Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Děvčata, zelnačkou mi děláte chutě. Mám jí ráda, ale vařím jí málo, protože jí jim jen já a zet 😀.
Akorát neodolám, když mám dobrý uzený vývar😀

Julia Oskerova: já ji mám bez hub, jinak maso i klobásy ano 👍

Dobrý podvečer dievčatá. Nejako mám zaplnený týždeň a nestíham. Včera poobede som si ešte uvarila kapustnicu. Vedela som, že dnes idem na farbu ku kaderníčke a na varenie mi nezostane čas. Tak od dnes zohrievam kapustnicu a vidím, že som sa zhodla s Jarkou😋. V mojej je mäso, klobása aj sušené dubáky, je výborná a už sa teším, že zohrievaním bude ešte lepšia😁.

tara23: Simona Skolakova: 😀 Ten preklep americké zemiaky- uhorky sa mi tu pár mesiacov dozadu tiež stal. To sa tak ponúka to spojenie. Pobaví to, vidíte uhorky, čítate zemiaky, ale je to v pohode,o nič nejde😉

Dobré odpoledne😊, u nás dnes k obědu flíčky se zelím, uzeným a klobásou.

tara23: u nás se koleno většinou jen vaří, pak máme ovar a výbornou polévku, to vařené by se dalo pak opéct , vařené je brzy, dneska jsou pašíci zabíjení brzy, ta líčka jsou taky 2 porce a stála 90 Kč, což mi přijde rozumná cena.

Jajajajaapaja: já právě tohle taky moc nekupuji. Ale v létě jak jsme jeli do lázní jsem koupila sous-vide hovězí guláš, aby jsme až přijedeme měli oběd. Byly ho 2 porce, výborná omáčka a hodně krásného masa. Jak se ted o sous-vide bavíme, tak jsem ho chtěla objednat znova. Ale bohužel už ho nenabízí. Byl i hodně laciný, stál 118kč.
Vepřová líčka, kuře a trhané vepřové nabízí taky.
Ale vepřové trhané si dělám z krkovičky sama a dávám ho bud do burgru a nebo do tortily.
Ale to koleno asi zkusím, to je doma na dlouho. Nejdřív ho vařím několik hodin v PH, pak ho mám den naložené a pak teprve peču.
Tohle bude hned 😁

Krásný den, já vařila zelňačku, z domácího kysaného zelí
Já tyhle polotovary moc nekupuji, ale co mám vyzkoušené, jsou sou vide vepřová líčka - výrobce Krahulík. To se jen ohřeje, je u toho výborá šťáva, uvádí že je to bez konzervantů. Dělají i trhané vepřové, kuřecí , ale to jsem neměla.

tara23: Věruš neomlouvej se to se stane😅mne to spíše pobavilo.Nic ve zlém.

Simona Skolakova: Simčo, promin, chybka se vloudila, omlouvám se

tara23: hledám americké brambory a ony to mají být asi americké okurky,jistě překlep.Já letos nedělala a lituji toho.

Hezký den, dnes jsem vařila květákové placičky s vařeným bramborem, tatarkou a Americké brambory😋:-K

Hezký den:-K dnes květáková polévka a pečené kuří paličky s bramborem a ledový salát😋

tara23: Věrko přesně tak,také jsem to nahřívala ve vodě a pak vyndala a pekla,ale máš pravdu má to trošku jinou chuť než jsme zvyklí.😉ale chutnalo nám.

Já jsem v marketech nikdy sous-vide nekoupila. Až tady mě Simča nalákala z Rohlíku na kachní stehna. Byla dobrá suchá rozhodně nebyla, podle návodu jsem pekla vybalené. Stehna byla dobrá, ale měla jinou chut než na kterou jsem zvyklá.
Ted přes Rohlík nabízí jak kachní tak husí stehna firma Bidfood .
U husích píší tohle :
Sáček s husími stehny vložte předem vyhřáté trouby na 210 °C, pečte po dobu cca 20–30 minut do získání zlatavého povrchu.
To se mi zdá, že se chybička vloudila, jak se v sáčku může péct do zlatava to nechápu.
Ta samá firma nabízí i půlku husy sous-vide a píše se u ní tohle
Před vybalením nahřejte v horké vodě. Po vybalení pečte v předehřáté troubě při 210 °C po dobu cca 25 minut, do zezlátnutí kůže.
To už je lepší, nahřívá se to v horké vodě, aby se všechna štáva dala lehce vylít.
Ted mají novinku od " Těhotného Kuchaře" sous-vide koleno a žebra. Hlavně to koleno by mě lákalo. protože když ho dělám je to na dlouho a tohle by byla rychlovka.
Koleno stačí dopéct a servírovat. Pro usnadnėní manipulace doporučujeme nevybalené koleno ponořit na cca 5 minut do horké vody, dojde k povolení výpeku. Následně vepřové koleno vyjměte ze všech obalů a dejte ve vhodné nádobě dopéct do trouby předehřáté na 220 °C po dobu cca 20 minut do zlatavé barvy. K úpravě masa lze použít i gril. Tip: Do výpeku z balení přimichejte Ižíci protlaku, Ižíci medu, trochu piva, případně koření podle chuti. Takto připravenou marinádou potírejte koleno během pečení.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli