Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 8 hodinami
„Mleté maso “ Veruncicka, 4. 9. 2025 21:05
„Přání a gratulace“ mika59, 4. 9. 2025 19:35
Poslední příspěvky
„Hezký den, u nás dneska vepřové nudličky na zelenině dušené…“ tara23, před 8 hodinami
„Hezký den dnes zeleninová polévka a řízečky z panenky s…“ Simona Skolakova, před 9 hodinami
„Dobré ráno, sme pozvaní na grilovačku, tam beriem čerstvo…“ magdalenka, před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
5. 10. 2011 15:41
V kuchyni se občas něco skleněného rozbije a zamést střepy většinou nestačí. Abyste se nevystavovali nebezpečí, že se o nějaký zatoulaný střípek zraníte, použijte chlebovou střídku. Vyrobte z ní kouli a tu pak válejte po podlaze. Veškeré střepy i ty mikroskopické se na ní přichytí.
4. 10. 2011 09:52
Když natíráte dveře nebo okna, abyste si ušetřili práci, potřete si nejprve kování a také svoje ruce parafínovým olejem. Případné skvrny od barvy pak půjdou velmi snadno dolů.
Pokud chcete mít rovnoměrně natřené stoly nebo židle, víte, jak je těžké, aby se vám nohy židle nepřilepily na podlahu. Proto zatlučte do každé nohy hřebík. Štětcem pak dosáhnete až na okraj nohy, případně i pod ní a ani podložený papír se nepřilepí.
4. 10. 2011 00:10
3. 10. 2011 21:31
Struhadlo jako nové.
Pokud máte struhadlo tupé, není problém ho nabrousit. Stačí k tomu jen kladívko a hřebík. Velikost hřebíku vyberete podle velikosti dírek na struhadle. Postup je jednoduchý. Do každého otvoru postupně vložte špičku hřebíku a trochu na ní klepněte kladívkem. Až je proklepnete všechny, struhadlo bude zase ostré. Budete se divit, jak dobře zase funguje.
23. 9. 2011 11:51
23. 9. 2011 11:04
Pokud potřebujete oddělit bílek od žloutku a nejste příliš zruční, použijte úzký trychtýř. Vajíčko do něj rozklepněte a pokud se vám nerozlije žloutek, tak zůstane zachycen nahoře , zatímco bílek vyteče do připravené misky. Pro jistotu dělejte každé vajíčko zvlášť do jiného hrníčku nebo misky.
22. 9. 2011 12:37
22. 9. 2011 12:34
http://www.toprecepty.cz/recept/3941-skvarky-z-dp/
http://www.toprecepty.cz/recept/3930-skvarky-v-dom...
22. 9. 2011 12:30
22. 9. 2011 09:03
22. 9. 2011 08:22
Jestliže se vám zakalil olej a vy ho právě potřebuhete postavit na stůl a nevíte, jak se kalu zbavit, použijte sůl. Špetku nasypejte do lahve a za malou chvíli bude olej krásně čirý.
21. 9. 2011 07:00
21. 9. 2011 06:58
21. 9. 2011 06:31
Když pečete rybu, zabránit nepříjemnému zápachu můžete tím, že do pekáče přidáte rozkrojené jablko. To při pečení zápach pohltí. Kromě toho, že ryba nebude cítit, bude její maso jemnější a bude skvěle chutnat.
20. 9. 2011 08:28
Zvířecí chlupy odstraníte z koberce tak, že ještě než začnete vysávat, přejedete štětiny koncového kartáče na hubici několikrát umělou tkaninou. Opakujte to tolikrát, dokud neucítíte elektrostatický náboj kartáče. Když potom začnete s luxováním, chlupy se díky náboji odlepí od podlahy a snadno se nechají vysát.
Předchozí 1 … 12 13 14 15 16 … 20 Další