Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

tara23: já bych taky mixovala

Nadja: Nadi je to ten druhý recept. Bahula v něm má i brambory, rozmarýn a nemixovala.
Akorát ta omáčka má nějakou divnou barvu 😀

Příjemný den všem - dnes je chladněji a hned se lépe dýchá.
:-K tara23: Jajajajaapaja: možná to bude Vepřová kýta po uhersku od Bahuly:

nebo
Uherská pečeně na smetaně: www.tipnavylety.cz/products/uherska-pecene-na-smetane/

Jajajajaapaja: Jaruš zkus a pak řekneš, já bych omáčku zase musela rozmixovat

tara23: tak jsem hledala, většina receptů je na způsob svíčkové, ale jeden mě zaujal-maso(bylo to hovězí) rozkopat na plát, ten posypat na kostičky nakrájenou paprikovou slaninou a šunkou +nakrájenou cibulkou, zaprášit steouhankou, to upéct na zelenině +paprika a slanině. Samozřejmě osolit, opepřit. Nakonec zakysaná smetana.

Jajajajaapaja: Jaruš tady jsem Uherskou pečeni nenašla. Dělám jí snad 20 let je ze slabé kuchařky "Z babičina receptáře ". Je to podobné jako svíčková, jen je z vepřového, ze zeleniny je tam nejvíc celeru, jsou tam 3 rajčata, koření taky jak na svíčkovou, jen je tam navíc červená paprika.
Je asi podobná jako Bratislavská, nebo Hamburská, jen je vše rozmixované 😀

Veronika.Hrozna: Veru, panenku jsem vcelku opepřila, posypal grilovacím kořením, naolejovala. Druhý den nakrájela na válečky, ty osolila a jemně poprášila polohrubou moukou, a na sádle prudce opekla. Brambory jen osolím a okmínuju.

tara23: Věruš, ty vždycky ukážeš recept co vůbec neznám, vypadá jako svíčková, musím pohledat recept. Vypadá to hodně dobře 👍

Hezký den, konečně chládek 😀. U nás dnes Uherská pečeně na smetaně s knedlíkem 😋:-K. A vypadá to, že zbyde na zítra 👍

tara23: my milujeme br.kaši, ale z některých brambor není dobrá, tak raději udělám šťouchané.

tara23: tak jsem jako děti u tebe Věrko já miluji bram.kaši a pak bram,knedlíky a brambory na všechny způsoby,my jsme oba bramboroví,pamatuji si,že i doma se nedělala kaše z nových brambor,babička vždy říkala z těch to nejde,asi to tak měli v sobě zakořeněné.Nové brammbory jsme mívali s tvarohem a polité máslem když byly ty první a pak na loupačku a to my jako děti měly rády,protože jsme mohli nožíky a loupat si samy🤣

Jajajajaapaja: Ta panenka, je jenom okořeněná a osmažená na oleji? Brambory jsou excelentní, jako od šéfkuchaře.

Nadja: Nadi děti maji br. kaši rády, tak jí vařit musím. Kdyby záleželo na mě, dávám ke všemu vařené brambory, ty mám nejraději 😀.
Manžel o br. knedlíky taky nestojí, já mu říkám, že jednou za čas je přežije. A když je uvařím, tak mi položí otázku. To už je zase jednou za čas? 😁. Ale sní je.
Příští týden už toho moc nenavařím, další pondělí jedeme do lázní. Tak tam se nechám trošku rozmazlovat😀

tara23: také jsem vždy sháněla staré brambory, dokonce nám je jednu dobu nechával známý z vedlejší vesnice z těch, co měl pro koně. A teď místo kaše raději dělám jen šťouchané brambory.

MarcelaPa: Já teda na pozdní brambory nikdy nečekala, ale pořád jsem vaření z nových brambor oddalovala a scháněla staré brambory 😁.
Bojím se každý rok, pak zjistím, že můj strach byl zbytečný, ale za rok se to opakuje.
Zítra přijdou mladí, budu vařit omáčku a tajně doufat, že zbyde na úterý, kdy tady máme děti. Když nezbyde udělám jim kaši 😀

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek