Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 1 hodinou
„Poděkování “ yanull, před 20 hodinami
„Přání a gratulace“ Julia Oskerova, před 20 hodinami
Poslední příspěvky
„Pekný deň vám želám dievčatá. U nás sa dnes po rannej hmle…“ Julia Oskerova, před 1 hodinou
„Nadja: Nadji ty se s tím nemažou😂a jistě musíš mít ještě…“ Simona Skolakova, před 2 hodinami
„Tip pro ty, kdo potřebují rybí maso a vnitřnosti na polévku…“ Nadja, před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
19. 5. 2010 18:57
19. 5. 2010 18:49
19. 5. 2010 18:46
19. 5. 2010 18:22
Pangasius - co vy na to ?
Datum: 20.11.2009 – 20:38:14
Pangasius je chuťově velice dobrá ryba, jen je potřeba brát na zřetel v jakých podmínkách chov probíhá.
Jako každá sumcovitá ryba trpí tzv.kožovcem, kožním parazitem, který způsobuje v prvním roce velké ztráty, proto se v odchovném prostředí přistupuje ke koupelím v malachitové zeleni, která je silně karcinogenní.
Do některých evropských zemí je zákaz dovozu z těchto chovů, tak se to řeší přes třetí země.
Každý by měl toto riziko zvážit. Naše ryby jsou kvalitní a dobré.
Pangasius je sladkovodní ryba a chová se v deltě Mekkongu, což znamená:
1) Má méně jodu, protože je sladkovodní
2) Mekkong stahuje všechnu špínu z Thajska, Vietnamu a Laosu.
To je přesně ta řeka, která sbírá všechny humusy, které do ní amíci naházeli ve válce s Vietnamem
a také do které tečou špíny z továren co jich jenom ve Vietnamu je.
3) Nikdy není čerstvý, vždy jenom dovezený přes půl planety.
NEBRAT.
Lidi proboha proberte se.
Ve všech článcích se tato ryba velmi oslavuje - jak nemá kosti, jak je strašně zdravá, jak je mořská. Prd a bobek.
Pěstuje se ve sladkých vodách, okolo Mekkongu, v teplé vodě hodně rychle dorůstá do "jateční velikosti" - rybka to je nevídaně žravá, ovšem čím je krmena, je vietnamským tajemstvím.
Opravdu není cítit po rybách - není, protože je napraná vodou (některé super levné filety v našich obchodech mají až 50%vody). Laboratorně jsou výsledky výživových hodnot také nevalné - ryba v sobě nemá vůbec nic, totálně prázdné kalorie. A vrchol všeho je, když se někde prodává jako čerstvá fileta - neexistuje, je to vyrobeno rozmražením -čerstvý pangas se sem vůbec nedodává. A poslední věc - už jste viděli kvalitu za takový mrzký peníz a z Vietnamu je cesta dlouhá. A proto vezměte rozum do hrsti a kupte si našeho kapra.
Dobrou chuť.
Lidi koukněte na tuto stránku:
www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pang
as-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/
jsem zvědav, jestli Vám ještě bude chutnat!
Předchozí 1 2