Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Išlské dortíčky

Hodnocení receptu je 5,0 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Maličké dortíčky spojené máslovým ořechovým krémem, lehce vonícím rumem, patří k velmi oblíbenému vánočnímu cukroví. Polévané čokoládovou polevou, ozdobené půlkou loupané mandle, jako by přímo zvaly k ochutnání!

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 894 kJ /
5 472 kcal
Bílkoviny73,02 g
Tuky360,68 g
Vláknina22,85 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 110 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy461,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech ingrediencí uděláme těsto a ve fólii necháme v chladu do druhého dne. Krok 2: Vyválíme po částech plát těsta 3 mm vysoký a vykrájíme kolečka Ø 3,5-4 cm. Krok 3: Pečeme na 180 °C cca 7-8 minut. Krok 4: Vychladlá kolečka potřeme polovinu krémem (máslo a cukr ušlehat, zašlehat ostatní) a spojíme s druhou polovinou. Krok 5: Spojená kolečka poléváme čokoládovou polevou a zdobíme půlkami mandlí nebo mandlemi sekanými nahrubo.

TIP: Oblíbené náplně do išelských dortíčků. Jakou zvolíte vy?

Zveřejněno 21. 11. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Išlské dortíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ErXK

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Išlské dortíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ErXK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

PavlaJ: :-)moc děkuji za komentář a přeji krásný zbytek večera :-K

Výborný cukroví, peklo se krásně, krém vystačil akorát.

Marie Svarcova, hospodyne, Eja57: tak ještě jednou (protože Marušce jsem to vysvětlovala ve vzkazu):
V několika receptech Marie Svarcové bylo mnoho vánočních receptů v jednom - to z různých a velmi tu důležitých důvodů není možné nechat, bohužel.
Proto tyto recepty děvčata rozdělila po jednom, a že byly novými moderátorkami, neuměly je vložit přímo jako Maruščiny (musela jsem později opravit). Tak vznikly "zmatky" okolo autorství receptů. Stejně tak jsem já nemohla vkládat fotografie za jiné uživatele (proto bylo u Maruščiny fotky moje jméno) - už mohu, opravila jsem i tohle.

Web je živý, neustále se vyvíjí a přizpůsobuje potřebám (i těm vašim :-) ), je třeba si zvykat, že je zde občas něco jinak, než jsme zvyklí. Všechny zmatky i "zmatky" se dají vysvětlit, nikdo tu nechce nikomu škodit ani křivdit.
Hezký advent! <3

hospodyne: :-) nebyl to šotek - přijali nové mladé moderátorky, aby upravovapy nějaké recepty, ony to udělaly tak, že mých několik receptů okopírovaly i s fotkou a daly pod svým jménem což se mi nelíbilo - vyřešilo se to ale pár takových chybiček ještě zůstalo - nestíhá se to všechno je málo lidí a moc práce. Už to prosím neřešte. :-K Krásný večer :-K

Eja57 (moderátorka):
Jasně, že jsem si našla v Maruščině galerii, že je fotka její, jen jsem nepochopila tu manipulaci:-*

hospodyne: už se to řešilo, tohle nějak uniklo pozornosti, vloudila se chyba, fotky jsou Marušky

:-KMarie Svarcova: stejně tady asi opět řádí šotek. U jednoho Vašeho receptu je jako autor fotografie uvedena cathleen a u další naprosto totožné fotky zuzKo. Že se s odstupem času zopakuje stejný recept, to se dá naprosto pochopit. Ale že by různé fotografky vyfotily naprosto stejný podnos s cukrovím, to se mi nějak nezdá.:-)

Marie Svarcova: Tak pokud to bylo v "Moje poznámka", tak to nebylo veřejné a nikdo to neviděl. ;-)Taktéž přeji hezký večer. :-K

Merylas (moderátorka): Maruško já jsem tam nikdy žádnou nepsala tak nevím kde se tam vzala ale dnes jsem ji smazala u tohoto receptu jak píši Magdalence. Vůbec to tedy nechápu jak se to stalo ale opravdu jsem ji smazala dnes a určitě bych tam nikdy nepsala, že je pocukrujeme. Eva (cathleen) mi vysvětlila když se začaly objevovat mé recepty upravené pod cizími jmény, že to bylo nedopatřením u nových moderátorek. Už se to řešilo, promiň. :-K Přeji krásný a pohodový večer.

Marie Svarcova: MOJE POZNÁMKA ale u receptů slouží k tomu, aby si tam každý přihlášený uživatel mohl napsat ke všem receptům něco "svého" a po uložení to vidí jen on sám.
Pak je ještě při psaní receptu na konci kolonka POZNÁMKA, tam ale může něco napsat jen autor receptu (nebo moderátorky při případné úpravě) a vidí to všichni. Tady v tomto receptu v historii žádná POZNÁMKA nikdy nebyla. A osobní - MOJE POZNÁMKA, tam moderátorky nemají vůbec přístup. :-K

magdalenka: Byla tam "Moje poznámka" že upečené pocukrujeme a pečeme na 180 asi7 minut - je to nesmysl já jsen to nepsala- copak polité čokoládou někdo cukruje - smazala jsem to jak se peče mám v receptu napsané tak proč bych to psala do poznámky. Také nikdy nepíši Moje ...:-K Magsalenko krásný cečer ( už se to řešilo v září u někplika mých receptů)

Marie Svarcova: poznámku ?

zonoro: Omlouvám se -tu poznámku jsem tam já nedala ale zřejmě mladá nová moderátorka, která mi "upravila" několik dalších receptů.Všimla jsem si toho až nyní. :-)

zonoro: :-)moc děkuji za komentář, který potěšil, naplněné krémem a rozleželé jsou výborné:-K Přeji krásný zbytek neděle a úspěšné další :-Kpečení

Luxusní, s těstem se super pracovalo a i teď, upečené, nenaplněné, chutnají skvěle. Co teprve, až je dokončím, to bude paráda

Načíst další komentáře (6)

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, ořechy strouhané, kakao, kůra citronová, vejce, máslo, cukr moučkový, ořechy strouhané, džem meruňkový, rum, poleva čokoládová, mandle

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu