Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Nadja: Víš Naděnko, jak je těžké koupit kvalitní a chuťově výborné ořechy? Kvůli té nemoci ořechových stromů! Ty co mám jsou velice průměrné, tedy chuťovie, tak se mi hodil malý koláč na odzkoušení chutě. Ořechy jsou z Chile a chuť se zřejmě stratila dlouhou dopravou do Evropy. Já podezírám mořskou vodu, slaný vzduch, že tu chuť vytáhne, jak z česneku z Číny, tak i ořechů z Chile. Takže ani ten koláč nemá takovou chuť, jak by měl mít. Takže mi ho ani není líto, já jsem si na něm tentokrát nepochutnala. Ten chce ořechy 1*****, potvora, jinak nechutná.;-( Jen jsem zvědava na zkušební várku vánočního ořechového závinu, jestli aspoň to bude jedlé. ;-(

tara23: staré sporáky měly dole takovou zásuvku, kam se mohly dávat talíře nahřát, když byla v provozu trouba. Co máš za sporák?

Veronika.Hrozna: S tím gulášem má manžel pravdu - když ho někdo v domě vaří, tak voní všude a Pavlovův reflex zaručeně zafunguje. Také bych ho mohla i několikrát za týden, ani by k němu nemusela být žádná příloha, stačil by kousek chleba nebo houska.
;-) Když jsem ještě chodila na 1. stupeň základky, tak moje teta občas v sobotu vařila gulášovou polévku (ale byl to vlastně řidší guláš). Do schránky mi hodila lístek, abych přišla, a tak jsem rovnou ze školy šla s dětmi, které tam bydlely poblíž, na její vynikající gulášovku s houskou. A protože si strejda do polévky dával maggi, tak já musela také, i když jsme ho doma nepoužívali a já ho nepoužívám dodnes.

Veronika.Hrozna: no, nediv se, když pečeš tak krásný moučníček, ale bohužel malý - podle rcp je to jen formát cca A4 !!! ..... A ty okraje jsou vždycky nejlepší. <3 Taky bych si dala. Zítra, vlastně už dneska budu péct Petrovi do práce nějakou buchtu pro kolegy - Petr chce černou buchtu ze Lhotky
. Tak ještě uvidím.

Dobrý večer :-), dnes k obědu bramborové placky se švestkami a mákem. Na snídani jsem upekla křehký jablečný koláč.

Veronika.Hrozna: Verčo, něco podobného mi řekl zet:-Q. Když vařím guláš, tak dcera obraví oči v sloup:-Q. A abych řekla pravdu, já o něj 2x taky nestojím:-K

Nadja: Jo guláš, to znám! Když jedu služebně pryč, tak je vždycinky guláš! Klidně 4 dny, manžel o guláši vydrží. A když se zeptám, jak to můžeš jíst 4 dny, tak mi řekne že i 7 dnů v týdnu, je na guláš málo. :-D

Nadja: nedávno jsme museli koupit nový sporák a je tam jak horkovzduch tak fritéza. Akorát bych tam dala ještě nahřívání talířů. Ty nahřívám stále v mikrovlnce

Nadja: Teď jsem našla tento úplně ořezaný dokola ....... a ne jenom ty kraje, ale hezky do hloubky, takže zbyla asi polovina, na zítřek , tedy zítra něco upéct, abyse to do pondělí rozleželo v lednici, ach jo! :-((

Veronika.Hrozna: :yes::yes::yes::-D:-D:-D

Petr jel včera ráno na chatu, tak jsem mu sebou navařila líčka s omáčkou a těstoviny. Před chvílí volal, že jede domů a všechno jídlo veze sebou, protože si uvařil gulášovku. Tak máme dnes i zítra vystaráno. Já si dnes dala sekanou s chlebem, hořčicí a okurkou, včera jsem měla líčka.

Nadja: A není to pravda, furt mám prázdnou lednici, co tam připravím, namíchám, pokrájím , napeču, dochutím, nakoupím je fuč. Vše sežpapáno, namazáno, nakrájeno, nandáno na talířek, někdy ani to ne, vyžpapáno rovnou z misky, vyvrtaná dírka ....i dírka, jako Macecha....:-((

tara23: Ď.; To jsem netušila, že může být horkovzdušná fritéza i v troubě ..... :-O Znám jen horkovzdušnou troubu.

Nadja: Nadi postříkám je olejem. V troubě je horkovzdušná fritéza, tak jsou i krásně křupavá<3
U nás momentálně hustě sněží

tara23: křidýlka máš přepychová - než je dáš péct, tak je potíráš olejem nebo nějakým tukem?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více