Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Jajajajaapaja, před 6 minutami
„Přání a gratulace“ Julia Oskerova, 6. 8. 2025 09:21
„Na jakých otáčkach mixéru mixovat pyré?“ veronika_straka, 4. 8. 2025 05:09
Poslední příspěvky
„Hezký den dnes fazolová polévka a kuří řízek s bramborem a…“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
„Simona Skolakova: Simčo já jsem na tom s rukama podobně, v…“ tara23, před 3 hodinami
„Dobré ráno, ako písala Verča, budeme mať horúci víkend, cca…“ magdalenka, před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
3. 12. 2009 12:35
Lomačka a ještě pro tebe, šlehačkové cukroví je dnes i v AHA příloze!!
3. 12. 2009 12:26
3. 12. 2009 11:18
3. 12. 2009 10:59
3. 12. 2009 10:25
Hledám šlehačkové vánoční cukroví a nikde nic .
Děvčata DÍK
3. 12. 2009 09:56
3. 12. 2009 09:38
Panvička
3. 12. 2009 08:39
3. 12. 2009 08:28
Brambory uvaříme ve slupce(nepřevařit). Druh brambor nesmí bejt rozsejpavej, aby v nakonec nebyla kaše.Nejlépe uvařit ráno a nechat prostydnout !!! nutné alespoň 2-3 hod. Dříve se vařili předvečer, aby hospodyně pak měla místo na plotně.Mohou se i potom oloupat. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtkolečka o síle cca do 3mm. Vystydlé brambory nakrájíme na půlkolečka, nebo kolečka o síle 5mm. Na ně dáme nakrájenou cibuli a osolíme.Pepř byl tenkrát někdy nedostupný, tak i vy s ním opatrně. Cukru opravdu jen minimum. Spíše ne než ano. (Ale dnešní doba je trochu jiná, tak se promine troška). A pak už jen promíchat ale nerozkuchat na kaši.(je li nutné malinko vody) Nechat odpočinout v chladu. A pečeme karbanátky, řízky vepřové, telecí, kuřecí i rybí. Postup normální. Problém je friťák !! Naši předci pekli na sádle, což my ne. Takže před posledním pečením již nedolíváme olej, ale dáme patřičné množství sádla. Po dopečení ( a nyní tím co si hlídají zdraví se ježí všechny chlupy), vezmeme ještě horký omastek(sádlo) a po lžících ho vmícháme do vychladlého salátu tak, aby tam nestál tuk, ale byl pouze promaštěný. Nevyhýbáme se ani odpadlým drobkům v pánvi, když nejsou černé. A můžeme jíst. Naši předci nevihodili ani slývaný omastek. Ten se slýval do nádoba a když ho bylo více, tak se z něho dělali zelňáky. Taky je někdy napíšu.(VĚZ ŽE NADÁVÁŠ NAŠIM PŘEDKŮM, a ne mně) Václav
3. 12. 2009 08:02
3. 12. 2009 06:16
2. 12. 2009 17:49
2. 12. 2009 16:02
2. 12. 2009 15:29
2. 12. 2009 14:32
http://www.toprecepty.cz/recept/8413-smetanove-tyc...
Předchozí 1 … 2448 2449 2450 2451 2452 … 2692 Další