Fermentování bylin na čaj
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rostliny se sbírají v době květu nebo i dříve.
Dělám už hodně let podle paní Dagmar Lánské.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2018 08:40
ukocouradoma: Děkuji, budu ráda
12. 1. 2018 16:36
Super tip, musíme to zkusit.
30. 5. 2012 21:35
Ještě jednou děkuju za zájem
30. 5. 2012 19:40
moc prima recept určitě vyzkouším+13
30. 5. 2012 19:30
Díky Jaruško, musím nasbírat.
30. 5. 2012 11:39
Tak to se mi moc líbí
30. 5. 2012 11:29
Jsem ráda, že se vám recept líbí, děkuju za zájem
30. 5. 2012 11:28
1974andrea: Ano, fermentují se listy
spagetka: vidíš, přidat borůvčí je výborný nápad
Markitek: Normálně sušit se to samozřejmě dá a běžně se to dělá. Ale fermentace je prostě v něčem lepší. Klasický čajovník se taky suší - to je zelený čaj a fermentuje - to je ten tmavý
spagetka: vidíš, přidat borůvčí je výborný nápad
Markitek: Normálně sušit se to samozřejmě dá a běžně se to dělá. Ale fermentace je prostě v něčem lepší. Klasický čajovník se taky suší - to je zelený čaj a fermentuje - to je ten tmavý
30. 5. 2012 10:15
Jarko, uloženo a už se těším
30. 5. 2012 10:11
Jaruška, úžasný recept. Ukladám a vyskúšam.
30. 5. 2012 09:48
Dělám taky tak.
30. 5. 2012 09:27
velice zajímavý recept, který jsem vůbec neznala
30. 5. 2012 09:01
Markitek: Autorka to srozumitelně píše v předposlední a poslední větě. Prostě ty listy se touto metodou jakoby zapaří, zvýrazní se tak chuiť a vůně. Kdyš to suším normálně, tak mi to chutná všechno spíš jako seno, kdežto tímto okamžitě poznám, jaký lístek a z čeho si dávám do čaje
30. 5. 2012 08:53
tak tohle je zajímavé, a chi se zeptat, pro se to nedá jen normálně usušit já teda s tím nemám zkušenost a tak se ptám asi hloupě, jen mi to nesedí, že se to kropí vodou a pak suší, a to je pak z toho normální čaj
30. 5. 2012 08:27
Dělám stejně a ještě přidávám borůvčí - sušené jsou vynikající pro diabetiky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzské řízečky
Přidáno před 2 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 4 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 5 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 15 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Květáková fritáta
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Právě bylo uvařeno:
Bezva smažený sýr
DVJU7 uvařila před 21 minutami
Pomazánka z uzeného tvarohu
janatka uvařila před 25 minutami
Moje řízky naruby
Lucie1001 uvařila před 43 minutami
Vepřové na houbách
habis uvařila před 59 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarková pomazánka
spinner uvařil před 1 hodinou
Ořechová bábovka
Kattyy uvařil před 1 hodinou
Kuře s nádivkou
28Monika uvařila před 1 hodinou
Jarní bramborový salát
Jaja.27 uvařila před 2 hodinami
Šlehačkové koláčky
Danale uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: fermentace bylin fermentování čaj z borůvčí listy z borůvčí fermentace čaje co je fermentování jak fermentovat listy jak fermentovat čaj bylinné čaje recepty jak fermentovat bylinky jak se fermentuje caj jak fermentovat čaj z jahodníku čaj z listů jahodníku fermentování bylinek co udělat z borůvčí borůvčí na čaj fermentace čaje recepty co je to fermentování fermentovat čaj
Suroviny:
Fermentování bylin na čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8k9
19 názorů