Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Dobré ráno, dnes varím kapustnicu na dva dni a vysmažím šišky, chlieb už kysne.

Nadja: rypáček bych ochutnala, brzlík ani nevím jak vypadá, a biskupa - při té představě se mi nedělá dobře, to musí být strašně mastné

hazel: Stáni JanaPa,sem chodí,ale nepíše je to škoda,také mi chybí ty její příspěvky,vždy dala něco k dobru,že jsme se všici nasmáli😄

tara23: tak se zabíjačkou to máme stejné - rypáček, ouška a brzlík, a také škvarky, to jsem měla ze zabíjačky nejraději už od dětství. Neměla jsem ráda prejt, jelítka a čerstvě uvařené jitrnice - ty až pěkně opečené. Dnes mám opečená jelítka raději než jitrnice a jím i oba prejty.

Jajajajaapaja: biskupy - hezky upečené jsou velká pochoutka, ať jsou kuřecí nebo krůtí. Mne je naučil jíst taťka, a já zase moje kluky (taťka se se mnou dělil, teď na mne nezbyde).

Veronika.Hrozna: určitě nevyhazuj nic, co se nekazí. My jsme kdysi měli doma železnou zásobu 10 kg cukru, pevně uzavřenou v dřevěné krabici a zastrčenou vzadu na nejvyšší polici ve špíži. Byla tam snad víc než 30 let, až jednou ji našla snacha a cukr pak spotřebovala. A běžně mám v zásobě tak 3 kg rýže, jak doma, tak na chatě.

Devcata , nevite neco o JaniPa. Jiz jsem ji zde nevidela tak dlouho. Verim ze je tam u ni vse OK, chybeji zde ty jeji hezke pridavky.

Hezký večer. Nám dnes uvařili Číňani - já měla tradičně sladkokyselou rybu, Petr voňavé kuře.

Dobrý večer dievčatá, nejako v posledných dňoch nestíham. To spôsobila príprava pomaturitnej stretávky a blížiace sa Dušičky. Ani variť nestíham. Mala som naložené kuracie rezne v jogurtovej marináde, tak som z nich dnes usmažila a k tomu zemiakové krokety z HF a zelenina. Veronika už pripomenula Vianoce. Tie Chorvatské kostky čupavci, čo si robila mi veľmi pripomínajú recept, ktorý ja mám uložený ako Kokosové ježe. Robievala ich ešte moja mama , od nej mám základ s karamelom a do kakaovej polevy kvapku rumu. Keď som bola v práci pred koncom roka veľmi vyťažená a nestíhala som piecť, vedy to ježe, orechové rezy so žĺtkovou polevou a plnené medové rezy s orechovou glazúrou zachraňovali, to som síhala aj v nejaký predĺžený večer tesne pred sviatkami. Pekný večer prajem .

Dobry vecer, u nas k veceri jste me inspirovali se zabijackou, tak manzel dojel do evropskeho obchodu a prinesl neco jako jitrnice, tak uvidime jake to bude. Ja udelam jen brambory a kysele zeli. Jablkovy kolac mame jeste od vcera na desert.😄

Veronika.Hrozna: Verunko urcite ten spajz a zasoby😅

tara23: určitě je to kvalitní maso, ale nemusím mít všechno 😏

Jajajajaapaja: a jestlipak víš, proč si ho řezník dával? No protože je z ovaru nejlepší 😀

tara23: když jsme dělali zabiječku, rypáček si dával řezník, já ho nejedla nikdy

hazel: Jak jsem si takovou chválu zasloužila, to ten špajz! 🤣🤣🤣

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli