Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobré rady na každý den

Chlebem na střepy.
V kuchyni se občas něco skleněného rozbije a zamést střepy většinou nestačí. Abyste se nevystavovali nebezpečí, že se o nějaký zatoulaný střípek zraníte, použijte chlebovou střídku. Vyrobte z ní kouli a tu pak válejte po podlaze. Veškeré střepy i ty mikroskopické se na ní přichytí.

Snadné natírání.
Když natíráte dveře nebo okna, abyste si ušetřili práci, potřete si nejprve kování a také svoje ruce parafínovým olejem. Případné skvrny od barvy pak půjdou velmi snadno dolů.
Pokud chcete mít rovnoměrně natřené stoly nebo židle, víte, jak je těžké, aby se vám nohy židle nepřilepily na podlahu. Proto zatlučte do každé nohy hřebík. Štětcem pak dosáhnete až na okraj nohy, případně i pod ní a ani podložený papír se nepřilepí.

Hella:nooo to už jsem někde četla, jestli to funguje...už potřebuju naostřit ty větší slzičky na struhadle a muž tvrdí, že to nejde......

Omlouvám se, slibovala jsem sem dávat "rady" každý den, ale bohužel jsem neměla 10 dní k dispozici počítač. Sice tady po mně žádná sháňka nebyla :-(, přesto pokračuju;-):

Struhadlo jako nové.
Pokud máte struhadlo tupé, není problém ho nabrousit. Stačí k tomu jen kladívko a hřebík. Velikost hřebíku vyberete podle velikosti dírek na struhadle. Postup je jednoduchý. Do každého otvoru postupně vložte špičku hřebíku a trochu na ní klepněte kladívkem. Až je proklepnete všechny, struhadlo bude zase ostré. Budete se divit, jak dobře zase funguje.

Hella:já bych to doporučovala i tak dělat po každé do jiného hrníčku,protože se mi teď 2x stalo,že jsem měla pukavce a to je pak škoda všech surovin,v tomto případě by bylo škoda bílků;-):yes:

Oddělený bílek.
Pokud potřebujete oddělit bílek od žloutku a nejste příliš zruční, použijte úzký trychtýř. Vajíčko do něj rozklepněte a pokud se vám nerozlije žloutek, tak zůstane zachycen nahoře , zatímco bílek vyteče do připravené misky. Pro jistotu dělejte každé vajíčko zvlášť do jiného hrníčku nebo misky.

Špagetko, jsi hodná a díky moc:yes: už mi to do pokecu napsala i Senky, tak to mám posychrovaný a jdu na to;-)

Děvčata, mám problém-děláte někdo sádlo+škvarky v DP:-? Někdo mi to tu říkal a já zapomněla kdo. Snad by to mělo být na program:marmelády a dát ho 2x-je to tak:-?

Hella:jo, tohle používala mamka, díky za připomenutí:yes::yes: -aach ta skleroza :-D:-D:-D

Sůl pročistí olej.
Jestliže se vám zakalil olej a vy ho právě potřebuhete postavit na stůl a nevíte, jak se kalu zbavit, použijte sůl. Špetku nasypejte do lahve a za malou chvíli bude olej krásně čirý.

Hello děkuji za skvělé rady;-)pár jsem jich už využila:yes:

Vidíš a na rybí zápach užívám hlavně citron, ale s jablkem jsem pekla lososa, ale kvůli chuti. (Milujem ekombinaci ovoce a masa), takže i ještě zmírním víc rybinu - super :yes::yes::yes:

Rybí zápach.
Když pečete rybu, zabránit nepříjemnému zápachu můžete tím, že do pekáče přidáte rozkrojené jablko. To při pečení zápach pohltí. Kromě toho, že ryba nebude cítit, bude její maso jemnější a bude skvěle chutnat.

Zvířecí srst v koberci.
Zvířecí chlupy odstraníte z koberce tak, že ještě než začnete vysávat, přejedete štětiny koncového kartáče na hubici několikrát umělou tkaninou. Opakujte to tolikrát, dokud neucítíte elektrostatický náboj kartáče. Když potom začnete s luxováním, chlupy se díky náboji odlepí od podlahy a snadno se nechají vysát.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli