Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

tara23: tak se zabíjačkou to máme stejné - rypáček, ouška a brzlík, a také škvarky, to jsem měla ze zabíjačky nejraději už od dětství. Neměla jsem ráda prejt, jelítka a čerstvě uvařené jitrnice - ty až pěkně opečené. Dnes mám opečená jelítka raději než jitrnice a jím i oba prejty.

Jajajajaapaja: biskupy - hezky upečené jsou velká pochoutka, ať jsou kuřecí nebo krůtí. Mne je naučil jíst taťka, a já zase moje kluky (taťka se se mnou dělil, teď na mne nezbyde).

Veronika.Hrozna: určitě nevyhazuj nic, co se nekazí. My jsme kdysi měli doma železnou zásobu 10 kg cukru, pevně uzavřenou v dřevěné krabici a zastrčenou vzadu na nejvyšší polici ve špíži. Byla tam snad víc než 30 let, až jednou ji našla snacha a cukr pak spotřebovala. A běžně mám v zásobě tak 3 kg rýže, jak doma, tak na chatě.

Devcata , nevite neco o JaniPa. Jiz jsem ji zde nevidela tak dlouho. Verim ze je tam u ni vse OK, chybeji zde ty jeji hezke pridavky.

Hezký večer. Nám dnes uvařili Číňani - já měla tradičně sladkokyselou rybu, Petr voňavé kuře.

Dobrý večer dievčatá, nejako v posledných dňoch nestíham. To spôsobila príprava pomaturitnej stretávky a blížiace sa Dušičky. Ani variť nestíham. Mala som naložené kuracie rezne v jogurtovej marináde, tak som z nich dnes usmažila a k tomu zemiakové krokety z HF a zelenina. Veronika už pripomenula Vianoce. Tie Chorvatské kostky čupavci, čo si robila mi veľmi pripomínajú recept, ktorý ja mám uložený ako Kokosové ježe. Robievala ich ešte moja mama , od nej mám základ s karamelom a do kakaovej polevy kvapku rumu. Keď som bola v práci pred koncom roka veľmi vyťažená a nestíhala som piecť, vedy to ježe, orechové rezy so žĺtkovou polevou a plnené medové rezy s orechovou glazúrou zachraňovali, to som síhala aj v nejaký predĺžený večer tesne pred sviatkami. Pekný večer prajem .

Dobry vecer, u nas k veceri jste me inspirovali se zabijackou, tak manzel dojel do evropskeho obchodu a prinesl neco jako jitrnice, tak uvidime jake to bude. Ja udelam jen brambory a kysele zeli. Jablkovy kolac mame jeste od vcera na desert.😄

Veronika.Hrozna: Verunko urcite ten spajz a zasoby😅

tara23: určitě je to kvalitní maso, ale nemusím mít všechno 😏

Jajajajaapaja: a jestlipak víš, proč si ho řezník dával? No protože je z ovaru nejlepší 😀

tara23: když jsme dělali zabiječku, rypáček si dával řezník, já ho nejedla nikdy

hazel: Jak jsem si takovou chválu zasloužila, to ten špajz! 🤣🤣🤣

hazel: Ano je, sama jsem překvapena, kolik toho vyšlo z malého pekáčku těsta 30/20 cm.
Krémová poleva, díky skořici báječná a dva veliké tácy kopcem. Ke kávě, nebo k čaji naprosto úžasné. Dneska už jsem baštila ráno ke kávičce a když to upečeš, tak ty tvoje hokejové sekačky , budou mít co baštit aspoň hodinu! A hlavní je, že to jistě dlouho vydrží, v lednici, jako čerstvé. Tedy dá se upéct dopředu! V poslední době vysoce hodnotím hlavně recepty, klasických zákusků, které dlouho vydrží a pobytem v lednici, ještě zvýrazní chuť. Už jsem našla trubičky, makovník a tyto kokosové kostky, docela se těším.

Simona Skolakova: Simčo já krůtí biskupy ještě v obchodě neviděla nikdy, proto jsem byla překvapená. A kdyby je nekupovala paní přede mnou, tak si jich nevšimnu😀.
Jako Vendula by nic takového taky nejedla, ale myslím si, že Iva jo 😁.
Když jsme se s manželem poznali, tak taky tvrdil, že rypáček nejí. Jednou jsem ho přesvědčila, aby ochutnal😀 a od té doby se o něj pereme a na ovar kupujeme jen půlku hlavy😁.
Já jsem přesvědčená, že rypáček je i zdravý 😁, na klouby

tara23: Věruš aj já,biskupy krůtí jsem neviděla ani nepamatuji také bych si dala no a rypáček z ovaru mňam také jsem vždy čekala u zabíječky na ovar.No tak to někdo máme,moje dcery by to nedaly ani mozeček😂😂

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek