Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fermentování bylin na čaj

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

30. 5. 2012 06:29

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vzpomněla jsem si, že musím udělat zásobu na zimu, tak vám sem dávám recept a postup nafotím, až budu dělat.

Dělám už hodně let podle paní Dagmar Lánské, naší největší autority přes využívání planých rostlin v kuchyni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

zizala

13. 1. 2018 07:40

ukocouradoma: Děkuji, budu ráda :-K

ukocouradoma

12. 1. 2018 15:36

Super tip, musíme to zkusit.

zizala

30. 5. 2012 20:35

Ještě jednou děkuju za zájem :-K:-K

suslajda

30. 5. 2012 18:40

moc prima recept určitě vyzkouším:yes::yes:+13

Patricie

30. 5. 2012 18:30

:yes:Díky Jaruško, musím nasbírat. :yes::yes:

pipre

30. 5. 2012 10:39

Tak to se mi moc líbí:yes:

zizala

30. 5. 2012 10:29

Jsem ráda, že se vám recept líbí, děkuju za zájem :-K:-K

zizala

30. 5. 2012 10:28

1974andrea: Ano, fermentují se listy :-)

spagetka: vidíš, přidat borůvčí je výborný nápad:yes:

Markitek: Normálně sušit se to samozřejmě dá a běžně se to dělá. Ale fermentace je prostě v něčem lepší. Klasický čajovník se taky suší - to je zelený čaj a fermentuje - to je ten tmavý ;-)

Sarovka

30. 5. 2012 09:15

Jarko, uloženo a už se těším:-K

magdalenka

30. 5. 2012 09:11

Jaruška, úžasný recept. :yes: Ukladám a vyskúšam.

Ivana Ch

30. 5. 2012 08:48

Dělám taky tak.:yes::yes::yes::yes:

Betyna

30. 5. 2012 08:27

:yes: velice zajímavý recept, který jsem vůbec neznala

spagetka

30. 5. 2012 08:01

Markitek: Autorka to srozumitelně píše v předposlední a poslední větě. Prostě ty listy se touto metodou jakoby zapaří, zvýrazní se tak chuiť a vůně. Kdyš to suším normálně, tak mi to chutná všechno spíš jako seno, kdežto tímto okamžitě poznám, jaký lístek a z čeho si dávám do čaje ;-);-)

Markitek

30. 5. 2012 07:53

tak tohle je zajímavé, a chi se zeptat, pro se to nedá jen normálně usušit:-S já teda s tím nemám zkušenost a tak se ptám asi hloupě, jen mi to nesedí, že se to kropí vodou a pak suší, a to je pak z toho normální čaj

spagetka

30. 5. 2012 07:27

Dělám stejně a ještě přidávám borůvčí - sušené jsou vynikající pro diabetiky :yes::yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fermentace bylin fermentování čaj z borůvčí listy z borůvčí fermentace čaje co je fermentování jak fermentovat listy jak fermentovat čaj bylinné čaje recepty jak fermentovat bylinky jak se fermentuje caj jak fermentovat čaj z jahodníku čaj z listů jahodníku fermentování bylinek co udělat z borůvčí borůvčí na čaj fermentace čaje recepty co je to fermentování fermentovat čaj

Suroviny:

TopRecepty.cz

Fermentování bylin na čaj

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g8k9