Co dnes uvařit?
Křepelky jsou chovány ve venkovských farmách ve Španělsku, kde mají dostatek pohybu a nepřetržitý přístup k vegetariánské stravě. Jejich maso je tak díky správné stravě a pohybu jemné a šťavnaté. 😁
Tot vše. Jen jsem pekla podle receptu nejdřív 20 min. brambory a zeleninu, pak dala marinovaná prsíčka a dopekla jsem na horkovzduch 15min. (Podle receptu to mělo být jen 10), ale já si přidala. Masíčko bylo krásně křehké a měkkoučké. Dýl by bylo asi vysušené
Bažant z chovu je strašně tučný, samý tuk. Z pole má snad tak gram tuku, ostatní vyběhá, takže je dietní a lehce stravitelný. Pokud manža nestřelí, suším radši hubu.
Křepelka polní, cs.wikipedia.org/wiki/Křepelka_polní
Potravu mláďat tvoří především měkký hmyz a pavouci, u dospělých postupně podíl hmyzu v potravě klesá ve prospěch rostlinné složky, jíž tvoří především semena trav a jiných rostlin, případně listy a květy.
Jinak maj na strákách plno receptů.
O dnešní křepelce vím, že byla chovaná ve Španělsku na vesnické farmě s dostatkem pohybu a krmena vegetariánskou stravou 😀
Poslední diskuze
„Přání a gratulace“ Nadja, před 42 minutami
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 3 hodinami
„Poděkování “ RubyRom, 12. 12. 2025 19:07
Poslední příspěvky
„Simona Skolakova: milá Simčo, opožděně, o to více a z…“ Nadja, před 28 minutami
„Dobrý večer😊, já dnes k obědu udělala fish&chips. Na mlsání…“ MarcelaPa, před 3 hodinami
„Dobry vecer, dnes u nas budou konecme kureci kridelka, jdu…“ hazel, před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křepelky, pečená prsíčka
Veronika.Hrozna
Hodnocení receptu je 5,0 (1×)