptu na konci kolonka POZNÁMKA, tam ale může něco napsat jen autor receptu (nebo moderátorky při případné úpravě) a vidí to všichni. Tady v tomto receptu v historii žádná POZNÁMKA nikdy nebyla. A osobní - MOJE POZNÁMKA, tam moderátorky nemají vůbec přístup.