Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 58 minutami
„Jak odstranit starou fotku u receptu?“ StandaCB, před 2 hodinami
„Přání a gratulace“ maris, 17. 5. 2024 06:05
Poslední příspěvky
„Přeji hezkou neděli, dnes jsem vařila přírodní kotletu s…“ tara23, před 46 minutami
„Hezký den dnes pórková polévka a pečená kuří stehna s…“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
„Neví někdo jak odstranit starou fotku u receptu, když jsem…“ StandaCB, před 2 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přečtěte si Zobrazit více
Překvapivé účinky jogurtu: Vybělí vám zuby a pomůže na podrážděnou pokožku
Dietní hity pro rok 2022: Které fungují, a které vám mohou ublížit? Zeptali jsme se odbornice!
Vyzkoušeli jsme za vás: Jedno kuře, nákup za 422 Kč, trocha přemýšlení při vaření a osm porcí výživných jídel na dva dny je na stole!
19. 5. 2010 21:57
19. 5. 2010 21:49
19. 5. 2010 21:46
19. 5. 2010 21:22
Pangasius - co vy na to ?
Datum: 20.11.2009 – 20:38:14
Pangasius je chuťově velice dobrá ryba, jen je potřeba brát na zřetel v jakých podmínkách chov probíhá.
Jako každá sumcovitá ryba trpí tzv.kožovcem, kožním parazitem, který způsobuje v prvním roce velké ztráty, proto se v odchovném prostředí přistupuje ke koupelím v malachitové zeleni, která je silně karcinogenní.
Do některých evropských zemí je zákaz dovozu z těchto chovů, tak se to řeší přes třetí země.
Každý by měl toto riziko zvážit. Naše ryby jsou kvalitní a dobré.
Pangasius je sladkovodní ryba a chová se v deltě Mekkongu, což znamená:
1) Má méně jodu, protože je sladkovodní
2) Mekkong stahuje všechnu špínu z Thajska, Vietnamu a Laosu.
To je přesně ta řeka, která sbírá všechny humusy, které do ní amíci naházeli ve válce s Vietnamem
a také do které tečou špíny z továren co jich jenom ve Vietnamu je.
3) Nikdy není čerstvý, vždy jenom dovezený přes půl planety.
NEBRAT.
Lidi proboha proberte se.
Ve všech článcích se tato ryba velmi oslavuje - jak nemá kosti, jak je strašně zdravá, jak je mořská. Prd a bobek.
Pěstuje se ve sladkých vodách, okolo Mekkongu, v teplé vodě hodně rychle dorůstá do "jateční velikosti" - rybka to je nevídaně žravá, ovšem čím je krmena, je vietnamským tajemstvím.
Opravdu není cítit po rybách - není, protože je napraná vodou (některé super levné filety v našich obchodech mají až 50%vody). Laboratorně jsou výsledky výživových hodnot také nevalné - ryba v sobě nemá vůbec nic, totálně prázdné kalorie. A vrchol všeho je, když se někde prodává jako čerstvá fileta - neexistuje, je to vyrobeno rozmražením -čerstvý pangas se sem vůbec nedodává. A poslední věc - už jste viděli kvalitu za takový mrzký peníz a z Vietnamu je cesta dlouhá. A proto vezměte rozum do hrsti a kupte si našeho kapra.
Dobrou chuť.
Lidi koukněte na tuto stránku:
www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pang
as-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/
jsem zvědav, jestli Vám ještě bude chutnat!
Předchozí 1 2