Postup přípravy
Krok 1: Čerstvě natrhané rostliny se nechají 12 hodin ve stínu zavadnout, pak otrháme listy a v tenké vrstvě je rozložíme na čisté plátno (utěrku), lehce pokropíme vodou, můžeme pomačkat nebo přejet válečkem na nudle, pak pevně zavineme do plátna a necháme 24 hodin v teple ve stínu zabalené. Můžeme je zabalené ještě obalit mikrotenem, aby nevyschly.
Krok 2: Listy se zapaří a zahnědnou (zfermentují) a pěkně voní.
Krok 3: Po této době je rozbalíme a rychle usušíme.
Krok 4: Nálev z takto upravených listů má čajovou barvu, pěkně voní a má plnější chuť.
Zveřejněno 30. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fermentování bylin na čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8k9
Moje poznámka
Fermentování bylin na čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8k9
Nejnovější recepty
Salát z černé čočky
Přidáno před 3 hodinami
Salát ze syrové červené řepy s majonézou
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prso s kari, dušenou kedlubnou a avokádem
Přidáno před 19 hodinami
Tvarohovo-pomerančový krém s kešu ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Hruškovo-sýrový koláč
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové marinované kapsy plněné slaninou, křenem a jablky
Přidáno 21. 1. 2025 07:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jednoduchý cibulový salát je hit sociálních sítí. Nadchne pikantní kořeněnou chutí a ostrosti cibule se zbavíte jedním fíglem
Frankfurtská polévka: Polévku plnou chutí si připravte podle jednoduchého receptu s kvalitními párky a dochuťte ji libečkem
Ladislav Špaček poradil, jak se chovat na plese: Lepší je se navečeřet doma a hlídat alkohol, říká odborník na etiketu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
miroslavpokorny před 30 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
MamkaTerka před 53 minutami
Kávové muffinky
Ivca14 před 3 hodinami
Gnocchetti se smetanovou omáčkou a brokolicí
Ivca14 před 4 hodinami
Vietnamská polévka Pho Bo
ibechynova před 13 hodinami
Maminčino kuře – klasický recept
Merylas před 14 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Dajda před 15 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Adellis před 17 hodinami
Játrová polévka
Kajkajak před 18 hodinami
Zapečené rolky z kotletky
Verounek 21. 1. 2025 10:36
Tématické fráze:
fermentace bylin,
fermentování,
čaj z borůvčí,
listy z borůvčí,
fermentace čaje,
co je fermentování,
jak fermentovat listy,
jak fermentovat čaj,
bylinné čaje recepty,
jak fermentovat bylinky,
jak se fermentuje caj,
jak fermentovat,
čaj z jahodníku,
čaj z listů jahodníku,
fermentování bylinek,
co udělat z borůvčí,
borůvčí na čaj,
fermentace čaje recepty,
co je to fermentování,
fermentovat čaj
Suroviny:
Komentáře (19)